Omadeon's Meta-Blog

12/10/2010

Annotated discussion segment for conflict analysis (experiment 1)

Filed under: metablogging — Tags: — Omadeon @ 10:45 am

Εισαγωγικό Σημείωμα: 

1) Αυτό το ποστ έγινε με ΠΟΛΥ κόπο, διότι (όπως αποδείχτηκε) το λογισμικό της WordPress γίνεται πολύ αργό και άβολο, όταν γίνονται αναρτήσεις με τόση πολυπλοκότητα και μήκος. Αναγκάστηκα να το δημοσιεύσω λίγο ατελές εμφανισιακά, διότι ακόμη και η απλή διόρθωση της στοίχισης (αφαίρεση newlines) κοστίζει πολύ κόπο και χρόνο. Πάντως… τα στοιχειώδη που ήθελα να επιτύχω κατορθώθηκαν, αφού το κείμενο πέρασε πρώτα από HTML-editor για να προστεθούν χρωματιστές λεζάντες – παράθυρα με σημειώσεις (χρώματος απαλού κίτρινου και γαλάζιου). Η κίτρινη λεζάντα σημαίνει ότι το περιεχόμενό της αναφέρεται σε αμέσως προηγούμενο σχόλιο, η γαλάζια λεζάντα σηματοδοτεί σημείωση στο τέλος του τρέχοντος σχολίου. Κόκκινα γράμματα προστέθηκαν ΜΟΝΟ εκ των υστέρων, δεν υπήρχαν στην αρχική συζήτηση καθόλου. Με κόκκινο απλώς τονίστηκαν οι σημαντικές φράσεις ή προτάσεις (κατά τη γνώμη μου).

2) Η ανάρτηση αυτή έγινε για επικέντρωση στο αυτοτελές εκείνο τμήμα της συζήτησης όπου ξέσπασε ο καυγάς μεταξύ Αιρετικού και Δύστροπης Πραγματικότητας, όπου… πολύ γρήγορα πήραν κι εμένα τα σκάγια (του Δ.Π.). Τα προηγούμενα σχόλια ΔΕΝ περιλαμβάνονται όλα, παρά μόνο επιλεκτικά ορισμένα από αυτά που έχουν σχέση (ή φωτίζουν με κάποιο τρόπο) τη διένεξη Δ.Π. και Αιρετικού.

4) Αυτή η διένεξη έχει σπάνιες ιδιομορφίες, που με οδήγησαν και στην ανάγκη περαιτέρω ανάλυσης. Π.χ. τα σχόλια του Αιρετικού στον Δ.Π. ήταν ΠΑΡΑ πολύ λίγα (μόνο τρία!) αλλά προκάλεσαν δυσανάλογα οξείς, πολλαπλάσιες επιθέσεις εκ μέρους του Δ.Π., ενώ η (εξαιρετικά ακραία) επίθεση του Δ.Π. σε μένα (αργότερα) βασίστηκε _κυρίως_ (αλλά όχι αποκλειστικά) σε κραυγαλέα παρεξήγηση εκ μέρους του, που αναλύθηκε εδώ:
http://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#misunderstanding1

Τέλος… αν… ζαλιστήκατε από το ίδιο το ποστ, χρήσιμο λινκ για να πάτε κατ’ ευθείαν στα ΤΩΡΙΝΑ σχόλια (του ποστ, όχι της αρχικής συζήτησης)… είναι αυτό:
https://metaomadeon.wordpress.com/2010/10/12/annotated-discussion-segment-for-conflict-analysis-experiment-1/#comment-14

___________________________________________________________________________________________________

[…είχε προγηθεί θυελλώδης συζήτηση και ένα μακροσκελές σχόλιο της KnowDame που ασκούσε κόσμια κριτική σε άρθρα του SG, με links…]


  • S G

   says: 

   KnowDame 

   εχω αποφασισει, για διαφορους λογους (πρακτικοτητας, συνοχης κτλ) να μην απαντω σε σχολια που γινονται σε τριτες σελιδες πανω σε κειμενα μου. Κι ας με γαραγαλανε αυτα που λες, γιατι ειναι διαδεδομενη πλανη (οπως εξηγω αλλωστε ηδη εν μερει στο κειμενο περι ΔΝΤ!), δεν θα απαντησω. Εισαι ευπροσεκτη (-ος?) να σχολιασεις στα αντιστοιχα κειμενα και να λαβεις απαντησεις εκει.


   • KnowDame says: 

    @S G Την απάντησή σου την εκλαμβάνω σαν υπεκφυγή. Αν έχεις να δώσεις οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματά μου είσαι ευπρόσδεκτος να τη δώσεις εδώ. 

    υγ. Είμαι Η KnowDame

    • [……………..]    • OMADEON
    says: 

    “…με γαργαλανε αυτα που λες, γιατι ειναι διαδεδομενη πλανη…

    Slow the much oil ρε SG.

    -ΟΟΟΛΑ αυτά, είναι ΜΙΑ “διαδεδομένη πλάνη”? ΠΟΣΕΣ πλάνες έχει, πια, το… ξυλουργείο? :) :mrgreen:

    Υ.Γ. Μου θυμίζει αυτό κάτι θεολόγους, που… ό,τι κι αν τους πεις “είναι ΜΙΑ διαδεδομένη πλάνη” (της αθεϊας). Ετσι κι εδώ, μιλαμε για τη ΜΙΑ “διαδομένη πλάνη” της… αμφισβήτησης του ΔΝΤ
    (Α-ΔΝΤ-ίαση?)


   • Ο Αιρετικός says: 

    Τα ερωτήματα της KnowDame αφορούν συγκεκριμένα πράγματα που έγραψες, άρα αφορούν συγκεκριμένες θέσεις σου και η μη απάντησή σου δείχνει ότι η προσφυγή στην υπεκφυγή αποτελεί πάγια αρχή σου.

  • Ζώης Σταθερός says: 

   Ν’αγιάσει το στόμα σου ρε KnowDame! 

   Δεν φτάνει που έχει διαστρεβλωθεί η σημασία σε ένα σωρό λέξεις (πχ. εξορθολογισμός, μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, δημοκρατία, σοσιαλισμός, υπευθυνότητα, βιωσιμότητα, αποτελεσματικότητα) έχει δημιουργηθεί σιωπηλά και ένα black list στο οποίο έχει ενταχθεί όλη η μαρξιστική ορολογία που δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαστρεβλωθεί επαρκώς.
   Και αυτό δεν συμβαίνει μόνον στην πολιτική, όπου έχει επηρεάσει και “αριστερά” κόμματα. Έχει επικρατήσει και στην “επιστήμη”.

 1. […………………………………………………….]

  • KnowDame says: 

   @S G

   Λυπάμαι πολύ, γιατί ενώ είχες τα κότσια να έρθεις και να ξεκινήσεις διάλογο, απ’ ότι φαίνεται δεν έχεις αρκετά για να τον ολοκληρώσεις. Εκτός και αν πρόθεσή σου ήταν
   μόνο να διερευνήσεις αν το ποστ αφορά εσένα προσωπικά (όπως έχει διαφανεί από τα έως τώρα λεγόμενά σου).

   Επίσης δεν είναι επαρκής δικαιολογία (και δεν θα έπρεπε να σε αποθαρρύνει) το γεγονός ότι ο Omadeon διαθέτει μία από τις πιό “εκρηκτικές” προσωπικότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Θα εκπλαγείς, αλλά συμβαίνει να είναι ταυτόχρονα ένας από τους πιο καλοπροαίρετους και ειλικρινείς ανθρώπους, ο οποίος όταν διαπιστώσει το καλοπροαίρετο των προθέσεων του συνομιλητή του γίνεται ένας από τους πιο γενναιόδωρους συνομιλητές.

   Ενώ δηλώνεις ότι ψήνεσαι να κουβεντιάσεις και να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα, κωλυσιεργείς. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι χρόνο για να ψάξεις κάποια δεδομένα (π.χ. πόσες χώρες
   κατάφεραν να ορθοποδήσουν χωρίς να θυσιάσουν εκατοντάδες χιλιάδων φτωχούς πολίτες τους), πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι. Είναι ξεκάθαρο ότι καθώς εργάζεσαι σε ένα αποστειρωμένο τεχνοκρατικό
   περιβάλλον και με αριθμούς και μαθηματικά μοντέλα μελετάς φαινόμενα της αγοράς και της οικονομίας, σου είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά τα μοντέλα δεν επαρκούν για να αποτυπώσουν την ανθρώπινη δυστυχία και απελπισία. Ούτε ότι ακριβώς αυτές οι “ασκήσεις επί χάρτου” είναι πολλές φορές η αιτία για αυτή τη δυστυχία (μια και ο σκοπός είναι πάντα το μέγιστο κέρδος). Πολύ πιθανό μάλιστα να πιστεύεις ότι συμβάλεις στην ευημερία και ότι υπηρετείς την κοινωνία, ξεχνώντας ότι η ευημερία μιας μικρής ομάδας δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της κοινωνίας. Ξέρω ότι τα λόγια μου αυτά μπορεί να σου φανούν πολύ βαριά, προσπαθώ να δω όμως αν δεν έχεις χάσει τελείως την αθωότητα που όλοι έχουμε όταν γεννιόμαστε, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος και τάξης. Και μιλάω για αθωότητα, γιατί μόνο αν διαθέτουμε έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό αυτής, μπορούμε να βάλουμε για λίγο τον εαυτό μας στη θέση αυτών των απελπισμένων ανθρώπων.
   Προσπάθησε λοιπόν να νοιώσεις ότι βρίσκεσαι στη θέση κάποιου από αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους, έχεις γυναίκα και μικρό παιδί, σε απολύουν από τη δουλειά σου και ζεις με το επίδομα ανεργίας το οποίο όπου νάναι τελειώνει (σσ. βάσει Μνημονίου το 2011 2012 το κονδύλι θα μειωθεί κατά μισό δις και ας ξέρουν ότι τα ποσοστά ανεργίας τότε θα είναι εκρηκτικά) και δεν βρίσκεις καμία δουλειά όσο και αν ξημεροβραδιάζεσαι σε αναζήτηση νέας. Τα λεφτά σιγά σιγά δεν φτάνουν ούτε για τη διατροφή, φως και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον καμία. ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ…

   υγ. Τους τελευταίους μήνες τα ποσοστά αυτοκτονίας των συνήθως αισιόδοξων ελλήνων, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Στα συσσίτια της εκκλησίας παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των συνταξιούχων. Αυτές τις ειδήσεις δεν θα τις βρεις εύκολα στα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους.

   υγ2. Θα έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο ξανά αύριο.

 2. [………………………………………….] 


 3. S G
  says: 

  omadeon, zoutiri ειναι το ψευδωνυμο μου στο μπαζζ, και ειναι γνωστο σε ολους τους τακτικους συνομιλητες νομιζω. Δεν ειναι και δυσκολο να το βρεις μια και το προφιλ μου συνδεει στο ιδιο ιστολογιο. Γενικα θα ελεγα να αφησεις και το υφος ντετεκτιβ, υπαρχει πληρης διαφανεια σχετικα με το ποιος ειμαι. 

  Κατα τα αλλα δεν βλεπω να εχω “εγκαλεσει” τον Ζωη, απλα ρωταω σε ποιον απευθυνει αυτες τις ξεκαθαρα προσωπικες επιθεσεις. Θα ηταν μια αξιοπρεπης σταση νομιζω, οταν κανεις τετοια κριτικη να δωσεις εστω δυο-τρια
  παραδειγματα των ατομων που κριτικαρεις για να ξερει ο αναγνωστης για τι
  μιλας και να εχουν και οι ιδια δυνατοητα να αμυνθουν.

  KnowDame

  “Επίσης δεν είναι επαρκής δικαιολογία (και δεν θα έπρεπε να σε
  αποθαρρύνει) το γεγονός ότι ο Omadeon διαθέτει μία από τις πιό
  “εκρηκτικές” προσωπικότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.”

  οποιοσδηποτε αλλος στην θεση μου θα ειχε σηκωθει να φυγει αυτοστιγμη αν
  καποιος του ελεγε “κι άντε γαμίσου από δω χάμου”, ποσο μαλλον αν τον
  ελουζε με ενα πληρες φασμα ατομικων επιθεσεων απο ειρωνεια και προσβολη
  εως απλη νταλικερικη βωμολοχια (και ας θεωρει οτι ζωγραφιζει, για ονομα
  του θεου. Θα προτεινα να “ζωγραφισει” σε εναν μεσο ελληνικο δρομο να δει
  τι αντιδρασεις θα εισπραξει η τεχνη του).

  Δεν εχω δωσει κανενα δικαιωμα οσον αφορα τις προθεσεις μου, αλλα και να
  ειχα θεωρω τετοια συμπεριφορα απλα απαραδεκτη, οποιος και να ειναι ο
  στοχος της.

  Ο λογος που επιμενω εδω, εκτος απο τον ψυχαναγκασμο μου, ειναι ατομα
  σαν εσενα. Κι ας ειμαι σε ταξιδι αυτην την στιγμη, ευχαριστως θα ξοδευα
  τον λιγο χρονο μου για μια καλη συζητηση, αλλα σιγουρα οχι μια που θα
  γινεται με τετοιον τροπο. Το οτι δεν απαντω με τον αναλογο τροπο στον
  οικοδεσποτη, δεν σημαινει οτι ειμαι τυφλος, οτι ανεχομαι κιολας τετοια
  συμπεριφορα ή οτι θα την επιβραβευσω, αυτο θα ηταν προσβολη προς τοσα
  ατομα που φερονται μια χαρα αλλα δεν προλαβαινω να απαντησω σε σχολια τους
  (υπαρχουν τουλαχιστον δυο εκκρεμεις συζητησεις αυτην την στιγμη πχ)!

  Ο δευτερος λογος που δεν θελω να απαντω γενικα σε τριτα ασχετα κειμενα
  ειναι οτι μου κοστιζει χρονο και κοπο να κανω σοβαρες συζητησεις, και δεν
  θελω να θαβονται σε ασχετα κειμενα. Θελω να υπαρχουν τακτικα και
  οργανωμενα καπου για να παραπεμπω ευκολα οποιονδηποτε ενδιαφερομενο.
  Γιαυτο ειπα, αν ανοιγες ενα σχετικο λημμα σε καποιο ιστολογιο, θα το
  σκεφτομουν να σχολιασω. Ελπιζω να εκανα την θεση μου ξεκαθαρη και σε
  παρακαλω να μην επανελθεις σε αυτα που εχουν απαντηθει.

  “Είναι ξεκάθαρο ότι καθώς εργάζεσαι σε ένα αποστειρωμένο τεχνοκρατικό
  περιβάλλον και με αριθμούς και μαθηματικά μοντέλα μελετάς φαινόμενα της
  αγοράς και της οικονομίας, σου είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά
  τα μοντέλα δεν επαρκούν για να αποτυπώσουν την ανθρώπινη δυστυχία και
  απελπισία.”

  Εχει πλακα που το λες αυτο, ειμαι τωρα σε μια χωρα που εχει περασει απο
  πολυ βαθια φτωχεια, την οποια εχει αποτιναξει για εκατονταδες εκ.
  ανθρωπους και τρεχει προς ενα πλουσιοτερο μελλον. Και αυτα τα καταφερε
  λογω καποιων “ασκησεων επι χαρτου”. Μιλω φυσικα για την Κινα και στοιχεια
  για το αλμα της ως το 2000 εχω δωσει σε κειμενο σχετικα
  με τις παγκοσμιες
  ανισοτητες
  .

  “Πολύ πιθανό μάλιστα να πιστεύεις ότι συμβάλεις στην ευημερία και ότι
  υπηρετείς την κοινωνία, ξεχνώντας ότι η ευημερία μιας μικρής ομάδας δεν
  αντιπροσωπεύει το σύνολο της κοινωνίας. Ξέρω ότι τα λόγια μου αυτά μπορεί
  να σου φανούν πολύ βαριά”

  δεν μου φαινονται βαρια αλλα εντελως αστοχα. Σε αντιθεση με τις
  περισσοτερες συζητησεις τις οποιες βλεπω καθημερινα να μελετουν το
  συμφερον μιας μικρης ομαδας, στα οικονομικα μας ενδιαφερει το συμφερον του
  συνολου των πολιτων, τιποτα λιγοτερο. Αυτο περιλαμβανει απο τους πιο
  φτωχους εως τους πιο πλουσιους. Η παρανοηση προκυπτει συχνα απο το γεγονος
  οτι οι αμυητοι στα οικονομικα δεν βλεπουν αμεσα γιατι η υπαρξη ενος υγιους
  τραπεζικου συστηματος πχ ειναι προς το συμφερον ολων, των φτωχων μαλιστα
  περισσοτερο απο των πλουσιων (που δεν χρειαζονται δανεια).

  αιωνιε φοιτητη

  φανταζομαι δεν απευθυνεσαι σε μενα, αν ομως ισχυει το αντιθετο, εισαι λιγο
  πανω απο το επιπεδο απροκλητης ειρωνειας που διατιθεμαι να ανεχτω αυτες
  τις μερες. Φτανει πια.
 4. OMADEON
  says: 

  Σωτήρη / S.G.Κοίτα να δεις. Ξύπνησα και διάβασα το σχόλιό σου και…
  κόντεψε να μου πέσει ο καφές απ’ τα χέρια…
  :) 

  Είσαι πάρα πολύ, μα πάρα πολύ επικίνδυνο, βλαβερό (για την κοινωνία)
  και επίσης _μοχθηρό_ άτομο. Τα βρισίδια που σούριξα ήταν ανεπαίσθητα…
  χάδια.
  :mrgreen:
  Και σε αυτό το συμπέρασμα ειμαι πλέον απόλυτα σίγουρος, μετά την
  αυτο-
  αποκάλυψή σου… ότι εσύ και ο ελεεινός
  νεοφιλελεύθερος σπασαρχίδης τραμπούκος του buzz με το
  ψευδώνυμο “zoutiri” είστε… ένα και το αυτό πρόσωπο.
  (σε διαβεβαιώ ότι δεν είχα ιδέα. ΑΝ το ήξερα θα σε αντιμετώπιζα ΠΟΛΥ
  διαφορετικά, και… μάλιστα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑ, από την αρχή).

  Βρισκόμαστε σε πόλεμο, κύριέ μου. ΟΧΙ σε ειρήνη. Και
  είναι ένας πόλεμος ιδεών (προς το παρόν) αλλά στο μέλλον
  μπορεί να γίνει ΚΑΙ πραγματικός (εμφύλιος).

  Επομένως… ΠΡΟΣΕΧΕ τα λόγια σου.

  _______ ΕΠΟΜΕΝΟ σχόλιό μου (με συγκόλληση αλλά ΟΧΙ αλλαγή)_______

  DISCLAIMER:

  To σχόλιο αυτό είναι οργισμένο (αυτή τη φορά) και παρακαλώ να ΜΗΝ εκληφθεί
  παρά ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ έκφραση. Ελπίζω νάναι και το τελευταίο (σε τέτοιο ύφος)
  διότι προέχει ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ και διάλογος δεν μπορεί να γίνει σε τέτοιο στυλ
  (αναμένω και να “μου την πει” για το στυλ και η KnowDame).

  Απευθυνόμενος στη KnowDame, ο αναιδήςαυτο-σεσημασμένος
  (πλέον)
  :twisted:
  νεοφιλελεύθερος αρχι-τραμπούκος – προπαγανδιστής
  του buzz , με ψευδώνυμο “ZOUTIRI
  (aka S.G.) είπε:

  οποιοσδηποτε αλλος στην θεση μου θα ειχε σηκωθει να φυγει αυτοστιγμη
  αν καποιος του ελεγε “κι άντε γαμίσου από δω χάμου”, ποσο μαλλον αν τον
  ελουζε με ενα πληρες φασμα ατομικων επιθεσεων απο ειρωνεια και προσβολη
  εως απλη νταλικερικη βωμολοχια (και ας θεωρει οτι ζωγραφιζει, για ονομα
  του θεου. Θα προτεινα να “ζωγραφισει” σε εναν μεσο ελληνικο δρομο να δει
  τι αντιδρασεις θα εισπραξει η τεχνη του).

  ΔΕΝ έχεις καταλάβει ότι αν έλεγες μερικές από τις αναιδείς
  και προκλητικές μπούρδες σου σε μια… μέση ελληνική
  καφετέρια, θάτρωγες παρόμοια (ή και) χειρότερα μπινελίκια. Και…
  εγώ προσωπικά γράφω στο διαδίκτυο ΑΚΡΙΒΩΣ όπως μιλάω. Δεν θα
  υπήρχε κανένα πρόβλημα να στά’λεγα κι από κοντά (αν και…
  ΠΑΛΙ δεν θα καταλάβαινες τίποτα – μάλλον).

  Δεν εχω δωσει κανενα δικαιωμα οσον αφορα τις προθεσεις μου, αλλα και
  να ειχα θεωρω τετοια συμπεριφορα απλα απαραδεκτη, οποιος και να ειναι ο
  στοχος της.

  Δεν έχεις καταλάβει μου φαίνεται ότι… ΟΧΙ ΜΟΝΟ έδωσες
  δικαιώματα να σε ξεσκίσει πολύς κόσμος (μεταφορικά μιλώντας) αλλά
  ότι εδώ σου φερθήκαμε με ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ επιείκια. Να θεωρήσεις
  τον εαυτό σου ΕΞΙΣΟΥ μισητό και ανεπιθύμητο
  στην Ελληνική κοινωνία όπως και οι… δοσίλογοι επί κατοχής
  (1940-44)
  ή -έστω- οι λακέδες και ρουφιάνοι της Χούντας
  (1967-74).

  Επίσης έκανες πολλά φάουλ εδώ, στο διάλογο. Π.χ.
  μουλωχτές συκοφαντίες μαζί με ειρωνείες, ακόμη και συγκεκαλυμμένες
  απειλές. Ποτέ δεν έβρισα κανέναν χωρίς λόγο[*] και ΜΗN αυταπατάσαι ότι
  είσαι η εξαίρεση

  ____

  [*] αν και… υπάρχουν φορές που έκανα και λάθη
  και ζήτησα και συγνώμη, αλλά στην περίπτωσή σου ΟΧΙ, με τίποτα.

  ___________

  Υ.Γ.

  Τώρα που… αυτο-αποκαλύφθηκε ο αρχι-τραμπούκος, ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα να
  φέρουμε εδώ και ΟΛΑ τα… σκατουλάκια του, τις αναιδέστατες μπούρδες και τις
  προβοκατόρικες… κλανιές προπαγάνδας που αμολάει τακτικότατα στο buzz.
  Μάλιστα… με ΤΙΠΟΤΕ δεν φανταζόμουν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο (SG –
  Zoutiri), διότι η διαδικτυακή συμπεριφορά των δύο (περσόνων) είναι ΑΙΣΘΗΤΑ
  διαφορετική. Με το ψευδώνυμο SG συνήθως μιλάει πολύ πιο ήπια και (νομίζει)
  “πειστικά”…
 5. OMADEON
  says: 

  Παραδείγματα “διαλόγου” με τον (προπαγανδιστή του ΔΝΤ) SG /
  zoutiri
  στο buzz:1)

  σχόλιο δικό μου
   

  Υ.Γ. Ο Καζάκης πρότεινε στάση πληρωμών ΕΙΔΙΚΑ στις μεγάλες
  τράπεζες που είναι το 80% των δανειστών μας
  (κι έχουν εξασφαλιστεί
  από απώλεια έτσι κι αλλοιώς, οι πιο πολλοί)

  Τώρα… “τα ασφαλιστικά τους ταμεία που έχουν αγοράσει Ελληνική ομόλογα
  ποιος θα τα σώσει;;”

  Ε, εδω ειχε δωσει καλη απαντηση ο Καζακης σε ένα αρθρο του.

  Ελεγε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ρωτησανε εμας οταν μας φαγανε τα λεφα με τα
  ομολογα, τα γκολντεν μπους, έτσι διαχειριζονται και των αλλων τα λεφτα
  τα hedge funds…

  (κι είπε επίσης ότι ειδικά για τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία θάπρεπε να
  πληρώσουμε, κατ’ εξαίρεσιν, κάποια στιγμή.
  Είναι πολύ μικρό μέρος
  του χρέους μας, έτσι κι αλλιώς…)

  2)

  “απάντηση” zoutiri (σε στυλ “γειά σου μπάρμπα, κουκιά σου σπέρνω…“)

  ομαδεον σκεφτεσαι καθολου πριν γραψεις?

  ενας 70ης δηλαδη του οποιου το Ταμειο εκανε την ανοησια να
  δανεισει χρηματα στην Ελλαδα ειναι λαμογιο και δεν του χρωσταμε τιποτα?

  Και ακομα και αν δεν δινεις δεκαρα για μη Ελληνες
  (αυτο λεγεται εθνικισμος) και
  δεν δινεις δεκαρα
  για τις υποσχεσεις σου και του κρατους σου (αυτο λεγεται ελλειψη
  ακεραιοτητας),
  ειλικρινα νομιζεις οτι η Ελλαδα μπορει να επιζησει
  αποκομμενη πληρως απο καθε εξωτερικο δανεισμο? Εχουμε περασει χρονο απο
  το 1980 εως σημερα που να μην δανειστηκαμε, αναρωτιεμαι?

  Κατα τα αλλα η λεξη κλειδι που ψαχνεις ειναι πρωτογενες
  πλεονασμα/ελλειμμα, δηλαδη πριν απο δαπανες για το χρεος. Η Ελλαδα εχει
  ξεκαθαρα θετικο πρωτογενες ελλειμμα σημερα, αν δηλαδη δεν ειχαμε
  δανεισμο θα επρεπε να παθουν καθιζηση οι δαπανες μας.

  Ε, αναρωτιέμαι αν… το ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ (που… δεν βγήκε ακόμη
  από τα… goodies
  :)
  ) ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ο ίδιος πριν γράψει
  (και
  προσβάλλει
  με
  ΠΑΡΑΛΟΓΗ “λογική”) τον άλλον.

  Διότι (π.χ.) εγώ του ξεκαθάρισα ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα
  “να μην πληρωθούν τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία”, αλλά εκείνος
  γράφει ΑΜΕΣΩΣ μετά ενας 70ης δηλαδη του οποιου
  το Ταμειο εκανε την ανοησια να δανεισει χρηματα στην
  Ελλαδα ειναι λαμογιο και δεν του χρωσταμε τιποτα?”….
 6. OMADEON
  says: 

  Μερικά άλλα παραδείγματα από το buzz, όπου… ο
  Zoutiri / SG (μαζί με κάτι άλλους… αληταράδες
  νεοφιλελεύθερους λασπολόγους
  )
  προσπαθεί ΜΑΝΙΩΔΩΣ να συκοφαντήσει
  τον… πρόεδρο του
  Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Γαλλίας, καθηγητή ΚΑΙ συγγραφέα βιβλίων
  οικονομολόγο Gerard Dumenil ότι… δεν ειναι οικονομολόγος:
   

  1)

  Δικό μου σχόλιο, ΓΕΜΑΤΟ στοιχεία (σε links):
  //”οποιος
  μιλαει περι νεοφιλελευθερισμου δεν ξερει οικονομικα
  “//

  – ™ Zoutiri

  Μεγαλύτερη…χμ… μπούρδα ολκής δεν έχω ακούσει εδώ και καιρό.

  Δηλαδή τόσοι και τόσοι οικονομολόγοι που έγραψαν βιβλία για το
  νεοφιλελευθερισμό “δεν ξέρουν οικονομικά”? ή μήπως απαγορεύεται σε
  οικονομολόγο να δηλώνει αριστερός? Τα μέλη της
  Πρωτοβουλίας Aριστερών
  Oικονομολόγων” _τι_ είναι? Ο


  Gérard Duménil
  _τι_ είναι? “Δεν ξέρει οικονομικά”? χαχαχα

  Ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος

  Richard Wolff
  _τι_ είναι?

  κ.ο.κ.

  Πάντως… χαρακτηριστικό γνώρισμα των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν είναι το
  ότι αρνούνται πως υπάρχει καν νεοφιλελευθερισμός. (Υπάρχει/υπήρχε βέβαια
  ο Μίλτον Φρήντμαν, η σχολή του Σικάγου, τα νεοκλασσικά οικονομικά, κλπ.
  αλλά… ο όρος “νεο-φιλελεύθερος” τσούζει γιατί τον χρησιμοποιούν οι
  αντίθετοι με όλα αυτά).

  btw, το μπαζ _είναι_ σφηκοφωλιά νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν, με την
  έννοια του στατιστικά πολύ μεγάλου αριθμού τους. Δεν είναι γνωστό σε τι
  οφείλεται αυτό, πάντως συμβαίνει.

  2) Πρώτη
  “απάντηση” Zoutiri (και… τριμμένο κεφαλοτύρι
  :)
  ):

  […….bla bla bla……]

  “Ο Gérard Duménil _τι_ είναι?”

  ατομο που δεν εχει δημοσιευσει σε κανενα σοβαρο περιοδικο αποτι
  φαινεται και δεν δουλευει σε καποιο επαρκως καλο τμημα οικονομικων?

  “Ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Richard Wolff _τι_ είναι?”

  βλεπε ανω. Το δικο του τμημα το γνωριζω, αλλα αποσο ξερω
  δεν ειναι πραγματικα οικονομικο τμημα, περισσοτερο
  πολιτικης οικονομιας με την παλια εννοια. Να δωσω εναν ακομα ευκολοτερο
  ορισμο? Αν ειναι αδιανοητο η δουλεια σου να γινει considered για
  Νομπελ Οικονομικων (λογω πεδιου) μαλλον δεν εισαι οικονομολογος.

  [……bla bla bla……]

  Ορέα….

  Ας είμαστε βέβαιοι, τότε, ότι ο (ειδικός σε “Θεωρία
  Παιγνίων” και άλλα περιορισμένου πεδίου ισχύος τεχνοκρατικά θέματα)
  Σωτηράκης / SG / Zoutiri.… (εφόσον δεν
  θα πάρει… Nobel -χεχε) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οικονομολόγος
  (αν και… βγάζει γλώσσα σε ΕΝΑ σωρό αναγνωρισμένους
  οικονομολόγους ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γνήσιοι
  )

  3)

  Σχόλιο μου, με προσθήκη ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, μετά:

  Υ.Γ.

  Τι έκανε λέει?

  “δεν έχει δημοσιεύσει σε κανένα σοβαρό περιοδικό απ’ ότι φαίνεται” (ο
  Gerard Dumenil)?

  ΟΚ, τότε…


  http://www.jourdan.ens.fr/levy/

  (ακαδημαϊκη ιστοσελίδα, μαζί με συνεργάτη)  http://www.jourdan.ens.fr/levy/bibliop.htm

  (δημοσιεύσεις / βιβλιογραφία…)


  http://www.jourdan.ens.fr/levy/livres.htm
  (βιβλία)

  Είναι ευτύχημα που ο Ζουτύρης δεν ειναι φυσικός.
  Μπορεί και να μην αναγνώριζε την επιστημονική αξία _και_ του
  Αϊνστάϊν
  … χεχε

  ___________________

  Επίσης ο Απολογητής της Συνταγματικής Εκτροπής του ΔΝΤ
  (και της κατοχικής κυβέρνησης) Σωτηράκης / SG /
  Zoutiri


  δήλωσε ευθαρσώς (εδώ)

  [….]

  εχω τελικα νεο κανονα, μετα τον κανονα
  οτι οποιος μιλαει περι νεοφιλελευθερισμου δεν ξερει οικονομικα.

  Οποιος μιλαει για “χουντικους” δεν εχει ιδεα απο ελευθερια
  εκφρασης, να μην πω τα λοιπα βασικα δικαιωματα της δυτικης δημοκρατιας
  .

  [….]

  Τους “κανόνες σας” και ΔΡΟΜΟ, κωλόπαιδα που… ΔΕΝ
  ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΗ από τα Gooddies

  :)
  και αυθαδιάζετε, λασπολογείτε και μπουρδολογείτε
  αδιάκοπα, ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ τους (τωρινούς ή μελλοντικους) εργοδότες σας
  και τις… Υψηλές Διασυνδέσεις σας
  .

 7. [………………………………………….] 8. celin
  says: 

  Θελω να δωσω τα
  συγχαρητηρια μου στον omadeon για το λεκτικο ξεγυμνωμα απεναντι οχι στον
  sg, αλλα απεναντι σε οσα ο sg πρεσβευει. Εισαι καταιγιστικος κ
  αποκαλυπτικος.
   

  Κ επειδη ουτε εγω
  ειμαι ηθικολογος κ σεμνοτυφος
  ,κατι
  για τον sg,

  η ηθικη ακεραιοτητα
  κ η ορθοτητα των αποψεων καποιου δεν εξαρταται απο το αν βριζει η οχι,
  εξαρταται απο την αντανακλαση / επικρατηση των αποψεων του στη κοινωνια
  την οποια ζει,

  βλεπω γνωστους μου,νεους ανθρωπους,επιστημονες η οχι,να μη ξερουν απο που
  τους ερχεται,δραματα εκτυλισσονται καθημερινα,καποιοι φοβουνται μεχρι κ
  οικογενεια να κανουν γιατι δε ξερουν αν μπορουν να ανταπεξελθουν στα εξοδα
  του παιδιου,

  το προβλημα περα απο οικονομικο καταντα κ δημογραφικο,

  η μεσοαστικη ταξη αφανιζεται κ οι φτωχοι εξαθλιωνονται ακομα περισσοτερο,

  κ ενω γινονται ολα αυτα,

  οι σιχαμενοι που εχουν το πολυ χρημα εξακολουθουν να το συσσωρευουν κ να
  το στελνουν εξωτερικο,στην Ελβετια η αγοραζοντας ακινητα σε ακριβες
  περιοχες του Λονδινου.

  Βαριεμαι να ψαξω για λινκς που να αποδεικνυουν τα λεγομενα μου,

  βαριεμαι κ τον διαλογο για τα αυτονοητα.

  Γιατι δε μιλαει κανενας απο τους δντολατρες για τις σκανδαλωδεις
  προστατευτικες διαταξεις που εξακολουθουν να απολαμβανουν οι
  βρυκολακες-εφοπλιστες?

  Δεν ειμαι οικονομολογος

  αλλα βλεπω οτι στην κατασταση εκτακτης αναγκης που επικαλουνται οι λακεδες
  του Κεφαλαιου πολιτικοι,κανεις δε τους τριβει στη μαπα “ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ,ΣΕ
  ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΝΑ
  ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ?”

  δε ξερω οικονομικα ρε γαμωτο,

  ουτε με ενδιαφερει η υποκριτικη ηθικολογια,

  αλλα ειναι ηθικο να ξεζουμιζονται οι 95 στους εκατο για να εξακολουθουν
  αυτοι οι 5 μπασταρδοι στους 100,να απολαμβανουν τα υπερκερδη τους?

  πως διαολο καταντησαμε ετσι?

  δεν υπερασπιζομαι πχ κανεναν απατεωνα φοροφυγα μεγαλογιατρο του
  Κολωνακιου,αλλα γιατι μαζι με τα ξερα να καιγονται κ τα χλωρα?γιατι ο νεος
  γιατρος ας πουμε να υποφερει αυτη τη στιγμη,αλλα τα καθαρματα οι
  μεγαλογιατροι,ακαδημαικοι κ μη,να παραμενουν αλωβητοι κ να μη δημευεται η
  περιουσια τους μαζι με των απατεωνων πολιτικων?

  αυτη ειναι η “ταξη που ηλθε να μας επιβαλλει” το ΔΝΤ?

  εγω ειλικρινα,αν εβλεπα οτι στην οικονομικη αφαιμαξη υπεφεραν ολοι αναλογα
  με τη περιουσια τους,δε θα ελεγα τιποτα,αλλωστε δε παω να απαλλαξω απο τις
  ευθυνες του το συνολο του Ελληνικου πληθυσμου.

  οκ,πολλοι κλεβαμε ο ενας τον αλλον κ αυτο επρεπε να ληξει.

  Το ιδιο ομως πρεπει να τιμωρηθει ο μικροκλεφτης με τον μεγαλοαπατεωνα?

  το ιδιο πρεπει να τιμωρηθει ακομα κ ο μεγαλοαπατεωνας με το σιχαμα τον
  Ελληνα πολιτικο που μας εθισε στην απατεωνια κ αυτη τη στιγμη δε
  τιμωρειται ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ?εξεταστικες επιτροπες,προανακριτικες κ μαλακιες.

  Οι διεφθαρμενοι ειναι ακομα εξω με σπιτια στην Αεροπαγιτου κ στη Μυκονο,τι
  λεμε τωρα?

  λοιπον,δεν υπαρχει τιποτα αλλο παρα αυτο που λεει ο omadeon,ολα τα αλλα
  ειναι τριχες.

  Εχουμε πολεμο.Κ αν σκυψουμε το κεφαλι,η γκιλοτινα θα μας το παρει.

  Αντι για το κεφαλι που πρεπει να βρισκεται εκει.

 9. […………………………] 
 10. Greek Rider
  says: 

  Omadeon παρόλο που
  δεν συμφωνώ με τις “χριστοπαναγίες”
  θεωρώ ότι

  έχεις καταλάβει 100% την ουσία των
  παρεμβάσεων του SG.
  Οι τακτικές του
  είναι πολύ αποτελεσματικές στους άσχετους: διασπορά γενικών αμφιβολιών
  χωρίς όμως επι της ουσίας διάθεση για καμία ειλικρινή συζήτηση, ανακριτικό
  ύφος, επιθετική στάση σε μικρά blogs. To ύφος του είναι συχνά ύφος
  υπαστυνόμου Β΄,
  όπως μάθει ο κάθε ένας. 

  Στον Radical Desire που είχαμε ξανασυναντηθεί του είχα υπενθυμίσει ότι
  από μακροοικονομία και αγορές δεν σκαμπάζει και πολλά. Δυστυχώς η
  υπερεξειδίκευση έχει καταστρέψει την επιστήμη. Έτσι,
  συχνά συναντάμε κατόχους διδακτορικών που πέρα από τον στενό τομέα τους
  δεν έχουν ιδέα τι γίνεται παρά έξω. Για μια τέτοια περίπτωση μιλάμε.
  Και δυστυχώς είναι πολλές
  αυτές οι
  περιπτώσεις ασχέτων με καλές σπουδές που πουλάνε αυθεντία σε άλλους
  άσχετους.

  Το 2008 έγραφε ότι δεν
  βλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα υποστεί μεγάλη πτώση του ΑΕΠ της από
  την κρίση αναπαράγοντας τις ασυναρτησίες του Αλογοσκούφη και της τότε
  κυβέρνησης την ώρα που χρεοκοπούσε η Lehman…

  Τον Απρίλιο που μιλούσαμε στο μπάζ η κυβέρνηση έκανε λόγο για πρόβλεψη
  πτώσης του ΑΕΠ -1% και
  ο SG αναπαρήγαγε
  αυτές τις άσχετες προβλέψεις

  ρωτώντας με από που προκύπτει το τουλάχιστον -4% που έλεγα
  εγώ. Το
  φοβερό όμως είναι ότι
  όταν η κυβέρνηση
  τον Απρίλιο έλεγαν για μόνο -1% πτώση του ΑΕΠ, ήξερε ότι έλεγε ψέμματα
  στον κόσμο. Ο SG όμως μάλλον δεν το ήξερε γιατί δεν γνωρίζει αρκετά καλά
  τα μακροοικονομικά και δεν έχει καμία πρακτική εμπειρία από τις αγορές.

  Η μακροοικονομία
  δεν είναι το φόρτε του.
  Γι’ αυτό
  του είχα πει να σταματήσει να λέει πολλά στο ίντερνετ περι
  μακροοικονομικών
  γιατί κάποια
  στιγμή θα αρχίσουν να του τα χτυπάνε και
  στα ακαδημαικά.
  • OMADEON
   says: 

   Greek Rider καλώς ήλθες και πάλι…
   Θαυμάζω πάντα το νηφάλιο ύφος σου και… ελπίζω να _μάθω_ από αυτό, μπας
   και… βελτιωθώ!

   :) 

   Αλλά… όπως είδες, το μεν σχόλιό σου ο Σωτηράκης το… “έγραψε κανονικά”
   (λες και δεν το είδαμε), τα δε μπινελίκια που τούριξα ούτε καν τον
   άγγιξαν, ενώ παρόλο που τα… σταμάτησα, το αποτέλεσμα είναι ένα και το
   αυτό!
   :)

   Το πολύ σημαντικό αυτό σχόλιό σου μάλλον θα έπρεπε να αναρτηθεί σε
   ΕΙΔΙΚΗ ιστοσελίδα, αφιερωμένη ΕΙΔΙΚΑ στο Σωτήρη Γεωργάνα, για τη… μούρη
   που πουλάει προσβάλλοντας και μειώνοντας κόσμο και κοσμάκη στο
   διαδίκτυο, ΔΗΘΕΝ “ευγενικά”…

   Για… τιμωρία του, κάνω το εξής τώρα. Αναπαράγω ΟΛΟ το σχόλιό σου
   ΔΕΥΤEΡΗ ΦΟΡΑ, με bold
   στα ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τμήματά του:

   Greek Rider said:


   [……………………………….] 11. S G

  says: 

  ομαδεον 

  ως τωρα εχεις βρισει, εχεις φωναξει, εχεις ουρλιαξει, εχεις θριαμβολογησει
  σχετικα με επικες μαχες, κατατροπωσεις και ξεγυμνωματα, εχεις και το
  θρασος να κατηγορησεις αλλους για μπουρδολογια. Το μονο που δεν εχεις
  κανει ειναι να δωσεις καποια σοβαρα επιχειρηματα. Ιδιαιτερα αστεια μαλιστα
  ειναι η ταση σου να γουγλαρεις στα γρηγορα καποιον νεο ορο που εισαγεται
  στην συζητηση και να μιλας μετα με υφος αυθεντιας για αυτον (ο
  παραλληλισμος Fachidiot και nerd ηταν ας πουμε ιδιαιτερο περιπτωση
  αστοχιας)!Δεν καταλαβαινω πως διαβεβαιωνεις οτι το συστημα λεει
  επιβραβευει οσους κανουν δουλεια στις δημοπρασιες (ποιος ειναι το συστημα
  τελοσπαντων? και αν μοιραζουν καπου επιβραβευσεις πες μου να παω). Δεν
  καταλαβαινω πως ισχυριζεσαι οτι ο σχεδιασμος μηχανισμων (μερος του οποιου
  ειναι οι δημοπρασιες) ειναι αχρηστος οταν κυριολεκτικα
  μπορει ακομα
  και να σωζει ζωες
  . Δεν καταλαβαινω κιολας πως κρινεις την απονομη του
  βραβειου στην Οστρομ (ποσο μαλλον την αντιδραση της επιστημονικης
  κοινοτητας), επειδη λεει δεν ειχε πτυχιο οικονομικων. Ουτε ο Νας ή ο
  Ζελτεν εχουν πτυχιο στα οικονομικα, κιομως μοιραστηκαν το βραβειο το 94.

  Και ειναι εντελως αστοχη η υπονοια οτι τωρα πρωτοβραβευτηκαν ατομα που
  θεωρουν οτι η αγορα μπορει να αποτυχει (market failure) και οτι
  τελοσπαντων η νεοκλασικη θεωρια δεν δουλευει παντα. Οι βραβευθεντες το
  2001 Ακερλοφ και Στιγκλιτς εχουν δειξει εδω και δεκαετιες την αποτυχια της
  αγορας σε καποιες περιπτωσεις, ο Κανεμαν (Νομπελ 2002) εχει δειξει
  αποτυχιες της ορθολογικοτητας ηδη απο το 1982 και ο ιδιος ο Ζελτεν που
  πηρε το βραβειο για την κανονιστικη/νορματιβ θεωρια παιγνιου, εχει κανει
  πειραματα απο το 1960 που δειχνουν τα προβληματα της σε
  θετικες/περιγραφικες εφαρμογες, δηλαδη την δυσκολια να εξηγησει τι κανουν
  πραγματικοι ανθρωποι.

  Ο λογος που θεωρω τσαρλατανους τους διαφορους που παρουσιαζονται ως
  υπεροικονομολογοι σε βλογ εδω και κει, δεν ειναι οτι ειναι αριστεροι, ουτε
  οτι κριτικαρουν την νεοκλασικη θεωρια (το μονο που δεν κανω στην δουλεια
  μου ειναι να υπερασπιζομαι τους νεοκλασικους) αλλα οτι απλα δεν κανουν
  οικονομικα, δεν κανουν καν πρωτοτυπη ερευνα σε καποια καθιερωμενη
  επιστημη. Ρωτηστε και τον Κρουγκμαν να δειτε τι θα πει.

  Τελοσπαντων, δεν βλεπω να εχει μεινει καπου να πουμε. Ο Ζωης ακομα δεν
  μας ειπε σε ποιον απευθυνεται, αρα το παιρνω οτι απευθυνεται σε φανταστικα
  προσωπα. Εσυ δεν βλεπω να εχεις καποια συνεκτικη θεση που να χρηζει
  απαντησης και οντως η υπομονη μου εξαντληθηκε. Δεν ειπα ως τωρα οτι “δεν
  θα ξαναρθω” (οπως ισχυριζεσαι), ομως θα το πω τωρα: δεν επανερχομαι στην
  συζητηση μαζι σου, αν δεν προσφερεις καποιο νεο ουσιαστικο επιχειρημα και
  δεν αποφυγεις πληρως καθε μειωτικο χαρακτηρισμο. Και το εννοω το πληρως,
  δεν εχω κανενα λογο να σε ανεχομαι.

  rddemos

  κανα λινκ προς το πεηπερ της Αρενντ? Ας τονισω παντως προληπτικα τον
  διαχωρισμο που εκανα ηδη. Η θεωρια παιγνιου ειναι παραδοσιακα κανονιστικη,
  οχι θετικη. For proving theorems, not playing games που λεει και λιγο
  προκλητικα ο Ζελτεν.


  • Ο Αιρετικός says: 

   Άστο φιλαράκο, δε σε παίρνει. Εσύ κάνεις κάτι πολύ χειρότερο από το
   χειρότερο βρισίδι: προσβάλλεις τη νοημοσύνη των άλλων, ενώ παράλληλα
   κρύβεσαι σαν trollάκι πίσω από μια γελοία επίφαση ευγένειας. Ο γελοίος
   αμερικανογενίτσαρος gavriil1 σου έδωσε μαθήματα;

  • […………………………]

 12. KnowDame says: 

  @SGΟφείλω να ομολογήσω ότι έπαθα ένα μικρό σοκ όταν αποκάλυψες ότι
  είσαι ο Zoutiri, μια και αυτή η περσόνα μαζί με τον Epanechnikov και
  μερικούς ακόμα, λειτουργούν ξεκάθαρα ως προπαγανδιστές της κυβερνησης. 

  Σας παρακολουθούσα στη συζητηση στο «Μνημόνιο απελευθερώνει» και απορούσα
  με την αγελαία συμπεριφορά σας, όπου κραυγαλέες εξυπνάδες (του επιφανούςς
  μέλους που έλεγα σε άλλο σχόλιο μου dkamen) «Και κάτι ακόμα: όταν πουλάει
  το κράτος δημόσια περιουσία δε χρειάζεται να βάλει ΦΠΑ γιατί τα λεφτά που
  παίρνει ΕΙΝΑΙ το ΦΠΑ.» έμεναν αναπάντητες και από την άλλη ξοδεύατε
  απίστευτη ενέργεια για να απαξιώσετε όλα τα επιχειρήματα που σας έφερναν
  οι συνομιλητές σας, βάζοντάς τους ουκ ολίγες τρικλοποδιές. Προσπαθούσα να
  καταλάβω αν πρόκειται για φανατικούς στα όρια της θρησκοληψίας «πιστούς» ή
  για συνειδητούς προπαγανδιστές. Αποκαλύπτοντας ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο
  SG με τον zoutiri, δεν μένει καμία αμφιβολία πλέον ότι είσαι συνειδητός
  προπαγανδιστής, γιατί χρησιμοποιείς όλα τα όπλα σου με τον πιο ανέντιμο
  τρόπο. Οικονομικά μπορεί να μη γνωρίζω, ξέρω όμως πολύ καλά ότι ένας
  ακαδημαϊκός δεν θα έδινε ως αξιόπιστη πηγή για τα δημοσιονομικά μεγέθη
  μιας χώρας το άρθρο σε ένα magazine, αντί της πρωτογενούς πηγής, δηλ. τον
  ίδιο τον Κρατικό προϋπολογισμό ή σε κάποιες χρονοσειρές από αξιόπιστο
  στατιστικό φορέα.

  Διάβασα και το άρθρο
  «Ανισότητες και
  φτώχεια»
  που με παρέπεμψες, όπου σου κάνανε φύλλο και φτερό όλα τα
  επιχειρήματα άνθρωποι με γνώσεις, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεις ακάθεκτος
  και κάνεις σαν να μην καταλαβαίνεις
  ακόμα
  και καλοπροαίρετα σχόλια του τύπου
  :

  Φίλε είναι πολύ εύκολο να πείς ψέμματα στον εαυτό σου, το έχουμε
  κάνει όλοι μάς. Το θέμα είναι όμως οτι υπάρχει ένα φαινόμενο στην
  ψυχολογία που λέει ότι όταν κάποιο πιστεύω σου απειλείται *γιατι
  αρχίζεις να βλέπεις ότι δεν ισχύει* δημοσιεύεις ένα κείμενο χώρις αμοιβή
  που υποστηρίζει αυτό ακριβώς το πιστευω σου και το αποτέλεσμα είναι οτι
  καταλήγεις να το πιστεύεις ακόμη περισσότερο. Στόχος του είναι να
  πείσεις τον εαυτό σου περισσότερο παρά τους άλλους. ¨Αν τωρα καταφέρεις
  να πείσεις και κάποιους άλλους μαζί τότε σί-ι-ι-ι-ιγουρα έχεις δίκιο. Η
  θρησκεία έινα γεμάτη απο τέτοιου είδους παραδείγματα.

  Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεις και εδώ ακάθεκτος, πλατιάζοντας με ένα
  σωρό λεπτομέρειες και αποφεύγοντας επιμελώς να απαντήσεις στα πολύ
  συγκεκριμένα ερωτήματα που σου έθεσα
  .

  ΠΟΣΕΣ από τις χώρες όπου έχει επέμβει το ΔΝΤ έχουν καταφέρει να
  ορθοποδήσουν και να ανεξαρτοποιηθούν ξανά. Ξέρεις άραγε; Ξέρεις τι
  συνέπειες είχε στην διεύρυνση των ανισοτήτων και στο επίπεδο διαβίωσης
  της πλειοψηφίας του πληθυσμού; Και τέλος το κυριότερο, ξέρεις άραγε τι
  συνέπειες είχε στο προσδόκιμο ζωής και στους θανάτους η «θεραπεία» ΔΝΤ;

  Ξέρεις άραγε ποιο ήταν το επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα πριν ακόμα
  από την κρίση ; Και μετά την κρίση; Διαφωνείς ότι αυτό το κομμάτι και
  ακόμα περισσότεροι οδηγούνται σε αργή γενοκτονία;
  Και μπορείς να
  ισχυριστείς ότι η «θεραπεία» ΔΝΤ υπόσχεται τίποτα άλλο εκτός από τη
  διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε βάρος των ευρωπαίων (και όχι μόνο)
  φορολογουμένων; Έχεις να αντικρούσεις κάτι σε αυτή την κριτική των
  μέτρων;

  Πολλοί λένε ότι η εποχή μας έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την
  εποχή που προηγήθηκε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα συμφωνήσω και θα
  διαφωνήσω ταυτόχρονα μαζί τους. Η εποχή μας έχει πολλά κοινά
  χαρακτηριστικά με τον μεσοπόλεμο, αλλά ταυτόχρονα η ανθρωπότητα βρίσκεται
  σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα
  κριθεί το μέλλον της και τι μορφή θα έχει αυτό το μέλλον για όσους
  επιζήσουν. Η εποχή του τέλους του πετρελαίου σηματοδοτεί ταυτόχρονα το
  τέλος του πολιτισμού με τη μορφή που τον γνωρίσαμε τον τελευταίο αιώνα.
  Κάποιος θα μπορούσε να πει αφελώς ότι όπως ζούσαμε πριν το πετρέλαιο, θα
  μπορούσαμε και τώρα να συνεχίσουμε. Η εξάντληση των φυσικών πόρων όμως δεν
  αφήνει και πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι
  ο έλεγχος της παραγωγής τροφής, οι ενεργειακοί και οι υδάτινοι πόροι
  συγκεντρώνονται εδώ και δεκαετίες στα χέρια μιας χούφτας πολυεθνικών και
  διεθνών τραπεζιτών. Ο πραγματικός στόχος με την οικονομική κρίση που οι
  ίδιοι προκάλεσαν, είναι η αρπαγή αυτών των πόρων από όσες χώρες δεν τα
  είχαν καταφέρει έως τώρα. Αυτή είναι η ουσία της κρίσης στην Ελλάδα, που
  είναι μόνο ο προάγγελος στο τι θα ακολουθήσει και στις υπόλοιπες χώρες της
  Ευρώπης.

  Είναι ξεκάθαρο ότι έχεις επιλέξει να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτούς που θα
  επιζήσουν, δουλεύοντας ακόμα και ως άλλος ένας

  sonderkommando
  και αποκοιμίζοντας το πόπολο ότι όλα γίνονται για το
  καλό τους. Ξέρεις κάτι όμως; Θα σε εκτιμούσα και θα σε σεβόμουν πολύ
  περισσότερο αν το παραδεχόσουν ότι ενδιαφέρεσαι για την επιβίωσή σου με
  όποιο κόστος, αντί γι’ αυτά τα ατελείωτα παιχνιδάκια να πείσεις για το
  αντίθετο. Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη, αν
  πιστεύεις ότι πράγματι ενδιαφέρεσαι, αλλά στο μέλλον όταν θα έχουν πεθάνει
  πολλοί πρώην συμπολίτες σου, να με θυμηθείς και να παραδεχτείς επιτέλους
  την αλήθεια.


  • Ο Αιρετικός says: 

   Δεν θα παραδεχθεί ποτέ τίποτα, γιατί – όπως είπες – είναι
   συνειδητός προπαγανδιστής και
   μάλιστα
   πωρωμένος, ανάλγητος για τους συμπολίτες του και παρτάκιας
   μέχρι
   αηδίας. Είχα ως τώρα την ατυχία να γνωρίσω κάμποσους τέτοιους τύπους και
   εκτός διαδικτύου. Ο τύπος προαλείφεται για επίγονος του Στέφανου Μάνου
   (του μεγάλου αποτυχημένου και κριτή των πάντων), του Ανδρέα
   Ανδριανόπουλου (πάνω-κάτω στα ίδια κυμαίνονται) και του Νίκου Μπίστη.

 13. […………………………………………]
  • [……………………………………………….]

  • Ο Αιρετικός says: 

   Απέδειξες πια πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν είσαι διατεθειμένος να
   μιλήσεις με ειλικρίνεια. Σάλτα και γαμήσου λοιπόν κι εσύ και όλο το
   σκυλολόι του μπαζοβόθρου. Εγώ βλέπεις δεν διαθέτω αποθέματα ευγένειας
   για μοχθηρά καθίκια σαν και λόγου σου. Άντε λοιπόν πουθενά αλλού να
   προπαγανδίσεις υπέρ του ΔΝΤ και υπέρ της αρχής της “συλλογικής ευθύνης”:
   όλοι ζούμε στο ελληνικό κράτος, του οποίου πλείστοι κυβερνώντες είναι
   απατεώνες, άρα όλοι είμαστε απατεώνες – αν εσύ, μοχθηρέ, ηλίθιε και
   πανάσχετε με το αντικείμενο για το οποίο μιλάς, γκαιμπελίσκε της πορδής
   είσαι ή θες να γίνεις απατεώνας, μίλα για τον εαυτό σου, αλλά για εμένα
   σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να ισχυρίζεσαι ότι είμαι απατεώνας. Κατάλαβες μαλάκα;   • OMADEON
    says: 

    Αιρετικέ, 

    πάντως… όσο κι εξοργιστικός να είναι, ή ψεύτης, ή ο,τιδήποτε
    άλλο, λειτουργεί πρωτίστως _προβοκατόρικα_.

    Τσιγκλάει και προσβάλλει με ελπίδα να τον… βρίσουμε
    ώστε “να δικαιωθεί” σαν ΘΥΜΑ (ΕΠΕΙΔΗ τον βρίζουμε).Εγώ θα
    σου συστήσω, όπως και σε μένα τον ίδιο, να
    ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ το βρισίδι
    , όσο το δυνατόν. Υπάρχουν άνθρωποι που
    απωθούνται (κι ένας δικός μου άνθρωπος που το
    επεσήμανε στο τηλέφωνο
    ).

    Δυστυχώς δεν ζούμε σε μια κοινωνία ανεπηρέαστη
    από στυλ
    , ικανή να εκτιμάει πάντα την ουσία μιας
    διένεξης. Το status quo στο διαδίκτυο, καλώς ή κακώς
    (μάλλον κακώς)… είναι ότιόποιος
    βρίζει χάνει το δίκιο του
    “.

  • […………………………………………..]

  • Ο Αιρετικός says: 

   ΥΓ προειδοποιησα ηδη,

   δεν ανεχομαι αλλους χαρακτηρισμους ουτε γελοιοτητες οπως “σωτηρακη”
   ,
   ειδικα απο θρασυδειλους ανωνυμους.

   Αν ειναι δυνατον,
   οποιος εχει το
   θαρρος της επωνυμιας
   να γινεται στοχος αγενεστατων ατομων που
   δεν εχουν καν την αξιοπρεπεια να μιλησουν επωνυμα, ανοιχτα και καθαρα,
   ισος προς ισον. Και για να γινει κρυσταλλινα καθαρο, αιρετικε σε σενα
   μιλαω κυριως. Απατεωνας δεν ξερω αν εισαι (και ποιος το ισχυριστηκε),
   αλλα αξεστος και απαιδευτος εισαι και με το παραπανω.

   Τραμπουκισμοί και
   απειλές ΚΟΜΜΕΝΕΣ. Κατάλαβες;
 14. OMADEON
  says: 

  Ουάου !
  :twisted: 

  Ο επιστήμων (τώρα πλέον…) στην Τέχνη του Δικανικού Ανορθολογικού Λόγου
  Σωτηράκης έγινε επίμων και…. πείσμων μπάσταξ του μπλογκ (ίσως
  και… μασκώτ -χαχαχα) “με ύφος αστυνόμου Β’” (όπως
  χαρακτηριστικά είπε κι ο Greek Rider).Στο μεταξύ…


  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/08/blog-post_17.html

  “Πίεση τρόικας για συμμετοχή ξένων στις αποκρατικοποιήσεις”

  Σύμφωνα όμως με την εμπεριστατωμένη… Δικανική “Λογική” του
  Σωτηράκη,
  π.χ. η Goldman Sachs και η JP Morgan ΔΕΝ είναι
  “μεγαλοκαρχαρίες”
  (διότι τότε… του θυμίζουν το
  λεξιλόγιο ελληνικής λαϊκής ταινίας). Κάπως αλλιώς
  πρέπει να ονομασθούν. Π.χ. banksters (banker +
  gangster).

  Ο ίδιος ο Σωτήραξ πρέπει να θεωρηθεί -τότε- bankster-licker.
  :mrgreen:

  Οσον αφορά τώρα… αυτό ΕΔΩ το λεχθέν του SG:

  ΥΓ προειδοποιησα ηδη, δεν ανεχομαι αλλους χαρακτηρισμους ουτε
  γελοιοτητες οπως “σωτηρακη”,
  ειδικα απο θρασυδειλους
  ανωνυμους
  …. (bla, bla, bla)

  Μόνο που… το μπλογκ προσφέρει (μεν) Ελευθερία Λόγου
  χωρίς λογοκρισία (ούτε καν σε αναμονή έγκρισης δεν είναι ο Σωτήραξ)…

  …αλλά ΔΕΝ ανέχεται τις απειλές και τους τσαμπουκάδες (έμμεσα
  ή άμεσα
  ).

  Το θέμα του bankster-licker SG θα συζητηθεί με βάση
  την Αρχή της Ομοφωνίας (με την KnowDame κ.ά.) Προσωπικά
  προτείνω έναν νέο κανόνα (εγκεκριμμένο ήδη και
  από τον Αιρετικό):

  Σε όποιον (ξανα-)απειλήσει το μπλογκ (ή τα μέλη του) να ΜΗΝ ξαναεπιτραπεί
  η είσοδος (και να σταματάνε και τα σχόλια γι’ αυτόν, εφόσον δεν ξαναμιλάει
  εδώ).

  ΑΝ η KnowDame (ή άλλο μέλος – εκ των 7) διαφωνούν, πείτε το
  και θα γίνει σεβαστό. Βάσει της Αρχής της Ομοφωνίας έχετε
  δικαίωμα βέτο
  (που ακυρώνει την πρόταση).

  Αναβάλλεται η συνεδρίαση (χεχε) – ΚΑΙ η τυχόν απάντηση μου στον SG.

  • [………..] 


 15. αιωνιος φοιτητης says: 

  offtopic επειδη αναφερθηκε ο Πικασσο εν ειδει παραδειγματος…Πικασσο:
  …Και εγώ, από τον κυβισμό και έπειτα, ικανοποίησα τους σοφούς και τους
  κριτικούς με όλες τις ευμετάβλητες σαχλαμάρες που μου έρχονταν στο κεφάλι,
  και όσο λιγότερο με καταλάβαιναν τόσο περισσότερο με θαύμαζαν. Με το να
  διασκεδάζω με αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις κουταμάρες, αυτές τις
  σπαζοκεφαλιές, έγινα διάσημος και μάλιστα πολύ γρήγορα… Δεν είμαι παρά
  ένας κοινός σαλτιμπάγκος, που κατάλαβε το πνεύμα των καιρών του και
  εξήντλησε όσο καλύτερα μπορούσε τη βλακεία, τη ματαιοδοξία, τη
  φιλοχρηματία των συγχρόνων του.


  ΠΗΓΗ
   

  φανταζομαι η εξομολογηση του πικασσο δινει το πρεπον ειδικο βαρος στην
  επικληση του ονοματος του!

  :lol:

  σημ. οταν ακουω λαμπρους νεους επιστημονες να εμμενουν ψυχαναγκαστικα
  σε πρωτα και δευτερα πτυχια, σε δημοσιευσεις, σε impact factors, σε νομπελ
  και δεν συμμαζευεται… θυμαμαι το αγωνιωδες και ενοχικο “δεν δικαιουστε δια
  να ομιλειτε” του κουτσογιωργα εκεινου…

  :lol:
  • OMADEON
   says: 

   Καλώς τον αιώνιο φοιτητή… 

   Εξαιρετικό το απόσπασμα του Πικάσσο!

   Μεγαλοφυία ΚΑΙ ταπεινότητας ήταν! (για τον Γιάννη Μαρίνο έχω κακή γνώμη,
   ιδίως όσον αφορά τα πολιτικά του άρθρα, αλλά… στο συγκεκριμμένο του
   άρθρο περί Πικάσσο έχει 100% δίκιο).Για το άλλο που είπες, το
   “δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε”,
   ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το ιδιαίτερο
   στυλ (ΚΑΙ μήνυμα) του Σωτηράκη (κι ένας
   λόγος που συχνά τον αποκαλώ “Σωτηράκη”, όχι “Σωτήρη”).

   Διότι είναι επιεικώς απαράδεκτος.

   Π.χ. στo ”οποιος μιλαει περι νεοφιλελευθερισμου δεν ξερει
   οικονομικα“
   – ™ Σωτηράκης, και όσα αναλύθηκαν λεπτομερώς στο

   σχόλιο εδώ.

   Ενας άνθρωπος που αποπειράται να _ορίσει_ το ΤΙ επιτρέπεται και ΤΙ
   όχι στην καθημερινή γλώσσα (περί χουντικών) ή και στα
   οικονομικά (περί νεοφιλελευθερισμού) δεν δικαιούται το σεβασμό μου,
   σόρυ.

   Ισχυρογνωμοσύνη, δογματισμός και… φασισμός της Μετριότητας
   (που κρίνει και μειώνει τους πάντες κατά το δοκούν,
   λόγω ιδεολογικών εμμονών αλλά ΚΑΙ συμφερόντων). Για κάποιους
   άλλους λόγους, κι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δικαιούται το σεβασμό
   μας,
   οπότε τον λέμε όλοι “Γιωργάκη”. Ε, παρόλ’
   αυτά, δεν νομίζω να… μπούκαρε σε κάνα blog ο ΓΑΠ για να πει “σας
   απαγορεύω να με λέτε Γιωργάκη”
   .

   Ο Σωτηράκης όμως…. ΑΥΤΟ έκανε!
   :)

   _________________

   Υ.Γ. Και τώρα, ας απολαύσομεν ορισμένους…
   Σωτηρακισμούς !

   :mrgreen:

   δηλαδή ρήσεις του νεοφιλελεύθερου
   “δεν-υπάρχει-νεοφιλελευθερισμός”-Σωτηράκη
   σε άλλα blog, όπως π.χ.
   στου Ροίδη (πριν 2 χρόνια _ακριβώς_):

   Τα περι υπεραξιας απλα τα προσπερνω, δεν μπορω νανοιξω συζητηση
   γιατι η θεωρια της αξιας-υπεραξιας του Μαρξ ειναι ασυναρτητη
   και δεν ασχολειται κανεις οικονομολογος μαζι της εδω και
   δεκαετιες.


   http://roides.wordpress.com/2008/08/09/2party_liberalism/#comment-12128

   Οι άλλες σοφές ρήσεις του σοφού… σοφιστή Σου-Τζου / SG/ Σωτηράκη
   ξεκινούν σε εκείνη τη συζήτηση από εδώ


   http://roides.wordpress.com/2008/08/09/2party_liberalism/#comment-12094

   • [……………………] 
 16. S G
  says: 

  βλεπω οτι δεν υπαρχει κοινη γλωσσα εδω περα. Το “δεν ανεχομαι κατι” δεν
  σημαινει “το απαγορευω” (αλλωστε στο ιστολογιο μας εχουμε την πιθανοτατα
  πιο φιλελευθερη πολιτικη αποδοχης σχολιων στην ελληνικη βλογοσφαιρα),
  σημαινει απλα οτι δεν το ανεχομαι, οποιος μου απευθυνεται με τετοιο τροπο
  λοιπον απλα δεν θα λαμβανει απαντηση απο μενα

  Κατα τα αλλα το να μιλαει για τραμπουκισμους και απειλες αυτος που εχει
  κανει τετοια αθλια σχολια ακριβως πιο πανω (σκριπτα μανεντ!!) ειναι
  οπωσδηποτε αστειο. Θα καθομουν να συλλεξω υβρισμους και απειλες προς το
  προσωπο μου που εκτοξευθηκαν εδω, αλλα ειναι πολυ βαρετο.

  Τελικα ισχυει αυτο που μου ελεγε χτες μια φιλη: ο καθενας ερμηνευει τα
  λογια των αλλων με βαση την δικη του συμπεριφορα. Οποιος βριζει και
  απειλει, ακομα και το σε παρακαλω ως απειλη μπορει να το εκλαβει. Οποιος
  ειναι χωμενος στην λέρα, παντου βλεπει λέρες κοκ Τοχουμε βρει και σε πολλα
  πειραματα, λιγοτερο εμπιστευονται τον κοσμο συνηθως αυτοι που ειναι
  λιγοτερο αξιοι εμπιστοσυνης (σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα οχι
  πολλες).

  γριδερ

  “Έτσι, συχνά συναντάμε κατόχους διδακτορικών που πέρα από τον στενό τομέα
  τους δεν έχουν ιδέα τι γίνεται παρά έξω. […] Και δυστυχώς είναι πολλές
  αυτές οι περιπτώσεις ασχέτων με καλές σπουδές που πουλάνε αυθεντία σε
  άλλους άσχετους.”

  μαλιστα, πουλαω τοση αυθεντια που δεν αναφερω ποτε την επαγγελματικη
  ιδιοτητα μου, ουτε καν αναφερω συχνα το αντικειμενο των σπουδων μου.

  “Το 2008 έγραφε ότι δεν βλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα υποστεί
  μεγάλη πτώση του ΑΕΠ της από την κρίση”

  ξερεις τι, να επαναφερεις επιχειρηματα που εχουν απαντηθει, χωρις την
  απαντηση σε αυτα, ειναι τουλαχιστον αγενεια αν οχι κακοβουλη πρακτικη. Το
  2008 η ελληνικη οικονομια ΔΕΝ υπεστη μεγαλη πτωση και η
  χρηματοπιστωτικη
  κριση -ακριβως οπως πειρεγραψα- λιγο μας
  επηρεασε. Η Ελλαδα χτυπηθηκε βαρια το 2010 και απο δημοσιονομικη
  κριση, κατι που ακομα και τον Σεπτεμβριο του 2009 δεν ειχε αποκαλυφθει το
  ακριβες μεγεθος.

  Οπως σου ξαναειπα, το να προβλεπεις συνεχως σεισμους και λιμους και να
  πεσεις μια φορα μεσα κατα τυχη, δεν σε κανει προφητη. Στην προβλεψη πιο
  πολυ μετραει γιατι προβλεπεις κατι, παρα το τι προβλεπεις. Αν ειχες το
  θαρρος, θα μαζευες ολες τις προβλεψεις σου μαζι με τους λογους που τις
  εκανες και θα ανελυες ακριβως τι επαληθευτηκε. Δεν θα
  μιλουσες για μεγαλη πορτα που θα διαβουμε σε τρια τερμενα και θα το
  επαιζες προφητης οταν απο ασχετο λογο συνεβαινε κατι που επιφανειακα
  θυμιζει τις γενικοτητες που ελεγες πριν.

  “Ο SG όμως μάλλον δεν το ήξερε γιατί δεν γνωρίζει αρκετά καλά τα
  μακροοικονομικά και δεν έχει *καμία πρακτική εμπειρία από τις αγορές*.”

  οι οποιες αγορες ανακαλυψαν μολις το 2010 ποσο μη διατηρισιμο ηταν το
  ελληνικο ελλειμμα, εκτοξευοντας τα επιτοκια δανεισμου μας. Αλλα ξερω, εσυ
  διαβαζες το μυαλο τους και ηξερες απο το 2008 τι θα σκεφτουν στο μελλον,
  για στοιχεια που θα βγουν στην επιφανεια επισης στο μελλον!

  Τελοσπαντων, ποτε δεν δηλωσα μακροοικονομολογος ποσο μαλλον
  χρηματοοικονομικος οικονομολογος (κιας εχω και’να πεηπερ στον τομεα). Το
  μονο που κανω, οταν καποιος κανει μακρο-αναλυσεις, ειναι να ρωταω που
  ακριβως βασιζει αυτα που λεει (αυτα που λες εσυ “συμπεριφορα υπαστυνομου”
  ειναι κοινη πρακτικη σε μια επιστημονικη συζητηση, ζητας τεκμηριωση για
  ολα τα επιχειρηματα). Και εσυ απ’οσο θυμαμαι ποτε δεν καταφερες να δωσεις
  αναλυτικα και συνεκτικα επιχειρηματα, ποσο μαλλον πειστικα.
 17. OMADEON
  says: 

  Καλιιιημέρα σε όλους. Λαμβάνω την τιμή να πληροφορήσω
  άπαντες και άπασες ότι ουδεμία αλλαγή κρίνεται απαραίτητη στο (άπαιχτο)
  status quo των επιτρεπτών-και-μη σχολιαστών. 

  Η φίλη co-editor Crazy Alien Penguin βρίσκεται(?) μάλλον σε διακοπές και
  αναμένω με αγωνία τις απόψεις της, μόλις επιστρέψει, στη συζήτηση…Έχουμε γινει… σουξέ για κάποιους φίλους σε άλλα blog. Μας παρακολουθούν με
  ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σύντροφοι συναγωνιστές του

  http://enosy.blogspot.com

  (με περισσότερα hits από εκεί, παρά από οπουδήποτε αλλού).

  Οσον αφορά το τελευταίο μακροσκελές σχόλιο του νεοφιλελεύθερου
  σοφού σοφισθή Σου-Τζου
  (SG) δεν-υπάρχει-νεοφιλελευθερισμός- Σωτηράκη

  λαμβάνω την τιμή να ανακοινώσω την αλίευσιν άααλλου ενός Σωτηρακισμού“:

  Το “δεν ανεχομαι κατι” δεν σημαινει “το απαγορευω”…. σημαινει
  απλα οτι δεν το ανεχομαι, οποιος μου απευθυνεται με τετοιο τροπο λοιπον
  απλα δεν θα λαμβανει απαντηση απο μενα.

  – ™ Zoutiri / SG / Σωτηράκης

  Παρακαλούνται οι συντρόφισες του φεμινιστικού τομέα του ΣυΡιΖα να ΜΗΝ
  επεμβουν επισημαίνουσες ότι αυτό ΔΕΝ αποτελεί ουσιαστική άμυνα των
  γυναικών από… βιασμό
  (το “δεν θα λαμβάνει απάντηση από μένα”).
  Επίσης να ΜΗΝ επισημάνουν το σεξισμό της φράσης “ξεσκίζουμε το
  Σωτηράκη”
  (ΑΝ εμφανισθεί) διότι το “ξεσκίζω” εν προκειμένω ΔΕΝ (θα)
  αποτελεί σεξουαλικό υπονοούμενο.

  (και τα μυαλά στα κάγκελλα)
  :mrgreen:

  Υ.Γ. Ρε παπάρα Σωτήρακα, ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ πως θα μας…
  τιμωρήσεις με το να “μην απαντάς”? χαχαχα
  :-)

  __________

  Υ.Γ. (συνέχεια… “καλοκαιρινού” σχολίου μου).

  Ξέχασα να πω ότι ΚΑΙ ο Ζώης Σταθερός (που έγραψε το παρόν ποστ) βρίσκεται
  τώρα σε διακοπές ΚΑΙ ο Δύστροπος Πραγματιστής… άφαντος είναι. O Dennis-V
  είναι κι αυτός σε διακοπές αλλά ενημερώθηκε λεπτομερώς για όσα λέγονται
  και θα διαβάσει τη συζήτηση αργότερα σήμερα (από internet-cafe σε νησί
  όπου βρίσκεται).

 18. [……………………………….]   • S G
    says: 

    σε
    προειδοποιησα, ακομα και σαχλοι μειωτικοι χαρακτηρισμοι οπως
    “σωτηρακη” συμπεριλαμβανονται σε αυτους που δεν θα απαντω.
    Και
    φυσικα δεν θα
    απαντω σε οποιονδηποτε τους χρησιμοποιει

    (τι με νοιαζει ποσοι ειναι?
    Εξαφανιστηκαν λες οι στοιχειωδως ευγενικοι συνομιλητες?).
     

    Αντιφατικη κινηση λες ειναι? Τι το αντιφατικο εχει να απαιτω τον ιδιο
    σεβασμο που δειχνω?

    Το να μην απαντω σε υβριστες ειναι το
    πιο σωστο πραγμα που θα εχω κανει αυτον τον μηνα νομιζω. Ελεος πια με
    την βαλκανικη κακομοιρικη μιζερη αξεστοσυνη και
    γαϊδουρια.

    Και εδω μιλαω γενικα για αυτα που
    συναντα κανεις στο ελληνικο διαδικτυο. Οποιος το παρει προσωπικα, δεν
    εχει παρα να δει τι/πως γραφει και να κρινει μονος αν τον πιανει η
    κριτικη.

    Συναντας ατομα υψηλοτατης ευφυιας με
    τεραστια πνευματικα κατορθωματα και μιλανε με αξιοπρεπεια και χαρη.
    Αλλα αντι να αποζητω συζητηση με αυτους, πρεπει να ανεχομαι τον
    καθε επηρμενο κακοτροπο ανωνυμο που δεν ξερω
    και γω τι συμπλεγματα κουβαλαει
    και τι κατουρημενες
    ποδιες φιλαει καθημερινα για να βγαζει το αχτι του στο διαδικτυο της
    ανωνυμιας?

    Πως καταντησε ετσι μωρε η χωρα που η
    πιο ρηξικελευθη προταση μπορουσε να συζητηθει ψυχραιμα και λογικα?

    __________________________________________________________________

    ADMIN/Omadeon: Το σχόλιο αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ
    και ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, σε ΤΙΠΟΤΑ. Απλώς πρόσθεσα bold σε
    εκείνα τα σημεία του, που προσβάλλουν και βρίζουν, διότι δεν είναι
    εύκολο να εντοπισθούν ΑΜΕΣΩΣ από τον αναγνώστη, λόγω του ογκώδους
    “ξεκαρφώματος” που ΕΠΙΣΗΣ περιέχει το σχόλιο (για να συγκαλύψει τις
    επιθέσεις). Ε, λυπούμαστε πολύ, αλλά ΔΕΝ μασάμε κύριέ μου πως… ΔΕΝ
    ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ σε αυτό το σχόλιο (κ. Σωτηράκη μου). Εβαλα τα
    βρισίδια σας σε bold, προς… γνώσιν και συμμόρφωσίν σας!
    :mrgreen:
    (και να λείπει το “ξεκάρφωμα” της φράσης “όποιος το πάρει
    προσωπικά”…). Προσωπικά θα απαντούσα, ότι “κατουρημένες ποδιές” φιλάτε
    ΕΣΕΙΣ, κύριέ μου και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος εδώ.
    • OMADEON
     says: 

     Σωτηράκη,Επειδή είσαι ξεροκέφαλος, προσβλητικός ΚΑΙ
     αναιδής,
     εγώ ΔΕΝ θα πάψω να απαντώ σε
     ΚΑΘΕ σου σχόλιο με την προσφώνηση
     “Σωτηράκη”.
     Δικαίωμά σου αναφαίρετο είναι -βέβαια- το να
     “μην απαντάς”. 

     Πλην όμως….

     1) Με το να μην απαντάς
     αυτο-αναπηρώνεσαι
     (και αυτο-ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΣΑΙ)
     απέναντι σε ΚΑΘΕ σοβαρή κριτική.

     2) Με το να απαντάς (δήθεν
     “κατ’ εξαίρεση”,
     όπως στην ΠΑΡΟΥΣΑ “απάντησή σου”)
     αυτο-αναιρείσαι και αυτο-γελοιοποιείσαι.

     κ.ο.κ.

     Προσωπικά, θα ενθάρρυνα (από τώρα και στο εξής) _κάθε_ σχολιαστή που βλέπει την ξεφτίλα σου, να σε προσφωνεί ως “Σωτηράκη” και να σου φέρεται (όχι απαραίτητα υβριστικά, αλλά…) με τον _ίδιο_ ακριβώς, ακραία – προσβλητικό ΚΑΙ υπεροπτικό τρόπο, που φέρεσαι κι εσύ ο ίδιος συνήθως (π.χ. σε ΑΥΤΟ το σχόλιό σου).

     Μαλακιούλες, όπως… ΔΗΘΕΝ βρισίδια κατά
     “τρίτων” και “γενικών και αορίστων”
     (που σαφέστατα αποτελούν
     ΕΜΜΕΣΟ τρόπο να βρίσεις το ΔΙΚΟ σου
     συνομιλητή) αποτελούν ΓΝΩΣΤΑ κολπάκια στο διαδίκτυο
     και ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ εδώ πέρα, σόρυ. Επομένως,
     εκλαμβάνω το παρόν σχόλιό σου σαν ΑΚΡΑΙΑ προσβλητικό, υβριστικό,
     υπεροπτικό
     (ΚΑΙ αντιφατικό).
    • S G
     says: 

     καλα μωρε, τοσο εχεις ξεπεσει, να αλλοιωνεις και παραμορφωνεις τα
     σχολια των επισκεπτων σου? δεν ντρεπεσαι καθολου? επιχειρηματα δεν
     εχεις, πρεπει να κανεις τετοιες απατες? πρωτη φορα στην διαδικτυακη
     ζωη μου βλεπω τετοιο πραγμα, να βαζει ο αδμιν προσθηκες για να
     καταστρεψει το σχολιο καποιου. Αδιανοητο, ειλικρινα.Παρορμητισμος
     ειναι, φασισμος ειναι, δεν με νοιαζει, αυτη η κινηση μου προκαλει
     αηδια, ειλικρινα. 

     Και αν πηρες τα λογια μου προσωπικα, ειναι επειδη ισως δεν ξερεις
     να διαβαζεις δυο-τρεις γραμμες κειμενο, που λεω:

     “Και εδω μιλαω γενικα για αυτα που συναντα κανεις στο ελληνικο
     διαδικτυο. Οποιος το παρει προσωπικα, δεν εχει παρα να δει τι/πως
     γραφει και να κρινει μονος αν τον πιανει η κριτικη. ”

     αν σε επιασε, μονος σου το εκρινες. Και απεδειξες δηλαδη
     απευθειας και οτι θα επρεπε να απευθυνεται σε σενα (ενω ξεκαθαρα δεν
     απευθυνοταν)

     και παλι μωρε, δεν ντρεπεσαι? αξιοπρεπεια δεν εχεις? δεν εχω κατι
     αλλο να πω, ειμαι τοσο κουρασμενος, παω απλα αποσβολωμενος για υπνο.

     ________________________________________

     ADMIN/Omadeon: ΚΑΙ σε αυτό το σχόλιο, τίποτε
     δεν πειράχτηκε Απλώς ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ τα ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ bold
     που έβαλε ο σχολιαστής σε παράθεση λεχθέντων του (για να
     παραπλανήσει επιπόλαιους αναγνώστες).
     :mrgreen:
     Sorry, game over. Με κανέναν τρόπο δεν αφορούσαν
     “γενικά το διαδίκτυο” oι προηγούμενοι οχετοί που
     έγραψε. Αφορούσαν συνομιλητές ΕΔΩ, σε ΑΥΤΟ το blog.
     • OMADEON
      says: 

      Σωτηράκη, δεν μας λες κάτι…. 

      καλα μωρε, τοσο εχεις ξεπεσει, να αλλοιωνεις και
      παραμορφωνεις τα σχολια των επισκεπτων σου? δεν ντρεπεσαι
      καθολου? επιχειρηματα δεν εχεις, πρεπει να κανεις τετοιες
      απατες?

      1) Σου αλλοίωσα, σε τίποτε,
      όσα έγραψες?

      2) Με ΠΟΙΟ δικαίωμα κατηγορείς ΨΕΥΔΩΣ για ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ
      “ΑΠΑΤΗ”? Αλλαξε ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ κόμμα
      στο σχόλιό σου?

      3) Δεν έχεις δει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
      στο διαδίκτυο σημειώσεις admin κάτω από μια
      ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ η οποία τα διαχωρίζει από το υπόλοιπο
      (ΑΠΕΙΡΑΧΤΟ) σχόλιο?
      Μας πέρασες για

      newbies
      ?

      :twisted:

      4) Θα έβριζες, θα πρόσβαλλες και
      θα συκοφαντούσες με τον ΙΔΙΟ τρόπο _και_ τον admin του
      buzz,
      που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με μένα,
      σε περιπτώσεις όπου έγραψε (κάτω από μια ευκρινέστατη γραμμή)
      _σημειώσεις_ σε σχόλιο άλλου, ΧΩΡΙΣ να
      το αλλοιώσει?

      5) Επειδή εσύ είσαι… ΤΟΣΟ
      εφευρετικός στο να παραπλανάς τον κόσμο, νομίζεις
      ότι ΔΕΝ υπάρχουν αντίδοτα γι’ αυτή την
      τακτική?
      :mrgreen:

      ΠΟΙΟΝ βρίζεις και συκοφαντείς και
      προσβάλλεις τόσο βάναυσα ΤΩΡΑ, λέγοντας
      ότι “δεν έχει αξιοπρέπεια”, ψευδολογώντας
      ασύστολα (πως “κάνει απάτες)?

      Εγώ σε έβρισα? Εγώ έκανα “απάτη”? ΓΙΑΤΙ?
      Επειδή έβαλα bold στις ΔΙΚΕΣ σου
      ύβρεις – ή μήπως γιατί φάνηκε η ΔΙΚΗ ΣΟΥ απάτη?
      :twisted:


      • Ο Αιρετικός says: 

       Omadeon, μην τον ξεσυνερίζεσαι. Ο Σωτηράκης ενεργεί και μιλά με
       το μοναδικό τρόπο που ξέρει. Απλά τώρα έχει καταφέρει να
       ξεγυμνωθεί ηθικά ακόμη περισσότερο.
       • OMADEON
        says: 

        Ο Σωτηράκης είναι ΠΑΡΑ πολύ έξυπνος ΚΑΙ
        μοχθηρά
        πανούργος Αιρετικέ και ΜΗΝ τον υποτιμάς. 


        :mrgreen:

        Κανονικά, η παγίδα που έστησε (που θα του
        επέτρεπε να υποσκάπτει υπολήψεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,
        στο… 90% των αναγνωστών)… θα πέρναγε.Ομως, αυτός είναι τριαντάρης και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να φανταστεί
        ΠΟΣΗ πείρα έχω από τέτοια ΕΛΕΕΙΝΑ

        τρολλαρίσματα
        και αλητείες
        στο διαδίκτυο…

        (15 χρόνια στην πιάτσα είμαι…)

        Αν ΔΕΝ έβαζα bold στις ύπουλες και
        μοχθηρές
        βρωμιές του, ΜΕΣΑ στο ίδιο το αρχικό
        βοθρο-σχόλιό του ΚΑΙ με επεξήγηση
        admin
        από κάτω, 95% των αναγνωστών θα την
        είχαν πατήσει
        , θα είχαν χειραγωγηθεί
        από το “ξεκάρφωμα” που πρόσθεσε (ανάμεσα στις
        αλητείες
        του) και θάχανε ΚΑΤΑΠΙΕΙ το
        δηλητήριο.

        ΕΤΣΙ τους “παίζουν” και στα κανάλια, οιΚοινωνικοί
        Μηχανικοί
        ” Προβάτων…

        Γι’ αυτό Αιρετικέ μου, ποτέ μα ποτέ, μα ποτέ
        μην υποτιμάς τον αντίπαλο. Πάααλι
        καλά
        που ξεσκεπάστηκε (και μετά
        αποθρασσύνθηκε
        τελείως)… (χάνοντας την ψυχραιμία
        του).

        Υ.Γ. Τέτοια σατανική
        μαεστρία δικανικού λόγου και
        χειραγώγησης
        αναγνωστών ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ
        πουθενά.
        Ο “μεγάλος μπαμπάς” του πρέπει να τον
        προορίζει… για ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.
        :twisted:

        (κι εγώ νοιώθω σαν το… μαλάκα που έφτιαξε το πρώτο στην
        Ιστορία φίλτρο αντι-σπαμ -χαχαχα
        :)
        )


    • KnowDame says: 

     Παραθέτω ολόκληρο το κείμενο του SG ξανά, για να μπορεί να
     διαπιστώσει κανείς από μόνος του ΑΝ και κατά ΠΟΣΟ έχει αλλοιωθεί το
     κείμενο με τον τονισμό ορισμένων φράσεων———————————————————— 

     S G says:

     18/08/2010 σε 13:14

     σε προειδοποιησα, ακομα και σαχλοι μειωτικοι χαρακτηρισμοι οπως
     “σωτηρακη” συμπεριλαμβανονται σε αυτους που δεν θα απαντω. Και
     φυσικα δεν θα απαντω σε οποιονδηποτε τους χρησιμοποιει (τι με
     νοιαζει ποσοι ειναι? Εξαφανιστηκαν λες οι στοιχειωδως ευγενικοι
     συνομιλητες?).

     Αντιφατικη κινηση λες ειναι? Τι το αντιφατικο εχει να απαιτω τον
     ιδιο σεβασμο που δειχνω?

     Το να μην απαντω σε υβριστες ειναι το πιο σωστο πραγμα που θα εχω
     κανει αυτον τον μηνα νομιζω. Ελεος πια με την βαλκανικη κακομοιρικη
     μιζερη αξεστοσυνη και γαϊδουρια.

     Και εδω μιλαω γενικα για αυτα που συναντα κανεις στο ελληνικο
     διαδικτυο. Οποιος το παρει προσωπικα, δεν εχει παρα να δει τι/πως
     γραφει και να κρινει μονος αν τον πιανει η κριτικη.

     Συναντας ατομα υψηλοτατης ευφυιας με τεραστια πνευματικα
     κατορθωματα και μιλανε με αξιοπρεπεια και χαρη. Αλλα αντι να αποζητω
     συζητηση με αυτους, πρεπει να ανεχομαι τον καθε επηρμενο κακοτροπο
     ανωνυμο που δεν ξερω και γω τι συμπλεγματα κουβαλαει και τι
     κατουρημενες ποδιες φιλαει καθημερινα για να βγαζει το αχτι του στο
     διαδικτυο της ανωνυμιας?

     Πως καταντησε ετσι μωρε η χωρα που η πιο ρηξικελευθη προταση μπορουσε να συζητηθει ψυχραιμα και λογικα?


     • Ο Αιρετικός says: 

      Εν πρώτοις, το σχόλιο του S G βρίθει προσβλητικότατων χαρακτηρισμών, οι οποίοι φωτογραφίζουν τους συνομιλητές του εδώ μέσα και σε οποιοδήποτε φόρουμ ένα τέτοιο σχόλιο θα αποτελούσε αιτία και αφορμή για μόνιμο αποκλεισμό και αποβολή του.Δεύτερον, επειδή είμαι διαχειριστής σε φόρουμ, μπορώ να πιστοποιήσω ότι οι διαχειριστές είθισται να προσθέτουν τις επισημάνσεις ή τα σχόλιά τους με ενσωμάτωση στο υπάρχον σχόλιο κάποιου μέλους, ακριβώς κάτω από το κείμενο του άλλου μέλους,
      αντί να τις γράψουν σε απάντηση. Σε τέτοια περίπτωση, χρησιμοποιούν διαφορετική γραφή (π.χ. διαφορετικό χρώμα χαρακτήρων) για να φανεί ότι είναι παρέμβαση διαχειριστού. 


      • αιωνιος φοιτητης says: 

       τι ιδιο κανει και ο λαμπρος αυτος επιστημων οταν quotαρει στα
       paper του κειμενα αλλων υπογραμμιζοντας εμφατικα τα σημεια που
       τον ενδιαφερουν! το μονο που πρεπει να κανει για να μην
       κατηγορηθει για… πλαστογραφια (sic!) ειναι να δηλωσει σαφως και
       εμφανως οτι η οποια προσθηκη εμφασης ειναι δικια του!p.s.
       εφοσον ομως εκει στο μπουζζζ ειναι υποστηρικτες της συλλογικης
       ευθυνης… γιατι τσαντιζεται ο λαμπρος αυτος νεος? κι αν δεν
       φταιει αυτος, ολο και καποιον θα γνωριζει που φταιει! 

       :lol:


 19. αιωνιος φοιτητης says: 

  Πως καταντησε ετσι μωρε η χωρα που η πιο ρηξικελευθη προταση μπορουσε
  να συζητηθει ψυχραιμα και λογικα?

  ποτε ηταν ετσι αυτη η χωρα κυριε? που ζειτε? α ναι! “εις παρισιους”
  ωστε πια αυτη η χωρα σας βρωμαει!

  Ελεος πια με την βαλκανικη κακομοιρικη μιζερη αξεστοσυνη και
  γαϊδουρια.

  :lol:

  καλα σας λεει μωρε! δεν μπορειτε να ειστε λιγουλακι ευγενικοι οταν σας
  γδερνουν? τι αγριοφωναρες ειναι αυτες?
  • OMADEON
   says: 

   Σας παρακαλώ, κύριε….
   ;-) 

   αιώνιε φοιτητή μου,ΟΤΑΝ απευθύνεσθε στον Σωτηράκη,
   να το λέτε ευθέως….
   :mrgreen:

   καλα σας λεει μωρε! δεν μπορειτε να ειστε λιγουλακι ευγενικοι οταν
   σας γδερνουν? τι αγριοφωναρες ειναι αυτες?

   Σωστό κι αυτό…. χαχαχα
   :)

 20. [………………………]
  • [………………………….] 

 21. [………………….] 
 22. Greek Rider
  says: 

  SG 

  Σε γενικές γραμμές σε ότι αφορά τα επί της ουσίας οικονομικά θέματα που
  έχουμε συζητήσει, θα έλεγα ότι οτιδήποτε λες είναι εντελώς ανεκδιήγητο. Αν
  η πραγματικότητα σε διαψεύδει τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις αυτά που
  σκέφτεσαι.

  Τα οικονομικά δεν είναι φυσική σωματιδίων. Μόνο οι άσχετοι έχουν
  τέτοιες ψευδαισθήσεις (και όσοι είναι από άλλες επιστήμες).

  Ό,τι λες είναι εντελώς λάθος σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν ξέρω από που
  να αρχίσω και που να τελειώσω. Είναι φοβερά εμφανές ότι είσαι εντελώς
  άπειρος σε πολλά οικονομικά θέματα.
  • OMADEON
   says: 

   Greek Rider 

   Καλώς ήλθες, με βρήκες κι εμένα… αργά, να ψαχουλεύω… οικονομικά θέματα,
   να φρεσκάρω τη θεωρία παιγνίων και τις αλυσίδες Μάρκοφ, μέχρι και να…
   κατεβάζω οικονομικό λογισμικό για “προσομοιώσεις αγορών” (οι οποίες
   έμαθα ότι μπορούν ακόμη να γίνουν αντικείμενο σχεδίασης, σήμερα)… κ.ο.κ.

   Τα οικονομικά δεν είναι φυσική σωματιδίων. Μόνο οι άσχετοι έχουν
   τέτοιες ψευδαισθήσεις (και όσοι είναι από άλλες επιστήμες).

   Ε, ναι.Δυστυχώς όμως έτσι περίπου εκπαιδεύονται, να αντιμετωπίζουν τα
   οικονομικά οι φοιτητές σήμερα….

   Τα μαθηματικά που χρησιμοποιούνται είναι τόσο πολύπλοκα (όπως ξέρεις)
   ώστε… ένας μέσος φοιτητής οικονομικών είναι σχεδόν αποκλειστικά
   εκπαιδευμένος σε μαθηματικές μεθόδους και η οικονομική θεωρία πολύ
   ελάχιστα διαφέρει από εξειδικευμένα εφηρμοσμένα μαθηματικά.

   Μάλιστα… ενώ ΨΕΥΔΩΣ διαδίδεται ότι ο μαρξισμός αποκλείεται από
   μαθηματικές μεθόδους, σήμερα ανακάλυψα πολύ πρόσφατα πέηπερς που
   αποδεικνύουν το αντίθετο (κι από τουλάχιστον έναν Ελληνα) που έδωσα πριν
   λίγες ώρες σε σχόλιο προς τον φιλο co-editor DennisV:


   http://omadeon.wordpress.com/2010/08/17/german-bank-debt-transfer-to-taxpayers/#comment-41006
 23. S G
  says: 

  γριδερ 

  βλεπεις να υπαρχει κανενα επιχειρημα στα λεγομενα σου, εκτος απο αρκετο
  αντ χομινεμ και μερικες αστηρικτες θεσεις? Και δεν μας λες και
  τελοσπαντων, αφου δεν κανεις τον κοπο να στηριζεις τις θεσεις σου με
  επιχειρηματα, τι σου δινει την αυθεντια να τις προσφερεις ως θεσφατο?Κατα τα αλλα ο αδμιν αυτου του ιστολογιου εχει πεσει ηδη παρα πολυ χαμηλα
  με την κινηση του να αλλοιωσει κειμενα σχολιαστων. Τι ειναι το επομενο
  βημα, να προσθετει και νεες λεξεις? Να φτιαχνει και φωτοσοπιες με μυστικες
  συναντησεις του σχολιαστη με τον Σατανα?

  Και ακομα και αν προκειται για ατομο που δεν ευθυνεται για τις πραξεις
  του, γιατι δυσκολευεται τοσο με την κατανοηση της ελληνικης γλωσσας, ή δεν
  εχει την αντιληψη να καταλαβει οτι η αφαιρεση/εισαγωγη εντονης γραφης
  συνιστα αλλοιωση του αρχικου κειμενου (αμφιβαλλω οτι προκειται για
  τετοιο ατομο, αλλα εστω), οι υπολοιποι συντελεστες αισθανεστε περηφανοι να
  ανηκετε στο πρωτο ιστολογιο που ξερω να προβαινει σε τετοιες ολοκληρωτικες
  τακτικες, πλαστογραφιας* και παραμορφωσης?

  *για οποιον δυσκολευεται με την ελληνικη γλωσσα: Πλαστογραφια= η
  κατασκευή πλαστού κειμένου, εγγράφου είτε εξ ολοκλήρου είτε με *αλλοίωση*
  του γνήσιου

  Το κειμενο που φερει το ονομα μου λιγο πιο πανω, δεν ειναι γραμμενο απο
  μενα, αλλα αλλοιωση του δικου μου και μαλιστα με ξεκαθαρα δηλωμενο σκοπο
  την αλλαγη νοηματος!

  _________________________________________________________

  ADMIN/OMADEON: Επειδή συκοφαντείς ΑΣΥΣΤΟΛΑ
  (ότι σου “αλλοίωσα σχόλια”) σε ΚΑΘΕ δικό σου
  ΣΧΟΛΙΟ θα μπαίνει ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ που θα στο ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ, μέχρι να το
  ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ και να ΖΗΤΗΣΕΙΣ και ΣΥΓΝΩΜΗ.

  Σωτηράκη, ΔΕΝ απάντησες σε κάτι….

  1) Σου αλλοίωσα, σε τίποτε, όσα
  έγραψες?

  2) Με ΠΟΙΟ δικαίωμα κατηγορείς ΨΕΥΔΩΣ για ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ “ΑΠΑΤΗ”?
  Αλλαξε ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ κόμμα
  στο σχόλιό σου?

  3) Δεν έχεις δει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ στο
  διαδίκτυο σημειώσεις admin κάτω από μια
  ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ η οποία τα διαχωρίζει από το υπόλοιπο (ΑΠΕΙΡΑΧΤΟ)
  σχόλιο?
  Μας πέρασες για
  newbies?

  :twisted:

  4) Θα έβριζες, θα πρόσβαλλες και θα
  συκοφαντούσες με τον ΙΔΙΟ τρόπο _και_ τον admin του buzz,
  που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με μένα, σε περιπτώσεις όπου
  έγραψε (κάτω από μια ευκρινέστατη γραμμή) _σημειώσεις_ σε
  σχόλιο άλλου
  , ΧΩΡΙΣ να το αλλοιώσει?

  5) Επειδή εσύ είσαι… ΤΟΣΟ εφευρετικός
  στο να παραπλανάς τον κόσμο, νομίζεις ότι ΔΕΝ υπάρχουν
  αντίδοτα γι’ αυτή την τακτική?
  :mrgreen:

  ΠΟΙΟΝ βρίζεις και συκοφαντείς και
  προσβάλλεις τόσο βάναυσα λέγοντας ότι “δεν έχει
  αξιοπρέπεια”
  , ψευδολογώντας ασύστολα (πως “κάνει
  απάτες
  )? Εγώ έκανα “απάτη”? ΓΙΑΤΙ?
  Επειδή έβαλα bold στις ΔΙΚΕΣ σου ύβρεις
  – ή μήπως γιατί φάνηκε η ΔΙΚΗ ΣΟΥ απάτη?
  :twisted:
  • OMADEON
   says: 

   Πρωί-πρωί αρχίζεις και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ Σωτηράκη?Δυστυχώς πρέπει να φύγω τώρα. 

   Εφόσον όμως θες ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ,

   κι επιμένεις να ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ

   ….θα τον ΕΧΕΙΣ.

   *********************

   Σου υπόσχομαι ΕΙΔΙΚΑ ιστολόγια αφιερωμένα στην πάρτη σου,

   δηλαδή στον τρόπο που ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΣ (τελικά) συστηματικά
   τους πάντες.

   _________

   Κανένας, μα κανένας, ιστολόγος δεν θα τον άφηνε να αλωνίζει ελεύθερος
   μετά από αυτό που έκανε ΣΗΜΕΡΑ το πρωί.

   Σε ΟΛΑ τα ιστολόγια θα είχε πεταχτεί έξω.


  • KnowDame says: 

   @SGΜιλάς για
   επιχειρήματα
   , όταν
   δεν έχεις
   απαντήσει επί της ουσίας ΟΥΤΕ σε ΕΝΑ από τα επιχειρήματα και τα


   ερωτήματα
   που
   σου έθεσα σε προηγούμενα σχόλιά μου
   . Αυτό που κάνεις
   κάθε φορά
   είναι να θέτεις
   καινούργια ζητήματα
   και να

   αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση.
    

   Μιλάς για
   αξιοπρέπεια,
   όταν

   δεν αναγνωρίζεις ούτε καν το δικαίωμα σε ένα λαό που οδηγείται στην
   πλειοψηφία του σε αργή γενοκτονία, να αμυνθεί και να παλέψει για την
   ΕΠΙΒΙΩΣΗ του
   και
   προσπαθείς να τον παραπλανήσεις με σοφιστείες.
   Για
   ποια αξιoπρέπεια
   μου μιλάς εδώ πέρα μωρέ; Όταν “αξιοπρεπείς”
   τεχνοκράτες σαν εσένα φτάνουν στο σημείο να εκπονούν

   μελέτες-οδηγούς κοινωνικής μηχανικής
   για το πως θα υποδουλώσουν πιο
   εύκολα λαούς;
   Αυτός ο λαός δεν έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια;
   Πως μπορείς να
   μιλάς για αξιοπρέπεια, όταν

   συναινείς στην εξαθλίωσή του και στη μετατροπή του σε δούλους
   πολυεθνικών εταιρειών;

   Συγνώμη, αλλά εγώ μπροστά στην
   αξιοπρέπεια μιας μάνας να μπορεί να ταίσει τα παιδιά της
   και στην
   αξιοπρέπεια ενός τεχνοκράτη που
   προσπαθεί να την παραπλανήσει,
   θα υποστηρίξω
   την πρώτη.


 24.  


 25. Ο Αιρετικός says: 

  Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τον Σωτηράκη/zoutiri/S G:Εισηγούμαι την
  οριστική ΑΠΟΒΟΛΗ του από το ιστολόγιο,
  για τους εξής λόγους: 

  1. Flame-baiting/trolling κατά συρροήν, κατ’επανάληψιν και
  κατ’εξακολούθησιν διά των μεθόδων (α) της χρήσης συγκεκαλυμμένων
  προσβολών, (β) της χρήσης γενικών (αλλά φωτογραφικών για τους
  υπόλοιπους σχολιαστές) προσβλητικών σχολίων.

  2. Συκοφάντηση των συνομιλητών του και ιδίως των διαχειριστών του
  ιστολογίου. Μιλώ για τον ψευδή, συκοφαντικό και παραπλανητικό
  ισχυρισμό περί “παραποίησης” και “πλαστογράφησης” των σχολίων του, τη
  στιγμή που απλά ο διαχειριστής του ιστολογίου έγραψε επισημάνσεις
  κάτω από σχόλια του εν λόγω σχολιαστού, κάτι που αποτελεί πάγια πολιτική
  σε όλα ανεξαιρέτως τα φόρουμ.

  3. Κατάχρηση της φιλοξενίας εν γένει.

  4. Χρήση rating mob tactics φερμένων από το Buzzoβόθρο, με το παρεάκι
  του το “πάνω-κάτω τα χεράκια” (τακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον από
  συγκεκριμένη ομάδα στο Buzzoβόθρο, ομάδα που ταυτίζεται σε ό,τι αφορά τις
  απόψεις της με τον S G/Σωτηράκη/zoutiri.

  Ο S G/Σωτηράκης/zoutiri θεωρείται, ΚΑΤ’ΕΜΕ τουλάχιστον,
  ανεπιθύμητος πλέον σ’αυτό το ιστολόγιο και γι’αυτό εισηγούμαι την οριστική
  αποβολή του, ποινή που θα του είχε επιβληθεί και σε οποιοδήποτε άλλο
  ιστολόγιο ή φόρουμ για συμπεριφορά αυτού του είδους.-
  • S G
   says: 

   ισως ουτε εσυ δεν καταλαβες τι εκανε:
   εβαλε εντονα στοιχεια (bold) εκει που
   δεν υπηρχαν, και εβγαλε απο κει που υπηρχαν.
   Με
   καθε ορισμο
   αυτο συνιστα
   αλλοιωση.

   Κατα τα αλλα, τα δυο πρωτα ξεκαθαρα τα εχουν διαπραξει αλλοι, πολυ
   πριν και σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο στο παρον νημα. Οσο για το τριτο, η
   λεξη φιλοξενια πραγματικα φαινεται εχει χασει την σημασια της.

   Κατα τα αλλα, το μονο που δεν θα με ενοχλουσε ειναι ενα μπαν, αφου
   παραληλα σταματησετε και τις χυδαιες και συκοφαντικες επιθεσεις.

   Οχι τιποταλλο, αλλα για να μην εξηγω στην KnowDame γιατι δεν θελω να
   γραφω αλλο εδω.


   • Ο Αιρετικός says: 

    Εξακολουθείς να ψεύδεσαι και να ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ, διαστρεβλώνοντας
    ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ την πραγματικότητα για το τι ισχύει στη
    διαχείριση ιστολογίων και φόρουμ, προσβάλλοντας έτσι και τη
    νοημοσύνη των αναγνωστών, ενώ η επιμονή σου στον ψευδή και συκοφαντικό
    σου ισχυρισμό εντάσσεται στο “πείτε ψέματα, πείτε ψέματα, όλο και κάτι
    θα μείνει” του Γιόζεφ Γκαίμπελς.Στο είπα και πριν: 

    Τέτοιες ανέντιμες τακτικές σαν τις δικές σου είναι απολύτως
    ανεπιθύμητες εδώ. Κι επειδή ο καθένας εφαρμόζει τις τακτικές που
    αρμόζουν στην προσωπικότητά του, είσαι κι εσύ ανεπιθύμητος. Συκοφάντες
    εδώ ΔΕΝ ανεχόμαστε και το έχουμε ξαναπεί. Κι άσε τις
    μελοδραματικές σου ανακοινώσεις για το ότι δε θες πια να γράφεις εδώ,
    τέτοιες απελπισμένες κραυγές διαφόρων κακότροπων και κακόπιστων
    σχολιαστών σε φόρουμ (που, αφού παραβίασαν κάθε κανόνα – γραπτό και
    άγραφο – της καλής συμπεριφοράς, προσπαθούν να βγουν από πάνω) τις
    έχουμε δει άπειρες φορές στα φόρουμ και δεν πιάνουν, είναι πολύ
    παλιό το κόλπο.

    Υ.Γ. Και μην ξαναδώ την ελεεινή ομαδούλα την “πάνω-κάτω τα
    χεράκια”. Έγινα αντιληπτός;


 26. KnowDame says: 

  Σχόλιο του SG στο

  buzz
   

  από zoutiri

  ειναι ισως η πρωτη φορα που θα κανω τετοια
  δημοσια κριτικη σε ατομο και θα εγκαταλειψω (οπως παει) την πεποιθηση
  μου οτι με καθε ανθρωπο μπορει κανεις να μιλησει, αν εχει υπομονη.
  Δυστυχως, η συζητηση με τον ομαδεον ειναι μια εντελως φρουδα ασκηση.

  Δεν ειναι μονο αγενεστατος και κακοπιστος,
  οχι μονο δεν διαβαζει τι του λες, οχι μονο παρερμηνευει συστηματικα τα
  λεγομενα των αλλων και χρησιμοποιει λεξεις με αυθαιρετο και αδοκιμο
  τροπο (βλ. αντ χομινεμ), αλλα νομιζει οτι ειναι και σε πολεμο που τα
  παντα δικαιολογουνται, ακομα και να *παραμορφωνεις τα ιδια τα σχολια
  σχολιαστων* στο μπλογκ σου.

  Πρωτη φορα στην ζωη μου βλεπω αδμιν να
  αλλοιωνει το κειμενο σχολιαστη για να βγαινει διαφορετικο νοημα. Και
  λεει μαλιστα οτι το ιδιο γινεται και στο μπαζ, φαινεται μπερδεψε την
  αφαιρεση σπαμ με την *παραμορφωση* σχολιων για να βγαζουν αλλο νοημα.
  Για να μην βλεπει κανεις την διαφορα, ειτε ειναι μειωμενης αντιληψης,
  ειτε τυφλωμενος απο καποιες ανικητες ανεξηγητες παρορμησεις (υπαρχει
  ισως και τριτη εξηγηση?).

  Σε καθε περιπτωση, με τετοια ατομα ο
  διαλογος οπως τον ξερουμε καθισταται αδυνατος.

  ΥΓ δεν συζητω καν την κακοβουλη και
  υβριστικη επιθεση προς μεμονωμενα ατομα αλλα και το μπαζ συνολικα που
  ενορχηστρωνει στο μπλογκ του. Μακραν ο χειροτερος αδμιν που θυμαμαι να
  εχω δει στο ελληνικο διαδικτυο (και αυτο κατι λεει, σε μια κοινοτητα που
  δεν φημιζεται για τα υψηλα της προτυπα). Τι να πω, θλιβερο θεαμα.

  “Δυστυχως, η συζητηση με τον ομαδεον ειναι
  μια εντελως φρουδα ασκηση”

  Όπως έχει φανεί στη συζήτηση εδώ, καθώς και σε παλαιότερες αλλού (όπως
  πχ. στου

  Ροίδη
  ), είναι εξίσου φρούδα άσκηση να συζητήσει πραγματικά κανείς μαζί
  σου, εφόσον περιορίζεσαι μόνιμα σε κυρήγματα θρησκόληπτων νεοφιλελεύθερων
  τσιτάτων και όταν σε στριμώχνουν δεν απαντάς ποτέ επί της ουσίας.

  “Πρωτη φορα στην ζωη μου
  βλεπω αδμιν να αλλοιωνει το κειμενο σχολιαστη”

  Τώρα πως γίνεται εγώ που κυκλοφορώ μόνο 3 χρόνια στη μπλογκόσφαιρα να
  έχω δει να το κάνουν και ευρέως γνωστά ιστολόγια είναι απορίας άξιο.

  “δεν συζητω καν την
  κακοβουλη και υβριστικη επιθεση προς μεμονωμενα ατομα αλλα και το μπαζ
  συνολικα που ενορχηστρωνει στο μπλογκ του”

  Που την είδες μωρέ την επίθεση στο μπαζ συνολικά; Αυτό που στηλιτεύτηκε
  είναι η αγελαία συμπεριφορά μεμονομένων χρηστών του, οι οποίοι στην
  προσπάθειά τους να περάσουν την προπαγάνδα τους δεν διστάζουν μπροστά σε
  τίποτα. Η κατ’ επίφαση ευγένεια δεν αθωώνει ως άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ
  την ουσία της συμπεριφοράς τους.

  Θα κλείσω το σχόλιό μου με μία επισήμανση της ασυνέπειας του λόγου σου
  (σε δύο διαφορετικούς διαλόγους), η οποία αποδεικνύει ότι ο μόνος στόχος
  που έχεις είναι να απαξιώνεις τους συνομιλητές σου υποστηρίζοντας κατά
  περίπτωση τα ακριβώς αντίθετα.


  Αν ειναι αδιανοητο η δουλεια σου να γινει considered για Νομπελ
  Οικονομικων (λογω πεδιου) μαλλον δεν εισαι οικονομολογος.

  και


  Δεν καταλαβαινω κιολας πως κρινεις την απονομη του βραβειου στην Οστρομ
  (ποσο μαλλον την αντιδραση της επιστημονικης κοινοτητας), επειδη λεει δεν
  ειχε πτυχιο οικονομικων. Ουτε ο Νας ή ο Ζελτεν εχουν πτυχιο στα
  οικονομικα, κιομως μοιραστηκαν το βραβειο το 94.

  υγ. Θα μπορούσα να σου φέρω και άλλα τέτοια δείγματα της ασυνέπειας του
  λόγου σου που έχω επισημάνει, αλλά για μένα αυτή η ιστορία τελείωσε. Ούτε
  περισευούμενο χρόνο έχω, ούτε την πρόθεση να τον σπαταλώ σε τόσο άσκοπους
  διαλόγους. Ότι είχα να σου πω, σου το είπα άλλωστε από την αρχή

  υγ2. Ενημερωτικά τελείως,
  τον Omadeon τον κατέκρινα ήδη (σε ιδιωτική συνομιλία) για το γεγονός ότι
  δεν ακολούθησε την συνήθη πρακτική του
  να δίνει έμφαση στα σχόλια
  κάποιου μέσα σε νέο σχόλιο.
  Όχι γιατί πιστεύω ότι αλλοίωσε το
  σχόλιό σου
  , αλλά γιατί σου
  έδωσε πάτημα τώρα
  να ισχυρίζεσαι ότι το έκανε.

  • [………………………………] 
   • omadeon
    says: 

    Σωτηράκη, 

    επειδή είσαι ελεεινός καί ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ συκοφάντης – λασπολόγος ΚΑΙ
    ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ (πλέον)

    troll
    ,

    1) Αποβάλλεσαι από αυτό το μπλογκ

    2) Ειδικές αναρτήσεις θα γίνουν με θέμα ΕΣΕΝΑ

    3) Θα συλλεχτούν ΟΛΑ τα τρολλαρίσματα που έχεις κάνει
    σε ΟΛΑ τα άλλα μπλογκ και σου κηρύσσω πόλεμο στο διαδίκτυο
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ.
    Είδα ότι μετέφερες ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τη
    συκοφαντία σου ΚΑΙ στο μπαζ, παραπληροφορώντας ασύστολα τον
    κόσμο
    εκεί.

    Εχεις δικό σου μπλογκ και δική σου ομάδα νεοφιλελεύθερων
    τραμπούκων.
    Πήγαινε εκφράσου ΕΚΕΙ.

    Εγώ θα σε κυνηγήσω ΟΠΟΥ ΣΕ ΔΩ.

    _______

    @Αιρετικέ δεκτή η πρόταση και έπεται συνέχεια.

    Το επίμαχο σχόλιο του Σωτήρακα, για το οποίο οδύρεται πως
    “αλλοιώθηκε” και “πλαστογραφήθηκε” θα γίνει θέμα νέου ποστ
    με ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ της ΒΡΩΜΕΡΟΤΗΤΑΣ που περιείχε και ΠΛΗΡΕΙΣ αναφορές
    σε ΟΛΗ τη φθοροποιό δράση του, ως νεοφιλελεύθερο τρολ και καθ’΄έξιν
    συκοφάντης στο διαδίκτυο.

    Στον ίδιο

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μιλήσει ΜΕΧΡΙ να δεχτεί πως έσφαλλε.

    Αν θέλει να εκφράσει τους οχετούς του έχει ΠΛΗΘΩΡΑ ιστοτόπων όπου
    μπορεί να το κάνει και ΗΔΗ το έκανε,. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ το κοινό του
    μπαζ.


    • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

     Κατάφερα και διάβασα μέχρι
     τέλους τα σχόλια αυτού του ποστ
     . Σε σχέση με την
     ποιότητα του
     διαλόγου
     που έλαβε χώρα
     απλά θα
     αρκεστώ να πω πως ήταν παρα πολύ χαμηλή, με ελάχιστες φωτεινές
     εξαιρέσεις όπως η KnowDame (και κανα δυό ακόμη σχολιαστές).
      

     Παρόλα αυτά,
     Ομαδέωνα θα
     σε παρακαλούσα να ξανασκεφτείς την αποφασή σου να αποβάλλεις τον SG
     από το μπλόγκ.
     Εφόσον κάποιοι από εμας εδω πέρα ασχολούνται
     μαζί του, θεωρώ πως έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εδω πέρα την
     άποψη του για τα οσα λέγονται για τον ίδιο ή για τα λεγόμενά του.
     Τις απόψεις που εκφράζει μπορεί οι υπόλοιποι να τις βρίσκουμε
     προσβλητικές, ηλίθιες, γλοιώδεις, διαστρεβλωτικές, ή και εγω δεν
     ξέρω τι άλλο, αλλά
     θα πρέπει,
     στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, να έχει το δικαίωμα να
     υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις απόψεις του εδω πέρα χωρίς να του
     προβάλουμε κανένα εμπόδιο.


     Το γεγονός πως λέει πράγματα που ενδεχομένως τα θεωρούμε
     κακοπροαίρετα, ενοχλητικά, ηλίθια, ή ακόμα και προσβλητικά, δεν
     συνιστά επαρκή λόγο ώστε να του αφαιρεθεί ο λόγος εδω μέσα.

     Είμαι της γνώμης πως
     εφόσον θα μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα, θα υπάρχει και
     η δυνατότητα οι υπόλοιποι
     σχολιαστές να καταδεικνύουν τις αντιφάσεις στα όσα λέει, είτε αυτός,
     είτε ο οποιοσδήποτε άλλος σχολιαστής.

     Τέλος, να
     εκφράσω την ευχή στα μελλοντικά ποστ να υπάρχει οσο το δυνατόν
     περισσότερη ουσιαστική συζήτηση και οσο το δυνατόν λιγότερος
     θόρυβος.
     • OMADEON
      says: 

      Δ.Π. 

      Γειά σου, είχα πει να πάω νωρίς για ύπνο και να απαντήσω αύριο στα
      τελευταία σχόλια, αλλά…

      αυτό εδώ το
      σχόλιό σου χρήζει ΑΜΕΣΗΣ απάντησης.
      (Το βρίσκω ΠΟΛΥ
      απίθανο να κατάλαβες τα πάντα με μια γρήγορη ανάγνωση, υπάρχουν
      πολλά που κρύβονται σε αυτό το διάλογο και μερικά είναι τόσο
      ουσιώδη που χωρίς αυτά χάνεται το νόημα)

      Κατ’ αρχήν δεν ξέρω

      αν πρόλαβες
      να
      κατανοήσεις
      ΚΑΛΑ
      τους
      λόγους που ο Σωτηράκης
      αποβλήθηκε
      δια παντός.

      ΔΕΝ αποβλήθηκε
      για καμμία από τις συνηθισμένες αιτίες,
      για τις οποίες
      απαριθμείς
      επιχειρήματα, με τα οποία… συμφωνώ μαζί σου
      . Αποβλήθηκε
      για ΜΙΑ συγκεκριμμένη αιτία.
      Διότι
      ισχυρίστηκε
      (ΚΑΙ εδώ ΚΑΙ σε άλλα μπλογκ όπου
      συχνάζει, και ενίοτε… παρενοχλεί)
      ότι
      “πλαστογραφήθηκε”

      και
      ότι του “αλλοίωσα το σχόλιο”.

      ΑΠΟ τη στιγμή που ισχυριστεί κάποιος συκοφαντικά κάτι τέτοιο,
      δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος μαζί του.
      Το εξήγησα καλά
      στο σχόλιο εδώ:


      http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41041

      Και κάτι ακόμη. ΔΕΝ ΘΑ γίνουμε εδώ… “Καλύβα”. Πήγαινε στην
      Καλύβα και ΤΟΛΜΗΣΕ (αν θες) να εκφράσεις παρόμοια κριτική με αυτή
      που έκανες εδώ, και… δες το αποτέλεσμα.
      ;-)

      Ο καθωσπρεπισμός της Καλύβας ΤΥΦΛΩΝΕΙ και ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ τη
      διανοητική κρίση μας. Το είχα πάθει κι εγώ…

      Το ότι έκανα λάθη σε αυτό το διάλογο δεν το αρνούμαι, ίσα-ίσα
      έκανα αρκετά (και δεν ήμουν ο μόνος). Παρόλ’ αυτά ΠΡΙΝ ζητήσεις
      την επάνοδο του Σωτηράκη πρέπει να τον δεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ, σε ΟΛΟ το
      φάσμα της φθοροποιού δράσης του σαν τρολ και προπαγανδιστή στο
      διαδίκτυο, απολύτως ανίκανου για ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ συζήτηση, όπως ήδη
      επεσήμανε κι ο Greek Rider (απείρως πιο νηφάλιος και υπομονετικός
      από μένα).

      ________

      Υ.Γ. Ο Σωτηράκης απολάμβανε ΑΠΟΛΥΤΗ ελευθερία
      σχολιασμού χωρίς όριο, αφού ακόμη και το προληπτικό moderation…
      αναιρέθηκε για χάρη του (επί μακρόν, για ένα διάστημα).


      ΑΝ επιθυμεί να
      ξανασχολιάσει, υπάρχει ΜΟΝΟ
      ένας τρόπος
      . Να
      αποδεχτεί ότι ο ισχυρισμός του ότι “πλαστογραφήθηκε” αποτελεί
      ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ
      (και μάλιστα ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ). Ε,

      πολύ χλωμό το βλέπω
      να το δεχτεί
      αυτό
      , οπότε
      ο αποκλεισμός
      ισχύει.

      Και κάτι ακόμη… Τους κανόνες λειτουργίας αυτού του συλλογικού
      (πλέον) μπλογκ τους διαμορφώνουμε εν μέρει ΜΕΣΑ στην πορεία που
      ακολουθούμε. Είχα προτείνει (και κανείς δεν είπε όχι) έναν κανόνα
      “Αρχής της Ομοφωνίας”, όπου αν ένα μέλος
      προβάλλει βέτο για κάποια ριζική αλλαγή, τότε η αλλαγή αυτή να ΜΗ
      γίνεται.
      Ομως η ομοφωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει...εν
      απουσία μελών
      . Ετσι, τον καιρό που έλειπες, η πρόταση
      αποβολής του Σωτηράκη πέρασε χωρίς βέτο. Η κατάσταση που
      προέκυψε είναι πλέον ΙΣΧΥΟΥΣΑ και για να ανατραπεί πρέπει να μην
      προβάλλει κανείς βέτο στη… δική σου πρόταση.

      (πιθανολογώ ότι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει η αρχή της
      ομοφωνίας είναι με βάση κάποιο μίνιμουμ αριθμό ΠΑΡΟΝΤΩΝ μελών
      για τις αποφάσεις.
      Ε, τον καιρό που έλειπες παρόντες ήταν
      όλοι πλην εσού και της Πιγκουίνας – διότι ακόμη και ο Ντέννις ήταν
      σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, αν και έλειπε σε διακοπές).


     • Ο Αιρετικός says: 

      Κατ’αρχάς, να επισημάνω ξανά (με άλλα λόγια) αυτό που είπε
      ο Omadeon:
      ο καλυβισμός βλάπτει την ευθυκρισία, καθώς εθίζει τους αναγνώστες
      στο να εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στο ύφος, παραβλέποντας την
      ουσία.
      Ο
      Σωτηράκης,
      όπως τον έχουμε παρατηρήσει
      εδώ, στο
      βοθροbuzz
      και σε άλλα
      ιστολόγια,

      λειτουργεί
      σαν κανονικότατο troll: συκοφαντεί
      (χωρίς
      όμως να βρίσει ευθέως, γιατί ξέρει να παίζει με τον καθωσπρεπισμό
      των άλλων
      ), λασπολογεί,
      παραποιεί τα λεγόμενα άλλων
      και, εν γένει, παίζει πολύ ύπουλα.
       

      Όπως και σε άλλα ιστολόγια, έτσι και εδώ υπάρχουν ορισμένοι
      βασικοί
      κανόνες
      . Και
      ο
      βασικότερος
      εξ αυτών είναι η
      ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
      Αν ήταν προσωπικό, δικό μου το ιστολόγιο, ο Σωτηράκης θα είχε
      πάρει πόδι από πολύ πιο πριν λόγω προσβολής της νοημοσύνης
      αναγνωστών και σχολιαστών – αλλά τον αφήσαμε και προσέβαλε όχι
      μόνο τη νοημοσύνη μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Και μετά, σαν
      κερασάκι στην τούρτα, προσέθεσε και τη λασπολογία και τη
      συκοφαντία.

      Ως εκ τούτου,
      πήρε αυτό
      που του άξιζε: μια ωραιότατη, μόνιμη

      αποβολή,
      κοινώς τον πούλο.
      • OMADEON
       says: 

       Κατ’αρχάς, να επισημάνω ξανά (με άλλα λόγια) αυτό που είπε
       ο Omadeon: ο καλυβισμός βλάπτει την ευθυκρισία,
       καθώς εθίζει τους αναγνώστες στο να
       εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στο ύφος, παραβλέποντας την
       ουσία
       .

       O Καλυβισμός είναι επίσης… κατάσταση
       ομαδικής αποχαύνωσης,
       μέσα στην οποία κραυγαλέες
       κατάπτυστες μπούρδες,
       ανάμικτες με λάσπη, επιπλέουν
       ανενόχλητες
       στον αφρό του αναβρασμού των
       κοχλαζόντων σχολίων
       , εν ονόματι της “φιλελεύθερης
       ανεκτικότητας”
       – ™ Zizek. Π.χ. τα τελευταία “σχόλια”
       του Ζέππου,
       όσον αφορά τις αντιδράσεις άλλων στο

       κατάπτυστο ντοκουμέντο του βίντεο ΕΔΩ
       , για τα οποία “σχόλια”
       ο Ζέππος θα άξιζε πάρα πολύ χοντρό κράξιμο (ΚΑΙ
       στρίμωγμα
       ) αν δεν μιλούσε σε σαλόνι
       σινιέ συζητήσεων-για-τη-συζήτηση
       :


       http://panosz.wordpress.com/2010/09/03/imf-85/#comment-100618

       Σεπτεμβρίου 4, 2010 στο 8:28 μμ

       zeppos

       Θα ξοδέψετε ακόμη πολύ φαιά ουσία για να τον
       πιάσετε..

       Πάρτε το χαμπάρι..

       Το Παπαντρέϊκο σόϊ έχει γονίδια με δείκτη εξυπνάδας πολύ
       μεγαλύτερο απ΄’ο όλους εμάς,. Όλοι τους. Και τα άλλα αδέλφια
       του ξουράφια..

       Το Ορέον είναι οτι δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι
       ακριβώς συμβαίνει
       και πως κάποιος που είστε σίγουροι
       οτι είναι κατώτερός σας, καταφέρνει να γίνουν τόσα
       πολλά και σωτήρια για όλους μας..
       Κάποιος που είναι
       πρόεδρος ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος, κάποιος που είναι
       πρόεδρος της διεθνούς των σοσιαλιστών και πάει λέγοντας..

       Πως συμβαδίζουν αυτά με την σιγουριά σας;

       Πόσο “λίγα” είναι αυτά που γράφετε συνεχώς δεν κατανοείτε..

       Και θέλετε και .. σενάρια πειστικά…

       Πάντως σας προειδοποιώ. Γράψτε όσα περισσότερα
       μπορείτε σύντομα.
       Γράφτε συνεχώς πόσο γκα-γκα είναι
       και πόσο κακό θα μας κάνει.. Μπας και ψήσετε κανένα για τις
       εκλογές τώρα που είναι φρέσκο το σοκ ακόμη.. Σε λίγους
       μήνες δεν θα πιάνουν τίποτα.. Οτιδήποτε και να πείτε..

       Βέβαια υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες πιο έξυπνοι από
       μας συμπολίτες μας που βλέπουν τι γίνεται. Βλέπουν τι αλλάζει
       και που πάμε. Και ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

       Σεπτεμβρίου 4, 2010 στο 8:31 μμ

       zeppos

       Είναι απίστευτα αυτά που γράφετε ρε σεις..

       Τι διάολο πάθατε και βάζετε συνεχώς αυτογκόλ;

       Κάνετε και τίποτα άλλο;

       Πέστε ρε σεις τη γνώμη σας για τα δρώμενα, αλλά με το να
       ενδύεστε την στολή του ροζ πάνθηρα… τι κάνετε εκτός
       από την … άντε μη το γράψω..

       “Δεν ήξεραν για το εθνικό νόμισμα, τον τύλιξαν” και τι
       άλλη κοτσάνα ρε δεξιέ θα ξεφουρνίσεις
       .. σόρυ δηλαδή, αλλά έως τα σήμερα δεν μου έχουν
       πέσει τα μαλιά.. θα τα ρίξεις εσύ με τις ουρανομήκεις
       αρλούμπες βραδυνιάτικα..

       Και ο άλλος “δεν πείθεται” λέει.. Θέλει κι’άλλα!

       Συγκρατηθείτεεεε…

       Υ.Γ. Θα μου πεις τώρα… πως

       απάντηση ΔΟΘΗΚΕ
       , σε όλα αυτά (και από άποψη ιδεών,
       σχετικά ικανοποιητική). Ομως ο σκοπός της συζήτησης είναι
       άλλος
       . ΔΕΝ είναι να “λάμψει η αλήθεια”
       μέσω του “δημοκρατικού διαλόγου” (my ass), είναι
       -αντίθετα- να δοξαστεί ο ίδιος ο “διάλογος” (και
       η Καλύβα) σαν “φετίχ” σε ΒΑΡΟΣ των “αληθειών”
       (οι οποίες ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ με βουλιμία σαν ποπ-κορν).
       Και φυσικά έτσι δεν μπορεί να οδηγηθεί η αναζήτηση ΠΟΥΘΕΝΑ,
       συνεχώς θα αποδεικνύει ξανά και ξανά (και φτου κι
       απ’ την αρχή
       ) το… ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (που είναι το πραγματικό
       “καύσιμο”
       μέσα σε όοολη αυτή την Υπερφόρτωση
       Πληροφορίας
       ).


       • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

        “O Καλυβισμός είναι επίσης…
        κατάσταση ομαδικής αποχαύνωσης, μέσα στην οποία κραυγαλέες
        κατάπτυστες μπούρδες, ανάμικτες με λάσπη, επιπλέουν
        ανενόχλητες στον αφρό του αναβρασμού των κοχλαζόντων σχολίων,
        εν ονόματι της “φιλελεύθερης ανεκτικότητας””

        Πρώτα από όλα ας ξεκαθαρίσω πως δεν συμμερίζομαι την άποψή
        σου (και του Αιρετικού επίσης) περί της Καλύβας και αυτού που
        ονομάζετε “καλυβισμό”. Η Καλύβα είναι ένα καλό μπλόγκ, ενα
        είδος διαδικτυακού μπάρ. Ούτε όμιλος πολιτικού προβληματισμού
        είναι, ουτέ και ομάδα μελέτης κοινωνικών προβλημάτων. Όπως σε
        ένα πραγματικό μπαρ είναι φύσει ΑΔΥΝΑΤΟ να συμπαθείς όλους
        τους θαμώνες έτσι και στο διαδικτυο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

        Αυτό που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ στην Καλύβα είναι
        πως έχει μία σοβαρή πλευρά αλλά παράλληλα έχει και μία
        ανάλαφρη. Το ότι οι σχολιαστές δεν είναι όλοι της αρεσκείας
        μου είναι δεδομένο – για να είμαι ειλικρινής μερικοί μου
        γυρνάνε τα άντερα – αλλά έτσι είναι τα πράγματα στην ζωή.

        Σε σχέση τώρα με τις μπουρδες που είπε ο συγκεκριμένος
        σχολιαστής ουδεμία διαφωνία, αυτά που είπε ήταν ένα μάτσο
        βλακωδέστατες μπούρδες! …Και αυτός είναι υποθέτω και ο λόγος
        που δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτό τον σχολιαστή. Άλλωστε τι
        αντίλογος μπορεί να υπάρξει σε ένα βλάκα φανατικό που του
        είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ να λάβει μέρος σε ορθολογικό διάλογο? Τι
        αντίλογο να αντιπαραθέσεις σε ένα χαζό λόγω υπέρμετρου
        φανατισμού σχολιαστή? Σάμπως θα καταλάβει τι του λές? Σάμπως
        θα τον καταστήσεις ικανότερο για την διεξαγωγή ορθολογικού
        διαλόγου? Εαν κάνει κανείς τον κόπο και παρακολουθήσει τα
        σχόλια του εν λόγω σχολιαστή καταλαβαίνει πολύ γρήγορα πως ο
        φανατισμός του έχει καταστρέψει πλήρως (και μάλλον οριστικά)
        κάθε ικανότητα για κριτική σκέψη.

        Οπότε προς τι η τσαντίλα ρε Ομαδέωνα? Σιγά τον
        σχολιαστή…της πλάκας είναι. Και όταν κάθεται ένας έξυπνος και
        καλός σχολιαστής και σχολιάζει σχολιαστές που είναι της
        πλάκας, όταν κάθεται και ανοιγει “διάλογο” μαζί τους (βλέπε
        ατελείωτα βρισίδια και προσβολές) τότε αυτός είναι που χάνει.
        Ο άλλος άλλωστε είναι της πλάκας, κανείς δεν τον παίρνει στα
        σοβαρά (ούτε και τις μπούρδες που λέει φυσικά) οπότε δεν χάνει
        και τίποτα. Τι έχει για να χάσει άλλωστε??


        • A certain crazed alien penguin says: 

         “Don’t argue with idiots. They drag you down to their level
         and beat you with experience.”Καλό(;) ή έστω αγωνιστικό
         χειμώνα… 
         • OMADEON
          says: 

          Καλώς ήλθες Πιγκουϊνα από τις διακοπές και καλό αγωνιστικό
          χειμώνα.Εύχομαι να γράψεις κι εσύ κάνα άρθρο. Ιδανικά,
          όπως το βλέπω τώρα, αυτό το μπλογκ, ΕΣΕΙΣ πρέπει να
          γράφετε τα πιο πολλά (οι άλλοι 6) κι εγώ λιγότερα. Η
          μεταμόρφωση αυτού του μπλογκ σε ομαδικό (με ΙΣΑ μέλη)
          πρέπει να προχωρήσει ώστε να προσφέρει και περισσότερα σε
          μια εποχή ΔΥΣΚΟΛΗ. 


        • Ο Αιρετικός says: 

         Με συγχωρείς, αλλά όταν βλέπω τη χειρότερη
         φιλοταγματασφαλίτικη προπαγάνδα να υιοθετείται εν όλω και
         άνευ επιφυλάξεων και να προωθείται με σκαιότατες ύβρεις και
         τραμπουκισμούς προς σχολιαστές που δεν συμμερίζονται την
         άποψη ότι “οι ταγματασφαλίτες ήταν πατριώτες, υπέστησαν
         γενοκτονία από το σατανικό ΕΑΜ και τα Τάγματα Ασφαλείας τα
         ίδρυσαν οι Ναζί επειδή νοιάζονταν για τους δοκιμαζόμενους
         από την αριστερή τρομοκρατία Έλληνες” (π.χ. ο Παπούλης
         χαρακτηρίστηκε “αριστερός μπετόβλακας”, ο Σερβιτόρος
         “κακοηθέστατος”, ενώ άφησε και απαράδεκτες αιχμές κατά του
         suigenerisav – άσε με εμένα, εγώ έχω φάει το απίστευτο
         βρισίδι από τον Βασιλιά Ήλιο Καλυβάρχη για τα μάτια του ”
         Ιωάννη Μπουγά), θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον ίχνος
         σοβαρότητας και αξιοπρέπειας στο συγκεκριμένο χώρο.Εγώ,
         ως Αιρετικός, με το συγκεκριμένο ιστολόγιο και τον
         συγκεκριμένο ιστολόγο δεν επιθυμώ να έχω την παραμικρή
         σχέση, γιατί θεωρώ ότι δεν αρμόζει στην αξιοπρέπεια και στο
         ήθος μου να συνδέεται το όνομά μου με τον εν λόγω ιστολόγο
         και το ιστολόγιό του. Έγραψα κάποια πράγματα στο “Λες
         Μαλακίες” για να επισημανθεί αυτή η απαράδεκτη ταύτιση
         Καλύβας-Μπουγά (την οποία έπρεπε από πολύ πιο πριν να είχα
         διακρίνει, όταν έβλεπα εκείνα τα “συγκινητικά” μελό άρθρα
         για το… δράμα του Μελιγαλά). 

         Και για να τελειώνω οριστικά με την Καλύβα και τον
         καλυβισμό, θα επισημάνω το γεγονός ότι, ενώ ο Καργούδης
         έφτανε ακόμη και να συκοφαντεί τον Καλυβάρχη, εκείνος όχι
         απλά τον ανεχόταν και τον δεχόταν ασμένως, αλλά του αφιέρωσε
         και ολόκληρο… “happy birthday” άρθρο. Αυτό δεν συνάδει με το
         δικό μου κώδικα αξιοπρέπειας και σοβαρότητας.


        • Ο Αιρετικός says: 

         Και κάτι ακόμα:
         Διάλογος χάριν διαλόγου δεν υφίσταται
         – εάν, βεβαίως,
         επιθυμούμε να είμαστε σοβαροί, λογικοί και αξιοπρεπείς. 

         Ο
         ισχυρισμός που αποδεικνύεται ψευδής, συκοφαντικός, παράλογος
         ή άλλως πώς μη ευσταθής ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
         συνέχεια να επανέρχεται για… την απόλαυση του διαλόγου,
         γιατί τελικά νοθεύει τη διαδικασία του διαλόγου και της
         επιχειρηματολογίας, κουράζει, παραπλανεί και, βεβαίως,
         εδραιώνει στο κοινό ως συμπέρασμα το ΨΕΥΔΟΣ. Μην ξεχνάς
         άλλωστε ότι ο Γκαίμπελς προέτρεπε στη διαρκή επανάληψη
         ψευδών, ώστε “κάτι να μείνει”.
     • OMADEON
      says: 

      Δύστροπε, σε είδα να “χαίρεσαι που άνοιξαν πάλι τα σχόλια”,
      αλλά… διαβάζοντας τα ίδια τα σχόλια (της Καλύβας)
      μούρθε να… ξεράσω. 

      ΑΥΤΟ σου λέω μόνο….Αυτό το κλίμα είναι εκείνο
      που θες? Αμφιβάλλω…

      Υ.Γ. ο… μπετόβλακας (τελικά) Πάνος πήγε κι
      ανέβασε μια άλλη εκδοχή του

      ίδιου _περίπου_ βίντεο
      , η οποία όμως έχει παραλείψει
      ορισμένα σημαντικά πράματα
      και δεν θίγει κάποια ουσιώδη
      ζητήματα
      (που συνεπάγονται από τα λεχθέντα του ΓΑΠ)… και
      πιθανώς το

      ανέβασε αυτό το βίντεο (εδώ)
      μόνο και μόνο επειδή… δεν ήταν
      το δικό μου (χεχε) με αποτέλεσμα… να πιαστεί από τα
      λεχθέντα άλλων ο μοχθηρός Ζέππος και να γράψει
      τις

      καρα-μπούρδες του
      ανενόχλητος. Η “συζήτηση ΣΑΛΟΝΙΩΝ”
      δεν
      φτάνει, χρειάζεται και κάτι άααλλο, για να βγαίνουν
      πραγματικά αλήθειες στη φόρα…


      • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

       “Δύστροπε, σε
       είδα να “χαίρεσαι που άνοιξαν πάλι τα σχόλια”, αλλά… διαβάζοντας
       τα ίδια τα σχόλια (της Καλύβας) μούρθε να… ξεράσω.

       ΑΥΤΟ σου λέω μόνο….

       Αυτό το κλίμα
       είναι εκείνο που θες? Αμφιβάλλω…”

       Πάντως σίγουρα
       δεν θέλω
       και

       ένα κλίμα
       σαν και αυτό που επικράτησε

       σε

       τούτο
       εδω το
       ποστ.

       Οσο για τα σχόλια της
       Καλύβας σαφώς και χάρηκα που άνοιξαν γιατί είναι ένα μπλόγκ που
       μου αρέσει.
       Και θα με
       στεναχωρούσε το ίδιο εαν έκλειναν τα σχόλια σε ένα
       άλλο μπλόγκ που μου αρέσει,
       π.χ το δικό σου.

       Και γενικότερα μιλώντας,
       με
       μερικούς σχολιαστές της
       Καλύβας μου έρχεται να κλάσω στο
       γέλιο με τις παραλπίπες που γράφουν
       ,
       παρά να
       ξεράσω…
       :)
       Με τις σουρρεαλιστικές
       ασυναρτησίες
       και τις
       ατέλειωτες παπαρολογίες
       που γράφουν οι άνθρωποι

       μου προσφέρουν μικρές
       στιγμές καθημερινής ευτυχίας

       ;)


       Κατι είναι και αυτό…
       • OMADEON
        says: 

        Δύστροπε
        καταλαβαίνω όσα λες,
        ιδίως τα τελευταία
        ,
        με βάση
        τα
        ΔΙΚΑ ΣΟΥ standards για ποιότητα στο διάλογο

        (όπου και
        κάθε
        κριτική δεκτή
        ).Ομως πολύ φοβούμαι ότι το θέμα της
        Καλύβας

        δεν αφορά τόσο πολύ
        αυτά τα standards

        όσο κάποια…

        παραλειπόμενα

        που
        σπρώχτηκαν όπως-όπως
         


        “κάτω από το χαλί”
        (αν και
        τα
        εξέθεσε
        με το
        δικό του νηφάλιο τρόπο
        ο

        παππούλης
        – και μετά

        προσπάθησαν άλλοι να τον
        θάψουν
        ).

        Αυτές οι

        “μικρές στιγμές καθημερινής ευτυχίας”
        που λες είναι
        εν μέρει οπτασία και
        αυταπάτη
        , διότι
        αυτό
        που _μένει_ στο τέλος,
        δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ απαραίτητο
        αυτό
        που νομίζουμε

        (ο καθένας μας)

        ότι μένει
        (σαν συμπέρασμα).

        Βασική
        αντίφαση της Καλύβας
        είναι και
        η
        σύγχιση ανάμεσα σε μπλογκ και σε φόρουμ,
        μια σύγχιση
        που μερικές φορές συνδυάζει τα χειρότερα ΚΑΙ των φόρουμ ΚΑΙ
        των μπλογκ (κι άλλες φορές τα καλύτερα, αν και πιο σπάνια
        τελευταία).

        Ο ιδρυτής της άλλωστε δεν
        έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι δεν
        είχε καμμία απολύτως πείρα από φόρουμ
        όταν
        έφτιαξε μπλογκ. Και αυτό το μπλογκ
        ΤΙ
        ειναι τελικά?
        Είναι


        φόρουμ με δημοκρατικές αρχές

        ή
        είναι

        ιδιωτικό μπλογκ με προσωπικό έλεγχο

        (και αρκετά
        μεμπτά
        )?

        Σου τονίζω ότι


        ΔΕΝ πολεμώ τον Πάνο,
        ΔΕΝ έχω απωθημένα μαζί του

        και
        ΔΕΝ έχω συμφέρον από την κριτική

        (που θα ΜΠΟΡΟΥΣΑ να
        κάνω αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΩ,
        συνήθως).

        Ομως ο τρόπος με τον οποίο
        πέταξε έξω τον Αιρετικό και τον εκμηδένισε ολοκληρωτικά σαν
        προσωπικότητα ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαράδεκτος
        .
        Το
        γλύψιμο προς τον Καργούδη (κ.ά.) είναι επίσης εμφανέστατο
        σκοτεινό σημείο (όπως και εκείνο προς τον Μπουγά, που

        κατήγγειλε ο Παππούλης θεωρώντας μάλιστα τον εαυτό του…
        ΣΥΝΕΝΟΧΟ της μεροληψίας αυτής και της προώθησης του βιβλίου
        του Μπουγά).

        Αν
        όλα αυτά
        σε αφήνουν αδιάφορο
        και τα παρακάμπτεις επειδή
        (νοιώθοντας

        δυνατός στην επιχειρηματολογία
        )
        αντλείς
        και απόλαυση,
        με γειά σου με χαρά σου. Ομως
        αυτή
        η

        απόλαυση
        (που

        την ένοιωθα κι εγώ

        επί μακρόν) καταντάει

        είδος ναρκωτικού

        που

        μειώνει και
        το
        διαθέσιμο χρόνο
        για
        να γράψει κανείς

        σοβαρά

        ΔΙΚΑ ΤΟΥ κείμενα

        (αλλού).

        ΟΛΟΙ γράφουν τα καλυτερότερά τους κι αυτός που ωφελείται στο
        τέλος είναι ΜΟΝΟ ο “μπλογκάρχης”
        (έννοια που ΔΕΝ
        υφίσταται εδώ, στο “omadeon”).


        • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

         “Ομως ο τρόπος με τον οποίο [o Πάνος] πέταξε έξω τον
         Αιρετικό και τον εκμηδένισε ολοκληρωτικά σαν προσωπικότητα
         ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαράδεκτος.”


         Δεν θα διαφωνήσω, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο
         Αιρετικός δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καλός.

         Προσωπική μου άποψη παραμένει πως η διένεξη Πάνου και
         Αιρετικού θα μπορούσε να
         είχε διευθετηθεί χωρίς να χρειαστεί να εκτοξεύσει η κάθε
         πλευρά βαριές κουβέντες
         εναντίον της άλλης.
         Μία ανταλλαγή απόψεων
         ιδιωτικά, μέσω email, θα είχε κατα πάσα πιθανότητα αποτρέψει
         τα χειρότερα. Αυτό τελικά ΔΕΝ έγινε και το αποτέλεσμα δεν
         είναι ικανοποιητικό για κανέναν.

         “Το γλύψιμο
         προς τον Καργούδη (κ.ά.) είναι επίσης εμφανέστατο σκοτεινό
         σημείο…”

         Ναι, τόσο πολύ “γλέιψιμο” που στο τέλος ο Πάνος τον
         έδιωξε από την Κ, λόγω της άθλιας συμπεριφοράς του Β.Κ προς
         όποιον διαφωνούσε μαζί του, και λίγο έλλειψε να κλείσει και
         τα σχόλια οριστικά…

         Με όλο το σεβασμό αλλά δεν είδα κανενός είδους γλείψιμο.
         Είδα μία προσπάθεια για συμφιλίωση (στην οποία κατά καιρούς
         συμμετείχα και εγω) την οποία ο καθεστωτικός εφτυνε συνεχώς.
         Ε, στο τέλος πήρε τον πούλο (και εύχομαι οριστικά).
         • OMADEON
          says: 

          Δύστροπε ΔΕΝ ασχολούμαι τόσο πολύ με την καλύβα -τώρα- για
          να ξέρω αν όντως αποβλήθηκε ο Καργούδαρος. ΑΝ ισχύει αυτό,
          χαίρομαι…Πάντως…
          ΔΕΝ χαίρομαι με το τελευταίο ποστ του Πάνου, όπου βλέπω
          μια παράνοια να φουντώνει.
          Του έγραψα και

          σχόλιο κόσμιας κριτικής

          το οποίο -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- λογόκρινε! 

           

          (τελικά το ελευθέρωσε): 


          http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/


          • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 


           Λογικό
           δεν είναι να ενοχλείται
           όταν βλέπει διάφορους εξαιρετικά κακοπροαίρετους
           σχολιαστές, που ούτε καν γνωρίζει ποιοί είναι να
           προσπαθούν να περάσουν την (τελείως λανθασμένη κατά την
           γνώμη μου) άποψη πως είναι ακροδεξιός, οπαδός των
           ταγματασφαλιτών
           και ένας θεός ξέρει τι άλλο…
          • OMADEON
           says: 

           Εγώ πάντως

           δεν θεώρησα ποτέ τον Πάνο ακροδεξιό ή ταγματασφαλίτη.

           Του

           αποδίδω όμως ΠΟΛΥ μεγάλο φταίξιμο στο ότι _όντως_
           προωθεί (για άγνωστους λόγους) το βιβλίο του “φίλου του”
           Μπουγά με πολύ εμφανή τρόπο (που σε τρίτους γίνεται
           εύκολα παρεξηνήσιμος).


        • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

         έννοια που ΔΕΝ υφίσταται εδώ, στο “omadeon”)


         Εφόσον δεν υφίσταται η έννοια του Μπλογκάρχη
         εδω πέρα
         τότε
         θα πρότεινα να ξαναδούμε το ζήτημα του αποκλεισμού του SG
         από τα σχόλια.

         Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ουτε και με εκφράζουν οι
         απόψεις του, το αντίθετο, σε μεγάλο βαθμό διαφωνώ με αυτά
         που λέει. Παρόλα αυτά,
         για μένα το συγκεκριμένο ζήτημα,
         είναι ζήτημα αρχής
         .
         Θα πρότεινα λοιπόν, εφόσον όλη η ομάδα έχει πια γυρίσει,
         μία κουβέντα
         πάνω σε αυτό το ζήτημα και

         κατόπιν όλοι μας να πάρουμε δημόσια μία θέση επ’ αυτού.

         Άποψή μου είναι πως
         ο
         αποκλεισμός του δεν ήταν αναγκαίος.
         Επιπρόσθετα,
         αυτός
         ο αποκλεισμός θίγει ευθέως την ελευθερία του λόγου

         και ως εκ τούτου
         με
         έχει προβληματίσει πολύ αυτή η ενέργεια ως προς την
         κατεύθυνση που θέλουμε να αποκτήσει αυτό το μπλόγκ.
         • OMADEON
          says: 

          Αν
          επιμένεις
          δεν διαφωνώ
          να
          τεθεί
          το θέμα.

          Υπενθυμίζω όμως
          ότι
          η αποδοχή σχολίων από άτομο που συκοφαντεί το μπλογκ ότι
          του “αλλοιώνει τα σχόλια” είναι ΑΤΟΠΗ και επίσης
          ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
          (ας αφήσουμε ότι

          την “άρπαξε” κι ο Νοσφεράτος και την εξάπλωσε αλλού
          ).Υπάρχει
          μία βασική προϋπόθεση που έθεσα για διάλογο
          μαζί
          του, κι αυτή είναι
          να
          ΑΠΟΣΥΡΕΙ τη συκοφαντία
          ότι “πλαστογραφήθηκε”.
          Από κει και πέρα

          δεν έχω πρόβλημα
          να ΜΗΝ
          ξαναμιλήσουμε γι’ αυτόν, αν κρίνεις ότι είναι άδικο
          (ελλείψει υπεράσπισης από τον ίδιο).
           

          Ο
          Αιρετικός έκανε ΠΟΛΥ λιγότερα στην Καλύβα κι αποκλείστηκε.

          Αποδοχή σχολίων από κάποιον που λέει πως
          “πλαστογραφούνται” τα σχόλιά του μπορεί να γίνει ΤΕΧΝΙΚΑ
          εφικτή όταν η τεχνολογία “Κλωνισμού blog” προχωρήσει
          αρκούντως έτσι ώστε να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ η αλήθεια και το ψέμα
          σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.
   • OMADEON
    says: 

    Ενα κλασσικό κόλπο στο διαδίκτυο, είναι η αποσπασματική παράθεση
    λεχθέντων για ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ λόγους… (ότι ΔΗΘΕΝ στηλιτεύει κανείς
    “υβριστές”).Π.χ. ο Σωτηράκης εδώ “υπενθυμίζει” ότι…. 

    βοθρομπαζζ, μουνοπανα του μπαζζ, σου θυμιζουν
    κατι αυτες οι εκφρασεις?

    Ω ναι, ΠΩΣ δεν “θυμίζουν”. Θυμίζουν π.χ.

    το ΠΛΗΡΕΣ σχόλιο
    το οποίο ΕΚΡΥΨΕ, το εξής:

    Πλακώσανε βλέπω στο μπλογκ (προ ολίγου) ΚΑΙ τα μουνόπανα από το
    buzz…

    Διότι.. μόνο ΑΥΤΑ τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ υποκείμενα,

    θα έβαζαν ποτέ… αρνητική ψήφο σε…. ΠΟΙΗΜΑ του ΚΑΒΑΦΗ.

    Λυπάμαι, αλλά όποιος μαρκάρει αρνητικά ποιήματα του Καβάφη (λόγω
    εμπάθειας) ΕΙΝΑΙ ένα κατάπτυστο υποκείμενο.

    Το να τον αποκαλέσει κανείς ΚΑΙ μουνόπανο είναι θέμα γούστου ή
    αισθητικής, πάντως η κατάπτυστη ΟΥΣΙΑ της πράξης (του να ρίχνει
    αρνητικούς πόντους σε αριστουργηματικό ποίημα του Καβάφη) ΕΙΝΑΙ το
    κύριο θέμα εδώ, το οποίο -προφανώς- ΟΥΔΟΛΩΣ απασχολεί τον
    νεοφιλελεύθερο διανοούμενό μας…

    …που πολύ πιθανώς ο ΙΔΙΟΣ μαρκάρισε με αρνητική ψήφο τον Καβάφη.
 27. OMADEON
  says: 

  Είμαι εκτός έδρας, γράφω στο ύπαιθρο (με λάπτοπ και…. φραππέ).
  :) 

  Καλημέρα σε όλους (πλην… τρολ).

  Λείπω από το πρωί (περίπου 8.30 πμ) και ΜΟΛΙΣ μπήκα στο διαδίκτυο.

  Επεται συνέχεια….

  _________

  ΑΛΛΗ μια φορά παραθέτω το λινκ στο επίμαχο σχόλιο του
  Σωτηράκη


  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-40990

  …για το οποίο στενοχωρήθηκε αφάνταστα επειδή επισήμανα με bold
  τις ύβρεις και τις προσβολές του κειμένου. Σε πολλά
  φόρουμ
  ο διαχειριστής ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ bold αλλά
  Strike-through font σε
  παρόμοιες περιπτώσεις.

  Το βρωμερό, κακοηθέστατο και AΠΟΛΥΤΩΣ
  ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ
  αυτό σχόλιο του Σωτηράκη, θα ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του
  Ελληνικού Διαδικτύου. Επίσης… ΙΣΩΣ να αποτελέσει ΘΕΜΑ
  ΝΕΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ αυτού εδώ του μπλογκ, διότι αποτελεί… σταθμό, “ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ”
  της ΠΙΟ ΜΟΧΘΗΡΗΣ πανουργίας και απόπειρας χειραγώγησης περιστασιακών
  αναγνωστών.
  Από τώρα και στο εξής σε παρόμοιες ακραίες
  περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ η τεχνική άμυνας που
  ακολούθησα – η οποία έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ πληροφορίας
  (εφόσον ο αναγνώστης ΞΕΡΕΙ ότι οι τονισμοί σε bold που
  προστέθηκαν εκ των υστέρων έγιναν ΔΙΑΦΑΝΑ από τον admin).
 28. OMADEON
  says: 

  Προς αναγνώστες 

  _____________Πρωτοφανείς ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις….

  Το θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πως τα σχόλια αναγνωστών παραμένουν ΑΚΕΡΑΙΑ και
  ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση (βάσει και της
  “Αρχής της Ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου”, που είναι
  πάγια ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση μου).

  Δεν μου είχε περάσει -βέβαια- από το μυαλό η περίπτωση να χρειαστούν
  τονισμοί με bold εκ των υστέρων σε σχόλια με ύβρεις,
  γιατί… παρόμοιο ΑΚΡΑΙΟ trolling δεν είχα ξαναδεί ποτέ σε ελληνικό μπλογκ
  (μέχρι την εμφάνιση του επίμαχου σχολίου του Σωτηράκη). Σε ΚΑΜΜΙΑ
  περίπτωση -βέβαια- δεν ευσταθεί η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ του (που εξάπλωσε και αλλού)
  ότι “αλλοιώθηκε” ή “πλαστογραφήθηκε” το σχολιό του (και για το θέμα
  αυτό θα μιλήσουμε εκτενώς σε ΕΙΔΙΚΟ νέο ποστ
  ).

  Ομως… το ΠΙΟ σημαντικό θέμα τώρα, είναι άλλο. Είναι ότι ΟΤΑΝ ένας
  σχολιαστής (ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ) σε κάποιο μπλογκ συκοφαντήσει (επανειλλημένα
  κιόλας) το μπλογκ που τον φιλοξενεί ότι “πλαστογραφεί τα σχόλιά του”,
  τότε… ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή του σε
  συζητήσεις του μπλογκ καθίσταται ΑΝΕΦΙΚΤΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.

  Διότι… εφόσον είπε ΜΙΑ φορά ψέματα ότι (δήθεν)
  “πλαστογραφείται”, τίποτε δεν εγγυάται πως δεν θα το ξανακάνει στο
  μέλλον ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

  ΔΕΝ είναι δυνατόν να φιλοξενείται άτομο σε συζητήσεις, όπου… μπορεί
  κάλλιστα αύριο να βγει δημόσια και να πει ΨΕΥΔΩΣ πως αλλοιώθηκαν τα
  σχόλιά του.
  Επομένως η αποβολή του Σωτηράκη είναι
  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ και επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ.

  ______

  Υ.Γ. Νομίζω ότι χειρότερη συκοφαντία και χειρότερη προσβολή στο διαδίκτυο
  από αυτή που διέπραξε ο Σωτηράκης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ιδίως όσον αφορά τη λάσπη
  που πέταξε μετά και στο μπαζ). Επομένως ΔΕΝ ισχύει στην περίπτωσή του, από
  τώρα και στο εξής, ΚΑΜΜΙΑ απολύτως μέριμνα (εκ μέρους μας) για
  “διαφύλαξη της καλής του υπόληψης μέσα από αποφυγή σχολίων εν απουσία
  του”.
  ΚΑΘΕ κριτική προς τον ίδιο , ακόμη και εν απουσία του,
  επιτρέπεται ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ.
  Ισχύει μόνο (εύχομαι) κάποια
  αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις ύβρεις.
 29. OMADEON
  says: 

  Προ ολίγου άφησα μια ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο συκοφαντικό οχετό του Σωτηράκη, μέσα στο

  buzz, στο σχόλιο ΕΔΩ.
   

  Κακόβουλη και συκοφαντική ήταν η επίθεση του zoutiri για την οποία
  μπήκε (ως ΕΙΘΙΣΤΑι ΣΕ πολλά φόρουμ) ευκρινής υποσημείωση ΚΑΤΩ από το
  επίμαχο (προβοκατόρικο) σχόλιό του ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΟΣΩΝ
  ΕΓΡΑΨΕ. Η δε χρήση bold για (επι)σήμανση των προσβλητικών, υβριστικών
  ΚΑΙ προβοκατόρικων φράσεων στο σχόλιό του, έγινε εκ των υστέρων
  ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΑ από μένα, ως admin. Σε πολλά φόρουμ και μπλογκ τέτοια σχόλια
  όπως το δικό του είτε κόβονται εντελώς, είτε… πετσοκόβονται εν μέρει,
  είτε και μαρκάρονται με strike-through font. Καμμία από αυτές τις
  πρακτικές δεν μου αρέσει, γιατί (πολύ απλά) πιστεύω και εφαρμόζω το
  ΣΕΒΑΣΜΟ στην ακεραιότητα ΟΛΩΝ των σχολίων χωρίς διάκριση.

  Οποιοσδήποτε αναγνώστης,ήταν αδύνατον να παραπλανηθεί από τα bold που
  προστέθηκαν (ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΑ) εκ των υστέρων. Επομένως ΚΑΜΜΙΑ αλλοίωση ή
  “πλαστογράφηση” δεν έγινε πουθενά.

  Εν πάσει περιπτώσει, μετά τον… ευγενικο-φανή υβριστικό οχετό που
  (μου) έριξε ο Zoutiri, αφήνω ένα λινκ στην αντίθετη άποψη (για όποιον
  ενδιαφέρεται). Πηγαίνοντας πιο πίσω θα δείτε και ΠΟΛΛΑ άλλα… (όσοι δεν
  είστε προκατειλλημένοι, ή της δικής του παρέας)


  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41040

 30. [……………….] 

   • [……………] 
 31. Greek Rider
  says: 

  SG στο blog μου έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να επιχειρηματολογώ σε ό,τι
  αναφέρω εδώ ή αλλού, σε πολλές συνέχειες. Γι’ αυτό υπάρχουν οι ετικέτες.
  Μπορεί κάποιος να μπει και να βρει πιο αναλυτικά όλες τις θέσεις μου.Δεν επιθυμώ όμως να εμπλακώ σε διαλόγους με άτομα των οποίων το ύφος δεν
  μου αρέσει ή τα οποία πιστεύω δεν επιθυμούν ειλικρινή συζήτηση. 
 32. OMADEON
  says: 

  Τελευταία νέα: 

  O μικγός επιστήμων Σωτηγάκης / S.G. τγώει
  ξυλαγάκι ΚΑΙ εδώ:


  http://techiechan.com/?p=570&cpage=1#comment-1799

  :twisted:

  (και πιο πριν, στην ίδια συζήτηση. Εμπλεξε με τον techie chan,
  δεν τον σώζει τώρα… ΟΥΤΕ καν ο…
  Τζάκυ
  Τσάν
  ) χαχαχα
  :mrgreen:


 33. Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

  “Εγώ πάντως δεν θεώρησα
  ποτέ τον Πάνο ακροδεξιό ή ταγματασφαλίτη.”

  Ομαδέωνα, για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις,
  να το ξεκαθαρίσω
  εδω πέρα πως ΣΑΦΩΣ και δεν πιστεύω πως έχεις μία τέτοια άποψη για τον
  Πάνο.


  Το σχόλιό μου περί “κακοπροαίρετων σχολιαστών” κατά καμία έννοια ΔΕΝ
  συνιστούσε έμμεση αναφορά προς το πρόσωπό σου.

  Εύχομαι να ξεκαθάρισα την στάση μου
  επαρκώς.
 34. kapetanios
  says: 

  Γεώργιε και Γιάννη (καλημέρα ) 

  είναι πολύ σημαντικό να γίνει το παραπάνω που λέτε σαφές.

  Ο Πάνος δεν συντάχθηκε ΠΟΤΕ με μηχανισμούς καταστολής , ομάδες
  αντιδραστικών, ακραίους πολιτικούς χώρους κλπ.

  Η άποψη του η όποια άποψη του ,πολιτική, οικονομική κοινωνική ιστορική
  κλπ, εκφράζεται και περιορίζεται μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού φορέα της
  οικολογίας ,των ΟΠ.

  Η φιλία του με άτομα που εκφράζουν μια «άλλη άποψη» δεν είναι κατακριτέα
  ,δεν μας πέφτει λόγος, ούτε και μας αφορά δικτυακά στο ελάχιστο. Η έμμεση
  ή άμεση (φιλική) προστασία τους σε ένα δημόσιο διάλογο είναι μεν ένα
  ζήτημα αλλά προσωπικά δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για τον τρόπο με τον οποίον
  μπορεί αυτή (η προστασία σε φίλους μου) να επιτευχθεί χωρίς να
  παρερμηνευτεί –ακόμη και από τους καλόπιστους
  • OMADEON
   says: 

   Καπετάνιε καλώς ήλθες.Οπως κατάλαβες,
   δεν ταυτίζονται
   (σε ΟΛΑ) οι δικές μου απόψεις, με εκείνες του Αιρετικού, ή άλλων μελών
   αυτού του συλλογικού μπλογκ.
    

   Παρόλ’ αυτά, αν γράψω κάποτε μια
   (καλοπροαίρετη) κριτική στη διαδικτυακή συμπεριφορά του Πάνου (και στη
   διαχείριση που κανει στην Καλύβα) πολλά ζητήματα θα έθετα, που δεν
   αφορούν “προστασία φίλων” αλλά μεροληψία
   εμφανέστατη
   , όπου σίγουρα
   μας πέφτει λόγος (αφού ήδη… “πίπτει
   και ράβδος” – εκ μέρους του).
   Δεν θεωρώ αυτό το θέμα υψηλής
   προτεραιότητας, βέβαια, ούτε και το
   επιζητώ
   (όπως ο αποκλεισθείς και… δαιμονοποιηθείς Αιρετικός).
   Ομως δεν μου αρέσουν οι μεροληψίες όπως και οι λογικές ασυνέπειες, ή η
   άρνηση προηγούμενων λεχθέντων, π.χ. που κάνει μερικές φορές ο παππούλης.
   Δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα, ή
   δεν θα μπορούσα, π.χ. εδώ:


   http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-100985

   – όπου ο παππούλης με… “βγάζει τρελλό”, αρνούμενος όσα έγραφε ο
   ίδιος
   , αλλά… (ας έχει χάρη που τον συμπαθώ και τον κατανοώ,
   γιατί) ΑΝ ήθελα, θα μπορούσα να αποδείξω πέραν
   πάσης αμφιβολίας
   ότι… λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ή ρίχνει στάχτη στα μάτια,
   μην τυχόν και κατηγορηθεί ότι είπε δυό κουβέντες
   κριτικής παραπάνω, προς τον “καλυβάρχη”
   (μια λέξη που μου είναι -πλέον- ΑΠΕΧΘΗΣ, όπως ΚΑΘΕ άλλη λέξη που
   τελειώνει σε “-άρχης”)
   .

   Γενικά, προσυπογράφω την ανάλυση που έκανε ο sui generis στο δικό σου
   μπλογκ εδώ:


   http://carnagio.wordpress.com/2010/09/07/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%bd/#comment-1317

   (κι έγραψα κάτι… μπλα-μπλα από κάτω)

   Παραλείπω τα (αηδιαστικά για μένα) “λατρεμένη
   Ενη μου”,
   κλπ. ….και αντιγράφω το σχόλιο του Sui
   εδώ (με bold δικά μου):

   …ας το προσεγγίσουμε λίγο αποστασιοποιημένα.

   ένα ιστολόγιο -παλαιό για τα δικτυακά δεδομένα- και με ευρύτατο
   θεματικό φάσμα συγκεντρώνει βαθμιαία ένα όχι αμελητέο αριθμό αξιόλογων
   συζητητών.

   Τούτο προκύπτει ως αποτέλεσμα συστηματικών αναρτήσεων από πλευράς του
   διαχειριστή/ιδιοκτήτη σε συνδυασμό με τις συγκυριακές συναντήσεις ένός
   ετερόκλητου, πολυπρισματικού κοινού που κατασκηνώνει -λιγότερο ή
   περισσότερο- στο δικτυακό καφενέ.

   Προίκα μα και καύσιμο κίνησης απογειώνουν το δικτυακό αυτό
   μετερίζι σε αναγνωσιμότητα – (άρα και σε εκμεταλλεύσιμη
   οντότητα [;]
   )

   Η διάδραση μεταξύ των συμμετεχόντων σε βάθος χρόνου αναπτύσσει μια
   δυναμική που ξεπερνά κατα πολύ τη βούληση ή τις προθέσεις των
   επιμέρους μελών.
   Τροφοδοτεί σχέσεις και αλληλεγγυότητες που
   σφυρηλατούνται από κοινά αισθήματα κατανόησης (ή -εντός πλαισίων-
   διαφωνίας) των σχολιαστών. Πριμοδοτεί την οριοθέτηση ενός κρηπιδώματος
   επί του οποίου διεξάγεται ο πολυεπίπεδος διάλογος (με τα όποια
   προβλήματα).

   Τούτο, ασφαλώς, αποτρέπει έμπρακτα τους προβοκάτορες, απομακρύνει τα
   τρολ, δυσχεραίνει ουσιωδώς τους πάσης φύσης ακραίους στην εκφορά της
   τυχόν χοντροπαπαριάς..

   Εξίσου αναπόδραστα, η αναδυόμενη φαντασιακή κοινότητα που
   συγκροτείται στο Μέσο,

   υπερβαίνει και -σε κάπιοιο βαθμό- περιορίζει την παντοδυναμία του
   διαχειριστή.

   Όταν/Εφόσον ο τελευταίος, λόγω βουλησιαρχικής επιλογής μα και
   υπόρρητης ανασφάλειας,
   δοκιμάζει να ελέγξει για τους δικούς του
   -σταδιακά διαγραφόμενους- λόγους αυτό που θεωρεί αναφαίρετη ιδιοκτησία
   του, διαπιστώνει πως δεν έχει και πολλές επιλογές.

   Σε πρώτη φάση, οδηγεί άκομψα αλλά χωρίς δυσκολία σε απομάκρυνση μια
   πρώτη φουρνιά θαμώνων.

   Η πρώτη αυτή αποχώρηση θα αφήσει πίσω την κλαγγή μιας σκληρής σιωπής.

   Στο βαθμό που οι εμμονές ή μια νέα (;) agenda κυριαρχούν
   ολοκληρωτικά στο θυμικό του Ιδιοκτήτη, η λεκτική καταστολή έναντι των
   εναπομεινάντων φιλοξενουμένων “που δεν συμμορφώνονται προς τας
   -ρη-τάς- υποδείξεις” φαντάζει ως η μόνη λύση.

   Επειδή δε, όπως διαφαίνεται, τα συμμετέχοντα δικτυακά υποκείμενα δεν
   είναι διατεθειμένα να συμπεριφερθούν ως τα σκυλιά του Παβλόφ, η
   βιαιότητα των εκφράσεων και η οξύτητα των αντιδράσεων κλιμακώνονται.

   Υπαρκτά διακυβεύματα (από τη μιά), εμπλέκονται ακατάλυτα με
   ψυχαναλυτικές προβολές -επιβολής- του Εγώ (από την άλλη),
   διαμορφώνοντας μια μη-αναγώγιμη κατάσταση.

   Η δημόσια ισορροπία στον ιδιωτικό virtual χώρο έχει κλονιστεί
   ανεπίστροφα.

   Ο χώρος σφραγίζεται οριστικά από τη φυσιογνωμία και τις επιλογές του
   Ιδιοκτήτη-κατ’ ουσίαν είναι πια -και μόνο- ιδιωτικός με σαφή όρια.

   Αυτό είναι απλώς ένα μοντέλο με παραδειγματική σημασία αναφορικά με
   την ιστορική (δλδ, χρονική) εξέλιξη ενός ιστολογίου, στην περίπτωση
   του οποίου, συναρθρώνονται τρείς βασικές συνιστώσες προσδιοριστικές
   της φυσιογνωμίας του: οι έννοιες της ταυτότητας, της κοινότητας και
   της εξουσίας.* Το ειδικό βάρος και το πρόσημο της καθεμιάς σε κάθε
   δεδομένη χρονική φάση σηματοδοτούν το εκάστοτε προφίλ του ιστοχώρου.
  • OMADEON
   says: 

   Υ.Γ. Επιπλέον, καπετάνιε μου το ακόλουθο σχόλιο του
   Πάνου, το θεωρώ ΕΠΙΕΙΚΩΣ απαράδεκτο (για να μην πω
   κατάπτυστο) κι ΑΝ γράψω κάτι ποτέ για την Καλύβα, θα είναι απάντηση σε
   τούτο το σχόλιο, ειδικά:

   http://panosz.wordpress.com/2010/09/12/terminology/#comment-101083
    

   Το αντιγράφω εδώ, βάζοντας bold στα πιο απαράδεκτα
   σημεία του:

   Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

   ο παπούλης μόνος του αποφάσισε την αποχώρησή του από συνεργάτης της
   καλύβας, από τα σχόλια της καλύβας, καθώς και την αυτο-τοποθέτησή του
   στους “αριστερούς” μπετόβλακες, εκλεκτά δείγματα των οποίων έχουν
   αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντησή μου στο διαδίκτυο.
   Θέλω να
   ξεκαθαρίσω ότι ουδεμία ανάμειξη είχα σε όλα αυτά (τις επιλογές του
   παπούλη).

   Για να είμαι όμως ειλικρινής θέλω να επισημάνω ότι σε μένα ο
   παπούλης δεν “λείπει” καθόλου.
   Γιατί πολύ περισσότερο από την
   παρουσία ενός παλιού και καλού σχολιαστή, στη δική μου προσωπική
   (παλιομοδίτικη, το ξέρω) κλίμακα αξιών, μετράνε πολύ περισσότερο άλλα
   πράγματα. Περί των οποίων δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε – άλλωστε
   πρόκειται για παλιομοδίτικες και ξεπερασμένες αντιλήψεις.

   Επί τη ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι ο μοναδικός που αποκλείστηκε
   από την καλύβα είναι ο αιρετικός – κι αυτός πολύ καιρό πριν – λόγω της
   λυσσώδους και χυδαίας επίθεσης που είχε εξαπολύσει εναντίον του Γιάννη
   Μπουγά.
   Όσοι αναγνώρισαν τον εαυτό τους στους “αριστερούς”
   μπετόβλακες και αποχώρησαν το έκαναν αποκλειστικά με δική τους
   πρωτοβουλία. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και πάλι ευπρόσδεκτοι -κάθε
   άλλο.
   Διευκρινίζω απλά ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο
   “αποκλεισμού” τους, ούτε και πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Στην
   καλύβα ΠΟΤΕ δεν αποκλειστηκαν απόψεις, αλλά μονάχα οι επίμονες και
   αθεράπευτες γαϊδουρινές συμπεριφορές.

   ______________

   Υ.Γ.2 πρόχειρες πρώτες απαντήσεις

   1) Ο Αιρετικός αποκλείστηκε την 1η Αυγούστου 2010
   από την Καλύβα (δείτε τη

   δήλωση του Πάνου ΕΔΩ
   )… αμέσως μετά από

   μία (σχετικά ήπια) παρέμβασή του (ΕΔΩ)
   που έφερνε εκεί σημαντικά
   άρθρα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα περί Εσχάτης Προδοσίας, σε
   συζήτηση για τον Εμφύλιο, κλπ. ΑΜΕΣΩΣ μετά από αυτό,
   αποκλείστηκε “λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς” (προς τον Μπουγά). Μόνο
   που… αυτή η αιτία ΔΕΝ ίσχυε, τη _συγκεκριμμένη_ εκείνη
   στιγμή διαλόγου
   . Μπορεί να εξέφραζε συσσωρευμένη απέχθεια του Πάνου
   προς τον Αιρετικό, ο αποκλεισμός του, πλην όμως -λογικά- ΔΕΝ έστεκε,
   ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή
   , ούτε και τύγχανε της καθολικής συγκατάθεσης των
   (μόνιμων) σχολιαστών της Καλύβας. Σαν συνέπεια, τολμώ να ονομάσω αυτή
   την επιλογή, “αντιδημοκρατική” (και άκρως προσωπική). Ηταν μια κακή
   στιγμή κατά την οποία ο μπλογκάρχης “έπαιρνε πίσω” ΟΛΕΣ τις ελευθερίες
   που είχε παραχωρήσει στο κοινό του.

   2) Είναι ΨΕΜΑ (του Πάνου) ότι “δεν έχει ληφθεί
   κανένα μέτρο αποκλεισμού (τους)”
   , κλπ.

   Π.χ. στη δική μου περίπτωση άρχισε (μουλωχτή) προληπτική λογοκρισία,
   την οποία ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ διατεθειμένος να υποστώ και η οποία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
   αποτελεί “μέτρο αποκλεισμού”.
   Οπότε, ΑΝ μιλήσω
   ποτέ για την Καλύβα, τώρα πια, θα μιλήσω μόνο σε ΕΙΔΙΚΟ
   ΠΟΣΤ.

   3) Είναι επίσης ΨΕΜΑ του Πάνου ότι “μόνος του” ο
   Παππούλης αυτο-χαρακτηρίστηκε “μπετόβλακας”
   . Ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος τον
   χαρακτήρισε έτσι, πολλές φορές (έστω και έμμεσα ή “δια λογικής
   συνεπαγωγής”
   ). Επομένως… να ΜΗ λέει μαλακίες, γιατί… ΔΕΝ
   έχει να κάνει με ΝΙΟΥΜΠΗΔΕΣ (όπως ο… ίδιος πριν το
   2005, όταν πρωτο-έφτιαξε μπλογκ).

   4) Το “δεν είναι ευπρόσδεκτοι” είναι
   απαράδεκτο
   σαν γενική απειλή, αιωρούμενη πάνω από τα κεφάλια
   σχολιαστών, έτσι γενικά. Είναι επίσης ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αγενές
   (αν σκεφτούμε π.χ. ΠΟΙΟΥΣ “μπετόβλακες” υπονοεί, αλλά… ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να
   κατονομάσει)
   .

   5) Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ
   “αριστερός μπετόβλακας” – αντίθετα με τον Πάνο που
   ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ μέσα στην… “αριστερή μπετοβλακοσύνη”,
   ως (πρώην) μέλος της ΚΝΕ !
   :twisted:
   ΧΕΣΤΗΚΑ κι αν έκανε, ή δεν έκανε εγκλήματα το ΕΑΜ στον Εμφύλιο (και τα
   σχόλιά μου στην Καλύβα –π.χ.
   ΑΥΤΟ ΕΔΩ
   – αποδεικνύουν ότι με ενδιέφερε μόνο η
   πραγματική ιστορική αλήθεια
   ).

   6) Αυτά τα… μελοδραματικά και
   υποκριτικά (δήθεν) περί “παλιομοδίτικων αρχών” (φιλίας με τον Μπουγά)
   να τα ΚΟΨΕΙ γιατί βρωμάνε. Ο μόνος (αφελής) παλιομοδίτης είναι μάλλον ο…
   παππούλης (που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τον υπερασπίζεται).

   7) Τον Μπουγά τον θεωρώ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑ,
   βρωμερό υποκριτή και καθ’ έξιν συκοφάντη
   , οπότε…ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
   “φιλία” του Πάνου μαζί του ΔΕΝ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ τον Πάνο,
   ή -αλλιώς- αποδεικνύει ΣΥΜΦΕΡΟΝ κάποιου είδους για τον
   Πάνο (ΟΧΙ απαραίτητα χρηματικό), όπως ΠΟΛΛΕΣ φορές υπαινίχτηκε
   κι ο Παππούλης (μιλώντας για “συμμετοχή του σε μάρκετιγκ”, κλπ), αν και…
   πούλησε τρέλα αρνούμενος ότι το έκανε (στην πρόσφατη
   επάνοδό του).

   ___________

   Υ.Γ.3 Ο Παππούλης

   επέστρεψε (εδώ)
   , για να βοηθήσει τον Πανούλη…

   Και να πει ότι… δεν υπαινίχθηκε ποτέ ότι γίνεται
   “προώθηση του βιβλίου του Μπουγά”.
   Αλλά… SCRIPTA MANENT!!!


   http://panosz.wordpress.com/2009/09/11/civil_war-23/#comment-70399

   -όπου δήλωσε:

   …επέλεξα συνειδητά να μετέχω εδώ και να συζητώ στο
   επίπεδο αυτό [….] …γνωρίζοντας ότι επί της ουσίας πρόκειται
   για εκούσια συμμετοχή μου σε διαδικασία μάρκετινγκ
   .

   Και για να μη λέει ότι πετσοκόβουμε το σχόλιό του…

   Παπούλης:

   Γιάννη 2

   Δεν ξέρω τι λες για τους λοιπούς εδώ σχολιαστές αλλά μέχρι τώρα
   θεωρώ ότι η μεταξύ μας συζήτηση δεν διεξήχθη με επιθετικότητα.

   Ομολογώ ότι μέσα μου πολλές φορές συγκρατήθηκα για να αποφύγω
   κάποιο ξέσπασμα
   που θα δυναμίτιζε τη μεταξύ μας επικοινωνία
   σε αυτό το ποστ.

   Γιατί θα θυμάσαι ίσως ότι σε αντίστοιχη περίπτωση που αφορούσε
   τα περσινά Δεκεμβριανά είχαμε γίνει μπίλιες.

   ;)

   Ο λόγος για τον οποίο συγκρατήθηκα εδώ είναι επειδή θεωρώ ότι τα
   γεγονότα στη Μεσσηνία ( και ο Μελιγαλάς ) εντάσσωνται σε μια τραγικών
   διαστάσεων ιστορική περίοδο της πατρίδας μας , την οποία όλοι θα
   έπρεπε να αντιμετωπίζουμε με περίσκεψη και τη δέουσα προσοχή . Η
   περίοδος αυτή που επεκτάθηκε μέχρι το 49 και στη συνέχεια μέχρι και τη
   πτώση της χούντας το 74 διαμόρφωσε τη μεταπολεμική Ελλάδα σφραγίζωντας
   τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και τη μοίρα εκατομμυρίων
   ανθρώπων.

   Ήρθα λοιπόν σε αυτό το ποστ αποφασισμένος να συζητήσω ήρεμα και
   καλόπιστα με όλους και προπάντων με σένα , γνωρίζοντας εκ των προτέρων
   δύο πράγματα :

   α) τη πραγματική σου ταυτότητα ( την οποία δεν δίνω ) εδώ και πολύ
   καιρό.

   β) την εξαρχής προφανή σου τοποθέτηση και την υπάρχουσα
   συναισθηματική φόρτιση , κάτι το οποίο ισχύει ΚΑΙ για μένα.

   Επέλεξα επομένως να τηρήσω τη στάση που όλοι εδώ διαπίστωσαν και σε
   καλώ να μου πείς αν οπουδήποτε σε αυτό το ποστ επέδειξα επιθετικότητα
   ή κακοπιστία.

   Άρα δεν θα πρέπει να απορείς γιατί χρησιμοποίησα το Κ. Αντωνόπουλο
   ( μέσω Σ.Καλύβα ) αντί για παράδειγμα να χρησιμοποιώ το Ξιάρχο ή τα
   αρχεία του Περισσού ( εκ του περισσού ) .

   Επιπλέον , επειδή το ζήτημα εκείνων των ιστορικών στιγμών ξεπερνά
   κάθε σκοπιμότητα επέλεξα συνειδητά να μετέχω εδώ και να συζητώ στο
   επίπεδο αυτό ( για το οποίο ξαναλέω αν έχεις ένσταση να την αναφέρεις
   ) γνωρίζοντας ότι επί της ουσίας πρόκειται για εκούσια
   συμμετοχή μου σε διαδικασία μάρκετινγκ.

   Αν θεωρείς ως αναγνώστης και ενδιαφερόμενος ότι το προτεινόμενο εδώ
   βιβλίο αποτελεί τη μόνη επαρκή και τίμια διαπραγμάτευση των γεγονότων
   της Μεσσηνίας και ότι τα πονήματα των άλλων , του Σ.Κ.
   συμπεριλαμβανομένου , είναι σκουπίδια εγώ πάω πάσσο και αφήνω άλλους
   ειδικούς , peers που λέει και ο σερβιτόρος να αποφανθούν.

   Θα επιχειρήσω να βρώ και να διαβάσω το βιβλίο για να ανακαλύψω
   επιτέλους πού έκανε λάθος στο μέτρημα ο Κ. Αντωνόπουλος , γιατί ο ΣΚ
   είναι σκουπίδι , γιατί ο Μελιγαλάς υπήρξε γενοκτονία , γιατί οι
   αντάρτες του ΕΛΑΣ υπήρξαν σφαγείς και εγκληματίες , γιατί τα θύματα
   του Μελιγαλά μαρτύρησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος , γιατί
   τέλος τα γεγονότα στη Μεσσηνία αποτέλεσαν τη κύρια αιχμή του χουντικού
   και μετεμφυλιακού ιστορικού αφηγήματος.

   Θα το κάνω με πλήρη επίγνωση ότι χρηματοδοτώ το εκδοτικό
   ενός Χίτη
   ( κατά servitoros πιό πάνω ) γιατί νομίζω ότι είναι
   χρήσιμο να γνωρίζω τους ισχυρισμούς της “άλλης πλευράς” ώστε να
   διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη άποψη για τη σχετική επιχειρηματολογία.

   Αν μέχρι τότε η συζήτηση συνεχίζεται σε αυτό το ποστ μπορεί να
   επανέλθω , όπως και θα απαντήσω σε κάθε πρόκληση. Δεν αποχωρώ αλλά
   τηρώ την απαραίτητη απόσταση από το “δράμα” , όχι για να σωθώ αλλά για
   να το σώσω αν με εννοείς ( Δ. Σαββόπουλος ) .

   ( Προτίθεμαι εν καιρώ να ανεβάσω εδώ ένα ποστ που απευθύνει ερώτημα
   προς τους ιστορικούς επιστήμονες σχετικά με εκείνη τη περίοδο.
   Ελλείψει πρόσβασης σε αρχεία , επιστημονικών credentials και πόρων (
   χρόνου και χρημάτων ) δεν μπορώ να δώσω εγώ απάντηση αλλά θεωρώ ότι το
   ερώτημα έχει βάση. )

   Καπετάνιο

   Το “δεν στρίβεις” είναι πράγματι έκφραση ( και ) των γηπέδων και έχει
   εισαχθεί στη Καλύβα από τον αποκλειστικό μας αντιπρόσωπο εκφράσεων και
   αποφθεγμάτων που ήταν και είναι ο Πρόεδρος του ιδρύματος μας ΙΘΙ ο
   αγαπητός σε όλους Θείος (μας) Ισίδωρος. Από τη τελευταία σου αναφορά
   σε αυτή την έκφραση αντιλαμβάνομαι ότι τελικά καταλαβαίνεις γιατί στην
   απέδωσα
   :)

   Αντίθετα ο Γιάννης 2 , μη έχωντας την απαραίτητη τριβή σε αυτά τα
   ζητήματα δεν το αντελήφθη παρά ως προτροπή μου να φύγεις από τη
   συζήτηση. Στα ίδια πλαίσια ο ανωτέρω σχολιαστής σε είδε ως
   υποκατάστημα του Περισσού
   :lol:

   Δόκτωρ Σούη

   a vous le terrain
   :mrgreen:


  • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 


   • Ο Αιρετικός says: 

    Λες βλακείες. Όταν σταματήσεις την επιλεκτική αυτή αντίληψη και
    ανάγνωση των γεγονότων και των σχολίων (γιατί σε χαρακτηρίζει επί του
    θέματος μια “voluntary selective ignorance”) και να παριστάνεις ότι
    δεν ξέρεις τι παίζεται, τότε έλα να ξαναμιλήσεις.Κι εφ’όσον
    συνεχίζεις αυτήν τη συναίνεση μιας απαράδεκτης στάσης (δηλαδή μιλώ για
    την ηρωοποίηση των ταγματασφαλιτών και τη δαιμονοποίηση και
    κατασυκοφάντηση και χυδαία εξύβριση κατά οποιουδήποτε “αριστερού
    μπετόβλακα” ή… ακόμα και “σταλινικού μπετόβλακα” που αρνείται να
    δεχθεί αυτήν τη στάση), εγώ πλέον απορώ τι κάνεις εδώ. Γιατί, αν
    διαφωνούσες με τις ύβρεις κατά των “αριστερών μπετοβλακών”, θα όρθωνες
    κάτι που να μοιάζει με παράστημα. Δεν το έκανες, αλλά συνεχίζεις να
    δικαιολογείς μια άθλια συμπεριφορά. 

    Και κάτι ακόμα: η συνεισφορά σου εδώ πέρα είναι τόσο μικρή που δε
    σου δίνει τη δυνατότητα να μας κάνεις συστάσεις για το πώς θα
    αντιμετωπίζουμε αποδεδειγμένους συκοφάντες – ξέρεις για ποιον μιλώ.


    • ironicreality says: 

     Αιρετικέ εαν κάποιος λέει βλακείες εδω πέρα είσαι εσυ. Χρησιμοποιείς
     δε το ίδιο άθλιο ύφος το οποίο χρησιμοποιείς προς οποιονδήποτε δεν
     συμφωνεί με τις ιδεοληψίες σου. 

     “Όταν σταματήσεις την επιλεκτική αυτή αντίληψη και ανάγνωση των
     γεγονότων και των σχολίων (γιατί σε χαρακτηρίζει επί του θέματος
     μια “voluntary selective ignorance”) και να παριστάνεις ότι δεν
     ξέρεις τι παίζεται, τότε έλα να ξαναμιλήσεις.”

     Εντάξει, θα κάνω εντατικά μαθήματα ώστε να αποκτήσω μη επιλεκτική
     αντίληψη, σαν και αυτή που έχεις εσυ, και μετά γονυπετής θα ζητήσω η
     αφεντιά σου να μου δώσει την άδεια να μιλάω.

     “Επειδή είσαι αδιόρθωτος και συντάσσεσαι με την παραποίηση της
     Ιστορίας (λόγω της αντιπάθειάς σου προς την Αριστερά, μια
     αντιπάθεια που σε ωθεί στη μεγαλοποίηση των όποιων της σφαλμάτων,
     ακόμη και εγκλημάτων, και στην αποδοχή της χυδαίας αθώωσης και
     ηρωοποίησης των προδοτών), εγώ προτείνω να σου αφαιρεθεί η
     ιδιότητα που σου έχει παραχωρήσει ο Omadeon.”

     Οπα ρε μάγκα, δεν ήξερα πως είσαι η ιστορική αντικειμενικότητα
     προσωποποιημένη. Να θυμηθώ την επόμενη φορά πρίν γράψω κάτι για την
     αριστερά να έρθω να μου δώσεις τα φώτα σου.

     Και αν κάποιος είναι αδιορθωτος είσαι εσυ…

     Που με είδες ρε βρωμερέ συκοφάντη και ψεύτη να “αθωώνω” και να
     “ηρωποιώ” τους προδότες?

     “Έτσι κι αλλιώς, δεν έχεις συνεισφέρει τίποτα εδώ μέσα, ούτε
     θέματα ούτε links. Τράβα λοιπόν στην Καλύβα, μαζί με το Μπουγά και
     τους κλώνους του.”

     Λινκάκια μάγκα μου έχω συνεισφέρει εδω πέρα, και αρκετά. Καλά,
     δεν περιμένω βέβαια ένας αρχι-ιδεοληπτικός όπως εσυ να αναγνωρίσει
     κάτι τέτοιο…

     Συνέχισε πάντως να πολιτικοποιείς την αυστηρά προσωπική σου
     κόντρα με τον Πάνο, συνέχισε να αποποείσαι κάθε ευθύνη για την
     κατάληξη αυτής της κόντρας, συνέχισε να κάνεις επιθέσεις ενάντια σε
     όποιον διαφωνεί με την αφεντιά σου, συνέχισε να ζητάς την αποβολή
     από εδω πέρα (και την στέρηση της δυνατότητάς να εκφέρει αντίλογο)
     οποιουδήποτε δεν συντάσσεται με οσα πρεσβεύεις, συνέχισε να
     προσβάλλεις και να συκοφαντείς όποιον δεν πάει με τα νερά σου. Είσαι
     σε δρόμο καλό, συνέχισε έτσι…

     **
     reply 2 **
      

     Admin/Omadeon: Επειδή δεν θέλω να λερώσουμε τα
     σχόλια του blog με συνέχιση αυτής της διαμάχης, βάζω εκ των υστέρων
     εδώ μια απάντηση. Το σχόλιο ΔΕΝ το άλλαξα, αλλά πρόσθεσα
     “blockquotes”, όπου χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, αλλά

     κάντε το ΕΔΩ
     .reply
     2.1

     [2.1]

     Ο Αιρετικός μίλησε _μόνο_ για “συναίνεση” (εκ μέρους του Δ.Π.) με
     “μια απαράδεκτη στάση”, κλπ. ΔΕΝ είπε ότι ο Δ.Π. είναι κιόλας…
     φιλο-ταγματασφαλίτης. Είτε δίκαια είτε άδικα, θεωρεί πως η σιωπή και
     η συμμετοχή (στην προώθηση του βιβλίου του Μπουγά μέσα στην Καλύβα)
     αποτελεί μια απαράδεκτη “συναίνεση”. Ε, αυτό είναι άποψή του και ΔΕΝ
     συνιστά “συκοφαντία”, ΟΥΤΕ “ύβρη”, αν και -φυσικά- μπορεί να _φανεί_
     πολύ προσβλητικό.

     reply 2.2

     [2.2]

     Κατά τα άλλα, αυτό το σχόλιο έχει δυσανάλογα περισσότερες
     επιθέσεις, από αυτό… στο οποίο απαντάει. Δείχνει και μια τεράστια
     (χρόνια) περιφρόνηση, την οποία διανθίζει με… κοσμιότητες όπως
     “ψεύτη”, “συκοφάντη”, “λες βλακείες”, (έχεις) “άθλιο ύφος το οποίο
     χρησιμοποιείς προς οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες σου”
     (=είσαι ιδεοληπτικός),

     Προσέξτε: O Αιρετικός απέδωσε στον Δ.Π. ” αποδοχή
     της χυδαίας αθώωσης και ηρωοποίησης των προδοτών”, αλλά δεν
     είπε ότι
     ο Δ.Π. “αθωώνει και ηρωοποιεί τους προδότες”.
     Sorry, αλλά το “αποδοχή” (=συναίνεση) είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό από
     αυτό που αποδίδει ο Δ.Π. στα λεχθέντα του Αιρετικού
     (βρίζοντάς και λασπώνοντάς τον
     , τον σαν ψεύτη και
     συκοφάντη).

     reply 2.3

     [2.3]

     Το ότι ο Αιρετικός είχε “άθλιο ύφος” είναι -ίσως-
     το ΜΟΝΟ σωστό λεχθέν (του Δ.Π.) εδώ πέρα. Το
     “ψεύτης και συκοφάντης”,
     όμως (σαν ταμπέλα για
     τον Αιρετικό) ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΑΝ τολμάει ο Δ.Π. ας πάει
     να πει “ψεύτες και συκοφάντες” και τους

     bloopers στο blog “Λες Μαλακίες”
     που κατηγόρησαν τον Πάνο ότι είναι “διαφημιστής
     ταγματασφαλιστών” (όχι υποστηρικτής, αλλά διαφημιστής).

     Η “συναίνεση” (με αυτή τη
     διαφήμιση) είναι εκείνο που απέδωσε ο Αιρετικός στον Δ.Π. (αλλά
     τίποτε άλλο ουσιαστικό).

     reply 2.4

     [2.4]

     Οι επιθέσεις του Αιρετικού στον Δ.Π. ότι έκανε “επιλεκτική
     ανάγνωση”, μπορεί να ήταν ακραίες και προσβλητικές αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ
     τίποτε παραπάνω από “απόδοση κακού κινήτρου” σε μια επιλεκτικότητα η
     οποία -όμως τεκμηριωμένα ΗΤΑΝ υπαρκτή (έστω και λόγω απροσεξίας του
     Δ.Π.)

     reply 2.5

     [2.5]

     Οσον αφορά το ακόλουθο αυτοτελές τμήμα σχολίου:

     “Έτσι κι αλλιώς, δεν έχεις συνεισφέρει τίποτα εδώ μέσα, ούτε
     θέματα ούτε links. Τράβα λοιπόν στην Καλύβα, μαζί με το Μπουγά
     και τους κλώνους του.”

     Λινκάκια μάγκα μου έχω συνεισφέρει εδω πέρα, και αρκετά. Καλά,
     δεν περιμένω βέβαια ένας αρχι-ιδεοληπτικός όπως εσυ να αναγνωρίσει
     κάτι τέτοιο…

     Ο Αιρετικός εδώ ήταν ΠΟΛΥ άδικος (όσον αφορά τα
     λινκς) και ΜΑΛΛΟΝ θυμόταν επιλεκτικά (κάνοντας στον
     Δ.Π. αυτό για το οποίο τον κατηγόρησε,
     αλλά για παρελθόντα συμβάντα). Αυτή η αδικία (προς τον Δ.Π.)
     απαντήθηκε ΗΔΗ, στην κριτική που άσκησα στον Αιρετικό. Παρόλ’ αυτά
     όμως… τo “ιδεοληπτικός” (και “αρχι-ιδεοληπτικός”) που
     επαναλαμβάνονται (σαν ταμπέλες για τον Αιρετικό) αποτελούν
     ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ του όρου “ιδεοληψία” ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ (ακόμη και η
     επιλεκτική μνήμη ΔΕΝ συνιστά “ιδεοληψία”, sorry). Ο μοναδικός σκοπός
     της ετικέτας “ιδεοληψία” είναι η απόλυτη δαιμονοποίηση του Αιρετικού
     από τον Δ.Π. μέσα στα πλαίσια της “Φιλελεύθερης Ανεκτικότητας” (του
     Δ.Π.) η οποία έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ πρότυπα δαιμονοποίησης για τους
     “κακούς ταλιμπάν” της.

     Πιστεύω επίσης, ότι ο Αιρετικός (αν και ενίοτε… φανατικός σε
     στυλ, ή σε συναισθήματα
     )
     ερευνά τα ΠΑΝΤΑ, κάπως… υπερβολικά για
     “ιδεοληπτικό”.

     :mrgreen:
     Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ισχύει. μάλλον, δηλαδή… ο Αιρετικός
     τείνει να είναι ΦΑΝΑΤΙΚΑ αντι-ιδεοληπτικός – και σε
     αυτό το σημείο… Δ.Π. και Αιρετικός έχουν… κάτι
     ΠΟΛΥ κοινό!
     :twisted:
     :-)

     reply 2.6

     [2.6]

     Συνέχισε πάντως να πολιτικοποιείς την αυστηρά προσωπική σου
     κόντρα με τον Πάνο,

     Ισχύει αυτό σε ΚΑΠΟΙΟ μικρό βαθμό, αλλά (σκέτο) συνιστά
     ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, διότι -αντίθετα-, πολύ περισσότερο ισχύει το ότι ο Πάνος
     (και ο Μπουγάς) προσωποποίησαν μια ΑΚΡΩΣ πολιτική κόντρα και τη
     μετέτρεψαν σε (προσωπική) Σταυροφορία κατά “υβριστών” (και
     “αριστερών μπετοβλακών” κλπ.)

     συνέχισε να αποποείσαι κάθε ευθύνη για την κατάληξη αυτής της
     κόντρας,

     Λυπάμαι, αλλά (κατ’ εμέ) ο Πάνος έχει την ΠΟΛΥ
     ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη (όπως αποδείχτηκε και σε
     αποχωρήσεις ή εξώσεις άλλων). Απλά ο Αιρετικός ΔΕΝ ανέχεται αδικίες
     και ενέτεινε (δικαιολογημένα και κατανοητά) τον “πόλεμο”. ΔΕΝ
     δέχεται “να γίνει κότα”. That’s all. Δυσάρεστο μεν, κατανοητό και
     συγχωρητέο δε. Εξάλλου, από τη στιγμή που τόσοι άλλοι πετάχτηκαν έξω
     από την Καλύβα για παρόμοιο λόγο και -επίσης- ΔΕΝ θέλει να γυρίσει,
     η στάση του αποτελεί δικαίωμά του. Ειλικρινά ΔΕΝ προτιμώ το…
     νερόβραστο στυλ με το οποίο αποχώρησαν άλλοι, διατηρώντας ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ
     “φιλία” με”καλούς τρόπους”, αν και διαφωνώ με ορισμένες
     ακρότητες του Αιρετικού.
     Το δικό μου στυλ (μερικής)
     αποχώρησης δεν ήταν ΟΥΤΕ “φιλικό” ΟΥΤΕ “ακραίο”. Ηταν -ελπίζω-
     δίκαιο όμως.

     reply 7

     [2.7]

     συνέχισε να κάνεις επιθέσεις ενάντια σε όποιον διαφωνεί με την
     αφεντιά σου, συνέχισε να ζητάς την αποβολή από εδω πέρα (και την
     στέρηση της δυνατότητάς να εκφέρει αντίλογο) οποιουδήποτε δεν
     συντάσσεται με οσα πρεσβεύεις, συνέχισε να προσβάλλεις και να
     συκοφαντείς όποιον δεν πάει με τα νερά σου. Είσαι σε δρόμο καλό,
     συνέχισε έτσι…

     Ουφφφ… βαρέθηκα πια, να ακούω… ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές τον Δ.Π. να ρίχνει
     στον Αιρετικό την ΙΔΙΑ πάντα ταμπέλα (=καραμέλα) που ενσαρκώνει τη
     Μισητή Ταυτότητα των ΣΤΟΧΩΝ της “φιλελεύθερης
     ανεκτικότητάς του
     “, δηλαδή (τους φονταμενταλιστές σαν)
     “εκείνους που προσβάλλουν και συκοφαντούν όλους όσους δεν
     συμφωνούν μαζί τους
     “.
     Αυτή η ταμπέλα ΔΕΝ ισχύει, είναι
     ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ και αντικειμενικά ψευδής,
     διότι ο Αιρετικός ΔΕΝ κάνει αυτό το πράμα.
     Κάνει κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό, όμως, κατά τη γνώμη
     μου:

     Ο Αιρετικός κυνηγάει με ΑΚΡΑΙΟ τρόπο όλους όσους θεωρεί…

     είτε [1] ανέντιμους ψεύτες, συκοφαντικούς και άδικους

     είτε [2] δογματικούς και… ιδεοληπτικούς! -χαχαα-
     :mrgreen:

     είτε [3] ναζιστές, φασίστες και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας

     Ε, στο [2] ο Αιρετικός μοιάζει (κάααπως) με τον… Δ.Π.!
     (και χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ)

     Στο [1] όμως… πολύ καλά κάνει !
     :)
     XAXAXA

     (και ΠΙΟ πολλή προσοχή χρειάζεται στο [3] -βέβαια) ______
     ΤΕΛΟΣ παρέμβασης Omadeon ______


    • ironicreality says: 

     “αν διαφωνούσες με τις ύβρεις κατά των “αριστερών μπετοβλακών”,
     θα όρθωνες κάτι που να μοιάζει με παράστημα. Δεν το έκανες, αλλά
     συνεχίζεις να δικαιολογείς μια άθλια συμπεριφορά.”

     Να χαρώ την ΜΗ επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας που σε
     διακρίνει ρε Αιρετικέ! Έχω γράψει ένα σωρό σχόλια ενάντια στους
     ακροδεξιούς και λοιπούς σκατάδες και εσυ δεν έχεις πάρει χαμπάρι
     τίποτα! Εδω δεν μιλάμε πλέον για επιλεκτική αντιμετώπιση της
     πραγματικότητας αλλά για στραβομάρα κανονική. Συνέχισε ετσι, να
     βλέπεις ΜΟΝΟ αυτό που σε συμφέρει και ευνοεί την επιχειρημαυτολογία
     σου σε μία δεδομένη στιγμή. Α, ναι, και μην το ξεχάσεις, να
     συνεχίσεις να κατηγορείς τον κάθε διαφωνούντα μαζί σου ως κάποιον
     που κάνει επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας…
     ;)

     “Και κάτι ακόμα: η συνεισφορά σου εδώ πέρα είναι τόσο μικρή που
     δε σου δίνει τη δυνατότητα να μας κάνεις συστάσεις για το πώς θα
     αντιμετωπίζουμε αποδεδειγμένους συκοφάντες – ξέρεις για ποιον
     μιλώ.”

     Ο αυταρχισμός που ξεχειλίζει από το παραπάνω καταντάει
     κωμικοτραγικός. Aκόμα περισσότερο δε εφόσον προέρχεται από ένα,
     υποτιθέμενο, υποστηρικτή της “κοινωνικής απελευθέρωσης”. Αμα είναι
     να μας “απελευθερώσεις” έτσι μάγκα, άστα να πάνε στο διάολο…

     Έχω μικρή συνεισφορά εδω πέρα, δεν δικαιούμαι να κάνω συστάσεις.
     :)
     (Από πότε η έκφραση γνώμης βαφτίστηκε σύσταση ρε παλικάρι μου?) Αμα
     μεγαλώσει η συνεισφορά μου, θα δώσει η αφεντιά σου και σε μένα τον
     ταπεινό την άδεια να κάνω κάνα σχολιάκι που και που? Υπόσχομαι ότι
     θα συμφωνώ με όλα όσα λές!
     • OMADEON
      says: 

      Δύστροπε, 

      ΠΡΙΝ μιλήσω για την ΑΝΟΗΤΗ αυτή διένεξή σας, θα μου επιτρέψεις
      ελπίζω να σε ρωτήσω κάτι….- ΓΙΑΤΙ ρε γαμώτο πήγες και ΕΣΒΗΣΕΣ
      ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, το πρώτο-πρώτο σχόλιο εδώ μέσα το οποίο ΔΕΝ
      ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΝ ΝΑ διαβάσω?

      -ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι εδω σβήνουμε σχόλια με αυτό τον τρόπο? Οι
      κανόνες του μπλογκ (όχι μόνο για μας αλλά ΠΙΟ γενικά) λένε ΡΗΤΩΣ
      ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
      ΒΛΑΒΗ στην “Ακεραιότητα του Ψηφιακού Λόγου”…

      -ΠΩΣ ρε γαμώτο θα βγάλω ΑΚΡΗ τώρα εγώ ο δυστυχής από τη διένεξη
      αυτή ΣΩΣΤΑ?

      Ενυγουαίη… ευτυχώς δια τηλεφώνου έμαθα ΤΙ έγινε, ακριβώς. Και
      το πρώτο πράμα που με λυπεί είναι ότι άλλαξες τα φώτα στη ροή της
      συζ’ήτησης, βάζοντας το πρώτο σου (σβησμένο) σχόλιο τελευταίο (και
      παντελώς ξεκάρφωτο), προσθέτοντάς του με την ευκαιρία αυτή και μια
      μακροσκελή… υμνολογία του Πάνου σαν πρώτη παράγραφο…

      Γάμισέεε τα, δηλαδήηη… χαχαχα


      • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

       To σχόλιο το διέγραψα ακριβώς γιατί, δεν ξέρω πως διαολο, αλλά
       μπήκε ως απάντηση σε λάθος σχόλιο. Ήθελα να απαντήσω στον
       Κάπταιν, στο σχόλιο του εδω πέρα, 


       http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41747

       Παρόλα αυτά το σχόλιο μου, στο οποίο πάτησε ο Αιρετικός και
       άρχισε όλη αυτή την εποικοδομητική κριτική, είναι αυτό εδω πέρα,

       http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42120

       “Γειά σου ρε κάπταιν!

       Η απάντησή μου είναι αργοπορημένη αλλά ας είναι! Δεν θα μπορούσα
       να το έχω εκφράσει καλύτερα. Τα όσα λές συνιστούν πάνω-κάτω και
       την δική μου στάση επι του θέματος.”

       Ανόητη η διένεξη όντως, αλλά δεν ήμουν εγω αυτός που την
       ξεκίνησε Ομαδέωνα.
       ;)


       • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

        Το αρχικά σβησμένο σχόλιο δηλαδή.
    • OMADEON
     says: 

     Αιρετικέ…

     Κατ΄αρχήν εδώ ΔΕΝ μετράμε τον καθένα με βάση τον αριθμό ή το μέγεθος
     των ποστ του (λες κι είναι το… μέγεθος πεών ή βυζιών).

     Επίσης ο δύστροπος (σου εξήγησα ήδη) ότι έχει κάνει λίγα -μεν- αλλά
     ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (συνήθως) σχόλια…

     …μεταξύ των οποίων ήταν και εκτενείς παραθέσεις από τον Michael
     Hudson, τον οποίο (αν θυμάμαι καλά)… πρωτο-γνώρισα χάρις σε σχόλιο
     του Δ.Π.


     http://delicious.com/omadeon/michael_hudson

     Δεύτερο λάθος
     σου (κατ’ εμέ) είναι ότι του αποδίδεις και ΠΡΟΘΕΣΗ κακή, ενώ… λόγω
     καλυβισμού (που βλάπτει σοβαρά την ίδια την ικανότητα προσοχής
     -χαχαχα)… ο άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει και… έφαγε τα μπινελίκια σου
     σαν να τού’ρθανε… πύραυλοι από το Διάστημα στο κεφάλι, οπότε…
     έσπευσε (μάλιστα) να… κρυφτεί κιόλας -χεχε- σβήνοντας το σχόλιό
     του!…

     Η αλήθεια είναι ότι δεν
     σκέφτηκε καθόλου καλά το θέμα του Σωτηράκη
     αλλά…
     γι’ αυτό το θέμα ΠΙΟ καλά του “την είπε” (όμορφα) η KnowDame…

     Για τα υπόλοιπα έχω απαντήσει λίγο-πολύ, αν και…
     ΟΥΤΕ τελείωσα, ΟΥΤΕ με… αφήνει να τελειώσω αυτό το γαμημένο ποστ με
     ΤΟΣΑ πολλά σχόλια ώστε καθυστερούν και οι σχολιασμοί στο browser,

     κλπ.
 35. kapetanios
  says: 

  το σχόλιο του Πάνου για τον παπούλη ομολογώ ότι δεν το είχα υπόψη μου! 

  Αλλά ομαδεόνα το σχόλιο απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει την απόσταση που
  χωρίζει τον Πάνο από τον παπούλη και όλους τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες.

  Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε σύγχυση οπότε ΔΕΝ έχει και καμιά ιδιαίτερη
  σημασία να ασχοληθεί κανείς **τώρα** με την περίπτωση του α. δεν θα
  αντιληφθεί τίποτε απολύτως και β δίνουμε έδαφος να εκτεθεί περισσότερο- κι
  αυτό δεν νομίζω ότι αξίζει στον νεαρό «επαναστάτη» (και αλαζόνα )
  • OMADEON
   says: 

   Καπετάνιε χαίρομαι που αναγνωρίζεις την αλήθεια όσων… διαβάζεις τώρα.Ε, πίστεψέ το ή όχι, ο λόγος που επιμένω, ΔΕΝ ειναι για να… κυνηγήσω τον
   Πάνο, αλλά γιατί έχοντας μελετήσει όλα τα στοιχεία, βλέπω ότι κάτι δεν
   πάει καθόλου καλά (ενώ και η αδικία προς τον Αιρετικό είναι μεγάλη, αλλά
   και τα “δύο μέτρα και δύο σταθμά” ανέκαθεν μου την έδιναν,
   ΟΠΟΥ
   κι αν τα βλέπω
   )…. 

   Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα να τσακωθώ ΠΟΛΥ έντονα με τον φίλο
   μου τον Αιρετικό κάποτε, εδώ, σε αυτό το μπλογκ. Αυτό όμως ΟΥΤΕ μείωσε
   την εκτίμηση του ενός για τον άλλον, ΟΥΤΕ επέφερε “αποβολές” (ή άλλες
   αηδίες) ΟΥΤΕ καν κατάληξε σε ισχυρογνωμοσύνη κανενός. Προτιμώ χίλιες
   φορές έναν “ακραίο” σχολιαστή και φίλο που ΕΙΝΑΙ σε θέση να κάνει και
   αυτο-κριτική, ενώ βάζει και την ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα…

   …παρά ένα “σιγανό ποταμάκι” σαν τον Μπουγά!
   :)

   ___________

   Υ.Γ. Επειδή βλέπω πως ο Πάνος ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να
   επιτίθεται ΠΟΛΥ λυσσαλέα στον Αιρετικό
   , αλλά και
   επειδή υπάρχει ΕΝΤΟΝΗ ΑΓΝΟΙΑ σε πολύ κόσμο για το
   ΤΙ πραγματικά συνέβη (όταν αποκλείστηκε ο Αιρετικός)
   αντιγράφω εδώ ένα τμήμα σχολίου, που διόρθωσα πριν λίγα λεπτά
   βάζοντας συνδέσμους:

   ….

   1) Ο Αιρετικός αποκλείστηκε την 1η Αυγούστου 2010 από
   την Καλύβα (δείτε τη

   δήλωση του Πάνου ΕΔΩ
   )… αμέσως μετά από

   μία (σχετικά ήπια) παρέμβασή του (ΕΔΩ)
   που έφερνε εκεί σημαντικά
   άρθρα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα περί Εσχάτης Προδοσίας, σε
   συζήτηση για τον Εμφύλιο, κλπ. ΑΜΕΣΩΣ μετά από αυτό,
   αποκλείστηκε “λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς” (προς τον Μπουγά). Μόνο
   που… αυτή η αιτία ΔΕΝ ίσχυε, τη _συγκεκριμμένη_ εκείνη
   στιγμή διαλόγου
   . Μπορεί να εξέφραζε συσσωρευμένη απέχθεια του
   Πάνου προς τον Αιρετικό, ο αποκλεισμός του, πλην όμως -λογικά- ΔΕΝ
   έστεκε, ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή
   , ούτε και τύγχανε της καθολικής
   συγκατάθεσης των (μόνιμων) σχολιαστών της Καλύβας. Σαν συνέπεια, τολμώ
   να ονομάσω αυτή την επιλογή, “αντιδημοκρατική” (και άκρως προσωπική).
   Ηταν μια κακή στιγμή κατά την οποία ο μπλογκάρχης “έπαιρνε πίσω” ΟΛΕΣ
   τις ελευθερίες που είχε παραχωρήσει στο κοινό του….
   • OMADEON
    says: 

    Υ.Γ.2 Αργότερα βέβαια ο “πόλεμος” μεταξύ Αιρετικού
    και Πάνου οξύνθηκε πολύ, αλλά αυτό είναι ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ της
    στάσης του Πάνου – _κυρίως_
    . Και φυσικά ο Αιρετικός ΕΙΝΑΙ…
    πολεμιστής, δηλαδή ΟΥΤΕ εκείνος “το βάζει κάτω” ποτέ!
    :) 

    Τώρα…

    αν και -προσωπικά- ποτέ δεν θεώρησα, ούτε θεωρώ τον Πάνο
    “ακροδεξιό”
    ή “ταγματασφαλιτόφιλο”, γεγονός είναι ότι
    έχει παρατραβήξει ΤΟΣΟ πολύ το σχοινί της ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ υπέρ του “φίλου
    του” Μπουγά,
    ώστε… ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ είναι να τον
    κατηγορούν άλλοι, όπως στα ποστ του “Λες Μαλακίες”:

    1)


    http://les-malakies.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    2)


    http://les-malakies.blogspot.com/2010/09/blog-post_02.html

    Ας σημειωθεί ότι _μόνο_ το πρώτο ποστ από τα δύο, το έγραψε ο
    Αιρετικός.
    Το δεύτερο, το έγραψε η συντακτική ομάδα των
    “Bloopers’, οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν φίλοι μας (ή της παρέας
    μας) αλλά απλά μέλη του blog “Λες Μαλακίες”. Tο έγραψαν
    με αποκλειστική βάση όσα ΔΙΑΒΑΣΑΝ
    . Στο διάλογο του ποστ των
    “Bloopers” υπάρχουν και πολύ τίμια σοβαρά σχόλια, που
    δείχνουν την έκταση του προβλήματος, που δημιούργησε
    ο Πάνος λόγω της “φιλίας του”.

    Ε, ας πρόσεχε! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όλοι
    διατεθειμένοι να τον βλέπουν με ιδιαίτερη επιείκεια ή να ψάχνουν
    “καλά κίνητρα” σε όλα τα λάθη του.

    Εγώ απέφυγα πάντως να σχολιάσω εκεί (στο 2ο ποστ), αν και είπα
    κάτι…. μάλλον ήπια πράματα, σε 2 σχόλια στο ΠΡΩΤΟ ποστ, του
    Αιρετικού (τα οποία είμαι σίγουρος ότι ο Πάνος θα τα θεώρησε άδικα, ή
    σκληρά! Ε, ας ΠΑΨΕΙ νάναι μυγιάγγιχτος!)

    Εγώ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράμα που μπορώ να
    ΒΕΒΑΙΩΣΩ
    , με βάση όσα ξέρω, είναι ότι
    ο Πάνος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακροδεξιός.
    Από κει και
    πέρα….. το ΤΙ όφελος (“φιλικό”, “ηθικό” ή άλλο)
    αποκομίζει, από την κατάφορη μεροληψία του, υπέρ
    του Μπουγά
    , …μόνο ο ίδιος το ξέρει (και ίσως ο…
    Παππούλης, που… ΔΕΝ μας το φανερώνει
    :mrgreen:
    )


 36. ironicreality says: 

  ADMIN/Omadeon:
  Αυτό το σχόλιο το μετέφερε ο ίδιος ο σχολιογράφος σε αυτό το σημείο
  του διαλόγου, αλλά η αρχική του θέση ήταν εδώ:
   


  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42114

  …και στη συνέχεια ο σχολιογράφος δήλωσε πως είχε κάνει λάθος αλλά
  προόριζε αυτό το σχόλιο για απάντηση σε αυτό εδώ (του καπετάνιου):


  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41747

  _____________________________________________

  (Καπετάνιος είπε) 

  “Ο Πάνος δεν συντάχθηκε ΠΟΤΕ με μηχανισμούς καταστολής , ομάδες
  αντιδραστικών, ακραίους πολιτικούς χώρους κλπ.

  Η άποψη του η όποια άποψη του ,πολιτική, οικονομική κοινωνική ιστορική
  κλπ, εκφράζεται και περιορίζεται μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού φορέα
  της οικολογίας ,των ΟΠ.

  Η φιλία του με άτομα που εκφράζουν μια «άλλη άποψη» δεν είναι κατακριτέα
  ,δεν μας πέφτει λόγος, ούτε και μας αφορά δικτυακά στο ελάχιστο. Η
  έμμεση ή άμεση (φιλική) προστασία τους σε ένα δημόσιο διάλογο είναι μεν
  ένα ζήτημα αλλά προσωπικά δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για τον τρόπο με τον
  οποίον μπορεί αυτή (η προστασία σε φίλους μου) να επιτευχθεί χωρίς να
  παρερμηνευτεί –ακόμη και από τους καλόπιστους”

  Γειά σου ρε κάπταιν!

  Η απάντησή μου είναι αργοπορημένη αλλά ας είναι! Δεν θα μπορούσα να το έχω
  εκφράσει καλύτερα. Τα όσα λές συνιστούν πάνω-κάτω και την δική μου στάση
  επι του θέματος.


 37. ironicreality says: 


  ADMIN/OMADEON:
  Αυτό το σχόλιο απευθύνεται στον Αιρετικό (αλλά
  αμελεί να το διευκρινίσει). Επίσης… ΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑ να παρακολουθήσω ΤΙ
  είναι παράθεση και ΤΙ είναι απάντηση, οπότε… του πρόσθεσα
  “blockquotes” ΧΩΡΙΣ να αλλάξω ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

  Τον Κάπταιν και κάποιους άλλους σχολιαστές της Καλύβας όπως για παράδειγμα
  τον Παπούλη τους εκτιμώ σαν ανθρώπους, στο μέτρο που πιστεύω πως τους έχω
  καταλάβει από τα σχόλια τους. Το γεγονός πως διαφωνώ ιδεολογικά μαζί τους
  σε καμία περίπτωση δεν το αφήνω να αμαυρώσει την καλή (διαδικτυακή) σχέση
  μου μαζί τους. Και η διαφωνία, να το ξεκαθαρίσω, αφορά ορισμένα ζητήματα
  και όχι φυσικά τα πάντα. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα στα οποία συμφωνώ μαζί
  τους. 

  Εσυ, αντίθετα, είναι αδύνατον να μην μπλέξεις το προσωπικό με το πολιτικό.
  Διαφωνείς με κάποιον πολιτικά και του την πέφτεις σε προσωπικό επίπεδο
  αδυνατώντας πλήρως να διαχωρίσεις αυτά τα δύο και να καταλάβεις πως
  μπορείς να έχεις κάποιες πολιτικο-ιδεολογικές διαφωνίες με κάποιον αλλά
  παρόλα αυτά να τον σέβεσαι και να προσπαθείς να μην τον προσβάλεις (τι
  κάθομαι και λέω τώρα, και σε ποιόν…). Σου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ να
  αποφύγεις να βρίσεις/να προσβάλεις/να μειώσεις/να λούσεις με όλων των
  ειδών τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κάποιον με τον οποίο έχεις
  πολιτικο-ιδεολογική διαφωνία. Εύλογα, μία τέτοια κάκιστη συμπεριφορά
  κλιμακώνει την ένταση και την διάθεση για σύγκρουση στον νιοστό βαθμό. Και
  όταν μετά γίνουν όλα πουτάνα, γιατί βέβαια οι άλλοι δεν θα κάθονται να
  τους σκυλοβρίζεις μία ζωή, αντί να το βουλώσεις και να δεις μήπως τελικά
  φέρεις και εσυ τεράστια ευθύνη για μία τέτοια κατάληξη, βγαίνεις και
  ξανακάνεις τα ίδια! Και μάλιστα νιώθεις και δικαιωμένος, και ζητάς και τα
  ρέστα από πάνω.

  “Σου υπενθυμίζω ότι εδώ δεν έχεις συνεισφέρει ούτε μισό άρθρο – και
  μην πεις ότι δεν έχεις χρόνο.”

  Mα αν δεν απατώμαι δεν είμαι ο μόνος που δεν έχει συνεισφέρει. Και στην
  τελική τι έγινε? Συνεισφέρει κανείς όταν νιώθει πως έχει να πει κάτι.
  Μέχρι να συμβεί αυτό μπορεί μία χαρά να συνεισφέρει στα σχόλια. Ή μήπως
  και αυτό δεν το δέχεται η αφεντιά σου?

  “Και να χαρείς, μη μας ξαναπείς ότι… κακώς κάναμε που διώξαμε το
  συκοφάντη Σωτηράκη ή ότι… του παραποιήσαμε τα σχόλια.”

  Επρόκειτο περί χοντρού λάθους η εκδίωξή του από εδω πέρα. Εχω ηδη
  αναλύσει τους λόγους. Πολύ ευχαρίστως να τους ξανα-αναλύσω. Καλό θα ήταν
  να αρθεί η απαγόρευσή.

  “Περισσότερα θα πει ο “σταλινικός μπετόβλακας” Omadeon όταν
  επιστρέψει. Ως τότε, κάτσε και σκέψου. Και αποφάσισε αν μας θεωρείς
  “αριστερούς μπετόβλακες” και “σταλινικούς μπετόβλακες”…”

  Γιατί χαρακτήρισες “σταλινικό μπετόβλακα” τον Ομαδέωνα? Είναι μήπωςκαι
  αυτό μέρος μίας στρατηγικής να βάζεις λόγια στο στόμα οσων αντιπαθείς? Που
  όλως τυχαίως τυγχάνει να είναι και αυτοί οι οποίοι διαφωνούν μαζί σου?

  Εαν κάποιος πρέπει να κάτσει και να σκεφτεί αυτός είσαι εσυ.

  Δεν “σας” θεωρώ σταλινικούς μπετόβλακες. Την αγελοποίηση που έχει το
  “μας” στην χαρίζω. Με σένα μιλάω, όχι με κάποιον άλλο.


  • Ο Αιρετικός says: 

   Θα μας τρελάνεις
   τελείως
   , έτσι;
   Ο φίλος σου ο Πάνος χαρακτήρισε
   εμένα

   και
   πολλούς
   άλλους

   (οι οποίοι
   δεν πρόκειται να ξαναγράψουν στην
   καλύβα,
   γιατί ο ίδιος ο Πάνος
   τους χαρακτήρισε ανεπιθύμητους
   – από τον
   Καπετάνιο
   μέχρι τον Σούη)
   “αριστερό μπετόβλακα”.
    

   ΔΕΝ σε είδα
   ούτε για μια στιγμή να
   διατυπώνεις ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ την
   παραμικρή αντίρρηση.

   Ούτε όταν ο Πάνος
   χαρακτήρισε τον Omadeon “σταλινικό
   μπετόβλακα”.

   Το ότι έρχεσαι εδώ, ΤΩΡΑ
   (αφού
   σε πίεσα, άρα το κάνεις από… υποχρέωση και
   με κρύα καρδιά, να μην πω ότι το
   κάνεις μόνο και μόνο για να ξεμπερδεύεις
   μαζί μου
   ) και λες ότι
   δεν μας θεωρείς
   “σταλινικούς
   μπετόβλακες”
   για μένα είναι
   κούφια λόγια άνευ ουσίας.
   Όταν εκτοξεύθηκαν οι
   ύβρεις και οι συκοφαντίες έπρεπε, ΕΑΝ ήσουν σωστός,
   ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ να ορθώσεις παράστημα
   και μάλιστα να το κάνεις με τον ίδιο αυθορμητισμό που ερχόσουν και μας
   υπερασπιζόσουν το… δικαίωμα του συκοφάντη Σωτηράκη στην “ελευθερία του
   λόγου” (παρακάτω γράφω γι’αυτόν).

   Σε ό,τι αφορά τον Σωτηράκη,
   ξέχασέ το.
   Συκοφάντες και λασπολόγους εδώ ΔΕΝ δεχόμαστε
   . Και
   πολύ τον ανεχτήκαμε να τρολλάρει ασύστολα
   και μετά να πηγαίνει
   (ακολουθώντας τη βρυκολακίστικη τακτική)
   να μας βρίζει και να μας συκοφαντεί σε άλλους χώρους
   . Χώρια που
   έχει
   ένα σωρό νεοφιλελεύθερους χώρους
   για να
   λασπολογεί εκεί όσο θέλει.

   Υ.Γ. Για να μην πω τίποτα για το ότι αγνόησες
   επιδεικτικά τα μετέπειτα σχόλια του Καπετάνιου, επειδή ήθελες εδώ να μας
   πλέξεις το εγκώμιο της καλύβας. Μην υποτιμάς τη νοημσύνη μας.


   • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

    “Ο φίλος σου ο Πάνος χαρακτήρισε εμένα και πολλούς άλλους (οι
    οποίοι δεν πρόκειται να ξαναγράψουν στην καλύβα, γιατί ο ίδιος ο
    Πάνος τους χαρακτήρισε ανεπιθύμητους – από τον Καπετάνιο μέχρι τον
    Σούη) “αριστερό μπετόβλακα”.

    ΔΕΝ σε είδα ούτε για μια στιγμή να διατυπώνεις ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ την
    παραμικρή αντίρρηση.

    Ούτε όταν ο Πάνος χαρακτήρισε τον Omadeon “σταλινικό
    μπετόβλακα”.”

    Ότι να ‘ναι!

    Τον Ομαδέωνα, αλλά και εσένα, και εσένα ειδικά παρά το κάκιστο ύφος
    που είχες επιδείξει απέναντι σε κάθε διαφωνούντα (και δεν αναφέρομαι
    εδω στον Γιάννη-2), σας έχω υπερασπιστεί ουκ ολίγες φορές στην Καλύβα.
    Δεν είναι δικό μου πρόβλημα εαν δεν το πήρες χαμπάρι. Κρίνοντας βέβαια
    από την εξαιρετική ευκολία με την οποία επιτίθεσαι με βρισιές και
    προσβολές έναντι όποιου διαφωνεί με αυτά που λές δεν θα έπρεπε να
    περιμένω και τίποτα καλύτερο. Εαν πάλι τώρα λέγοντας υποστήριξη
    εννοείς να γίνω μαλλιά-κουβάρια με τον Πάνο υπερασπιζόμενος αυτό
    ακριβώς το άθλιο και προσβλητικό σου ύφος προς όποιον δεν
    συμμερίζονταν την γνώμη σου, ε λοιπόν, ξέχνα το! Ούτε έγινε, ούτε και
    πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

    “Το ότι έρχεσαι εδώ και λες “σταλινικούς μπετόβλακες” για μένα
    είναι κούφια λόγια άνευ ουσίας.”

    Μέχρι στιγμής ΕΣΥ είσαι ο μόνος που χρησιμοποιείς τον συγκεκριμένο
    χαρακτηρισμό εδω πέρα. ΕΣΥ είσαι ο μόνος που αντί να κάνεις διάλογο με
    όποιον ένιωθες ότι είχες έντονες διαφωνίες, επέλεγες προσωπικές
    επιθέσεις γεμάτες προσβολές, βρωμερά υπονοούμενα, και χοντρό βρισίδι.

    *
    reply 3*
     

    Admin/Omadeon: παρέμβαση εκ των υστέρων
    (29-9-2010)

    (Μπορείτε επίσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, αλλά

    κάντε το ΕΔΩ
    ).

    1) Για να ακριβολογούμε απολύτως, ΔΕΝ αληθεύει ότι “ο
    Πάνος αποκάλεσε τον Omadeon σταλινικό μπετόβλακα”
    (όπως νόμιζε ο
    Αιρετικός). Αληθεύει όμως, ότι κάποιος άλλος (ο
    “catalinas”), μόλις εμφανίστηκα στην Καλύβα (δίνοντας 2 λινκ) σχετικά
    πρόσφατα (18/9)


    http://panosz.wordpress.com/2010/09/18/afrodite/#comment-101467

    …είπε:

    “εγω νομιζα οτι την κυνηγουσαν την τυπισα, χιτλερικοι-μπετοβλακες
    και εδω βλεπω σταλινικους-μπετοβλακες.”

    …και ο Πάνος ΚΑΘΟΛΟΥ δεν διάψευσε τη δήλωση (ότι ο άλλος “βλέπει
    σταλινικούς μπετόβλακες” – εννοείται, στο πρόσωπό μου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,
    αφού… κανείς άλλος δεν είχε σχολιάσει _αρνητικά_ την Αλ Σαλέχ).

    Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο Πάνος ήταν ΠΟΛΥ ξεφτιλισμένος
    (νομίζω), ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία έδειξε με τον χαρακτηρισμό. Επομένως, από
    κάθε πρακτική άποψη ήταν ΣΑΝ ΝΑ έλεγε ότι είμαι “σταλινικός
    μπετόβλακας”. Η πλάκα είναι… ότι ο συγγραφέας του άρθρου (υπέρ της
    Σάλεχ) Γιώργος Πήττας, είχε την καλωσύνη να… με υπερασπιστεί αργότερα,
    λέγοντας ότι “το blog Omadeon είναι καλό”, κλπ. (χωρίς… να
    δυστροπεί
    -χεχε- με την… πραγματικά ακραία κριτική που
    είχα -προηγουμένως-εκφράσει για άρθρο του, ότι “ρίχνει στάχτη στα
    μάτια”
    )

    2) υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, π.χ.

    Ότι να ‘ναι!

    Μεστή νοημάτων, η απάντηση. Μόνο που… πούλαγε τρέλλα, γιατί ΟΛΑ
    εκείνα στα οποία απαντάει, ΕΙΝΑΙ αληθή.

    ΕΣΥ είσαι ο μόνος που αντί να κάνεις διάλογο με όποιον ένιωθες
    ότι είχες έντονες διαφωνίες, επέλεγες προσωπικές επιθέσεις γεμάτες
    προσβολές, βρωμερά υπονοούμενα, και χοντρό βρισίδι.

    (για πολλοστή φορά ο “φιλελεύθερα ανεκτικός” Δ.Π.
    δεν παύει να υπενθυμίζει στον Αιρετικό την… ταμπέλα του και την
    “καλυβιακή φυλή του”, το ότι ο Αιρετικός συγκαταλέγεται στους…
    μαύρους
    . Τελικά όμως αποφάσισε -στο τέλος- ότι… “αράπης”
    είμαι ΚΑΙ εγώ -χεχε).


   • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

    “Το ότι έρχεσαι εδώ, ΤΩΡΑ (αφού σε πίεσα, άρα το κάνεις από… υποχρέωση
    και με κρύα καρδιά, να μην πω ότι το κάνεις μόνο και μόνο για να
    ξεμπερδεύεις μαζί μου)”Ήρθα εδω ΤΩΡΑ … αφότου εσυ με πίεσες… το
    κάνω από υποχρέωση… και με κρύα καρδιά παρακαλώ
    :)
    … μόνο και μόνο για να ξεμπερδεύω μαζί σου…
    :shock:
    :shock: 

    Πάλικάρι μου μήπως είσαι τρελός για δέσιμο? Μήπως ο ναρκισισμός σου
    και η αίσθηση μεγαλείου που σε διακατέχει έχουν βαρέσει κόκκινο?

    “Για να μην πω τίποτα για το ότι αγνόησες επιδεικτικά τα μετέπειτα
    σχόλια του Καπετάνιου, επειδή ήθελες εδώ να μας πλέξεις το εγκώμιο της
    καλύβας.”

    Ποιά σχόλια αγνόησα επιδεικτικά ρε βλάκα? Σάμπως πρόλαβα να
    ασχοληθώ με τα σχόλια? Με άφησες? Ένα σχολιάκι τόσο δα αφησα στον
    Κάπταιν και πήρες φωτιά ρε ηλίθιε. Και με κατηγορείς κιόλας ότι
    “αγνόησα επιδεικτικά” τα σχόλια….

    Και που είδες να πλέκω το εγκώμιο της Καλύβας ρε σαλταρισμένε?
    Μπήκα εδω να διαβάσω τα σχόλια, έγραψα ένα μικρό σχόλιο στο οποίο
    συμφωνούσα σε κάποια πράγματα που έλεγε ο Κάπταιν, καμία σχέση με
    εγκώμια της καλύβας και άλλες τέτοιες παρλαπίπες που βρίσκονται στο
    μυαλό σου και μόνο, έφαγα χοντρό πέσιμο από εσένα, και προσπαθείς να
    βγείς από πάνω κιόλας ρε κόπανε?
    • OMADEON
     says: 

     Δύστροπε… 

     (γαμώ το αργό μου διαδίκτυο μέσα…)

     SLOW DOWN

     and PUT

     THE KOT DOWN…Bλέπω ότι… αιρετίζεσαι καλώς και εντελώς,

     κι ότι κατάφερες ΗΔΗ να σούρεις στον αιρετικό

     ΑΚΟΜΗ περισσότερα από όσα σου έσουρε εκείνος

     ενώ το μπλογκ το πέρασες μάλλον για… σουρωτήρι

     άμα επιμένεις έτσι δογματικά για την “Ελευθερία Εκφρασης” του…
     Σουρωτήρη…

     Τα πράματα (γενικώς) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όπως ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

     Η Πραγματικότητα είναι φύσει… ΔΥΣΤΡΟΠΗ.

     Remember? (θα επανέλθω…)
     • OMADEON
      says: 

      Υ.Γ. Να σε κεράσω κι εσένα… ένα ταπεινό κρασάκι? 


      http://papoylis.wordpress.com/2010/09/14/top/

      ΧΑΧΑΧΑ…
      :-)
      :mrgreen:

      “Μην είμεθα εριστικοί, δεν έχουμε οφέλη

      Ας είμεθα ελαστικοί, ως λάαα-στι-χαα Πιρέλλι”… (διαφήμιση
      δεκαετίας 80)

      Δεν είμεθα δογματικοί, δεν είμαστε και μπάτσοι

      Ειμαστε υβριστικοί, και πάτσι ΚΑΙ Απάτσι (δική μου προσθήκη)


     • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

      “Bλέπω ότι… αιρετίζεσαι καλώς και εντελώς,

      κι ότι κατάφερες ΗΔΗ να σούρεις στον αιρετικό

      ΑΚΟΜΗ περισσότερα από όσα σου έσουρε εκείνος

      ενώ το μπλογκ το πέρασες μάλλον για… σουρωτήρι

      άμα επιμένεις έτσι δογματικά για την “Ελευθερία Εκφρασης” του…
      Σουρωτήρη…”

      “SLOW DOWN

      and PUT

      THE KOT DOWN”

      Lovely!
      :)

      Βασικά τα ίδια πράγματα του λέω αλλά με άλλα λόγια…
      ;)

      Και έχει ηδη σoύρει πολλά και ο ίδιος, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

      Θα το εκτιμούσα ειλικρινά πάντως εαν έκανες και προς τον ίδιο
      κάποια δημόσια παραίνεση να χαλαρώσει.
      ;)

      Υ.Γ Και ναι, όπως το ‘πες, η πραγματικότητα είναι δύστροπη…
      ;)
 38. OMADEON
  says: 

  Ανακοίνωση 

  _________Είμαι εκτός έδρας με λαπτοπ και μια σύνδεση ιντερνέτ
  απροσδόκητα αργή.

  Επειδή ο Δύστροπος έκανε σοβαρά φάουλ σε τεχνικό τομέα (διαχείριση
  διόρθωσης σχολίων) τον έβαλα αμέσως σε “author”-status, ΟΧΙ πλέον
  “editor”. Η σελίδα της WordPress που εξηγεί αυτούς τους “ρόλους” είναι
  εδώ:


  http://en.support.wordpress.com/user-roles/

  Η απόφαση πάρθηκε από μένα (με συμφωνία και τού Αιρετικού) διότι έγινε
  φάουλ κατάχρησης δικαιωμάτων από τον Δ.Π. σαν “editor”. Αν κανείς δεν
  είναι σύμφωνος να το πει. Πάντως η αλλαγή ρόλου ΔΕΝ αποτελεί έξωση ΟΥΤΕ
  περιορισμό του Δ.Π. γιατί σαν “author” έχει απόλυτη ελευθερία να
  δημοσιεύει και να αλλάζει δικά του ποστ (ΟΧΙ όμως πια να επεμβαίνει στα
  σχόλια). Πρόταση του Αιρετικού για κατάργηση της συμμετοχής του Δ.Π. δεν
  με βρήκε σύμφωνο.

  Εχω πολλά να πω για τη διένεξή σας Αιρετικέ και Δ.Π. αλλά… πολύ αργή
  σύνδεση ιντερνέτ. Θα επανέλθω σε λίγο…


  • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

   “Επειδή ο Δύστροπος έκανε σοβαρά φάουλ σε τεχνικό τομέα (διαχείριση
   διόρθωσης σχολίων) τον έβαλα αμέσως σε “author”-status, ΟΧΙ πλέον
   “editor”.”

   Είχα την εντύπωση πως εφόσον ένας editor δεν παρενέβαινε στα σχόλια
   των υπόλοιπων editors δεν υπήρχε πρόβλημα με τις παρεμβάσεις στα δικά
   του σχόλια από αυτόν τον ίδιο οπότε δεν είμαι σίγουρος Ομαδέωνα ότι
   καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω από την αποφασή σου.

   “Η απόφαση πάρθηκε από μένα (με συμφωνία και τού Αιρετικού) διότι
   έγινε φάουλ κατάχρησης δικαιωμάτων από τον Δ.Π. σαν “editor”.”

   Ηχεί πάντως κάπως κωμικά το παραπάνω…
   :)

   Γίνεται ένας καυγάς, ο Αιρετικός είναι ο ένας εκ των δύο που
   καυγαδίζουν, και παρόλα αυτά του ζητείται να δώσει την γνώμη του σε
   σχέση με την μεταβαση από editor σε author κάποιου άλλου, που όλως
   τυχαίως είναι αυτός με τον οποίο καυγαδίζει.
   ;)
   Για να πω το παραπονό μου, η δική μου γνώμη δεν ζητήθηκε…γιατί όχι? Θέλω
   να συνεισφέρω και εγω ρε παιδιά στο συλλογικό χαρακτήρα του όλου
   πράγματος.
   :)

   Oκ, για να το σοβαρεψουμε…και για να δείξουμε και τον δέοντα σεβασμό
   προς τους κανόνες.

   Ομαδέωνα θεωρώ και εγω με την σειρά μου πως υπέπεσες σε φάουλ με το
   να ζητήσεις την συγκατάθεση του ενός εκ των δύο ατόμων από αυτά που
   έλάβαν μέρος στον καυγά. Το σωστό θα ήταν είτε να μην ζητήσεις την
   γνώμη κανενός εκ των δύο, είτε να ζητήσεις την γνώμη και των δύο.

   Εισηγούμαι και εγω την μετάβαση του Αιρετικού σε author. Έχει
   απίστευτα εκρηκτικό ταμπεραμέντο και είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα
   δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε τούτο εδω το μπλόγκ λόγω ακριβώς αυτού
   του εκρηκτικού, ναρκισιστικού ταμπεραμέντου που έχει.
   • OMADEON
    says: 

    Λοιπόν… δύστροπε εδώ έχεις κάνει ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σχόλιο όπου ΤΙΠΟΤΕ
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστό δεν υπάρχει σε όσα λες 

    “Επειδή ο Δύστροπος έκανε σοβαρά φάουλ σε τεχνικό τομέα
    (διαχείριση διόρθωσης σχολίων) τον έβαλα αμέσως σε
    “author”-status, ΟΧΙ πλέον “editor”.”

    Είχα την εντύπωση πως εφόσον ένας editor δεν παρενέβαινε στα
    σχόλια των υπόλοιπων editors δεν υπήρχε πρόβλημα με τις παρεμβάσεις
    στα δικά του σχόλια από αυτόν τον ίδιο οπότε δεν είμαι σίγουρος
    Ομαδέωνα ότι καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω από την αποφασή σου.

    Ε, μάλλον ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ…

    Το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ήταν η ΑΡΧΗ της διένεξης, (όσο και καλό ή
    ευγενικό) διότι ΣΕ ΑΥΤΟ απαντούσε ο Αιρετικός, όσο και αγενώς.΄Και το
    ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ είναι ότι…. το ΕΚΡΥΨΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ, έτσι ώστε να
    ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ το ΝΟΗΜΑ των “εκρήξεων” του Αιρετικού και να φανεί…
    λες κι είναι τρελλός!!!

    Είτε άθελά σου είτε όχι, ασχημόνησες έτσι πάνω στην “Αρχή της
    Ακεραιότητας του Διαδικτυακού Λόγου” όπως κάνουν ΕΝΑ ΣΩΡΟ blog που
    κατάντησαν… κρεοπωλεία ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ σχολίων (με το μαχαίρι όλαααα…
    χεχε).

    Αντέστρεψες (ή αλλοίωσες σοβαρά) αιτία και αποτέλεσμα.

    Εεεε…. Αν ήταν έτσι, ΑΝΕΥΘΥΝΑ, να “πηγαίνουμε πίσω” και να ΣΒΗΝΟΥΜΕ
    τα σχόλιά μας, τότε… ΠΟΙΟΣ ο λόγος να συζητάμε? Σε κάθε ένσταση ενός
    άλλου, θα “πηγαίναμε πίσω” και θα τα σβήναμε όλα, ώστε να φανεί
    ΕΚΕΙΝΟΣ “τρελλός” κι εμείς… καθαροί.

    Είναι αυτονόητο (αν και παραδέχομαι ότι δεν το γράψαμε ποτέ σε
    γραπτό κανονισμό) ότι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ η διόρθωση σχολίων από τον ίδιο το
    σχολιογράφο ακολουθεί κάποιους άγραφους (ηθικούς έστω) κανόνες. Π.χ.
    εγώ γράφω ένα σωρό “UPDATE” και “Υ.Γ.” (και το διασαφηνίζω). Γνώμωνας
    είναι να ΜΗΝ αλλοιώνεται το ΝΟΗΜΑ (και να μη χαλάει ο ΕΙΡΜΟΣ της
    συζήτησης). ΑΥΤΟ είναι το σκεπτικό πίσω από το “σεβασμό της
    ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου”….

    (δεν το αμφισβητώ το ότι κατά 99% πιθανότητα έκανες ΑΠΛΩΣ ΛΑΘΟΣ,
    αλλά ΓΙΑ σκέψου ΠΩΣ φαίνεται σε ΑΛΛΟΥΣ και ΤΙ μπορεί κάλλιστα να
    υποθέσει κανείς…. ΕΣΤΩ και για το δικό σου ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ…)

    “Η απόφαση πάρθηκε από μένα (με συμφωνία και τού Αιρετικού)
    διότι έγινε φάουλ κατάχρησης δικαιωμάτων από τον Δ.Π. σαν
    “editor”.”

    Ηχεί πάντως κάπως κωμικά το παραπάνω…
    :)

    ΛΑΘΟΣ κάνεις. Από τη στιγμή που ΕΣΥ διέπραξες το σοβαρό φάουλ (που
    αρχικά φάνηκε και ακόμη χειρότερο) ΟΛΟΙ οι άλλοι ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν
    άποψη γι’ αυτό ΠΛΗΝ ΕΣΟΥ. Επομένως… ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο Αιρετικός αλλά και ΚΑΘΕ
    άλλο μέλος του μπλογκ ΕΙΧΕ δικαίωμα βέτο ΠΛΗΝ ΕΣΟΥ διότι ΕΣΥ έκανες το
    λάθος. ΔΕΝ ήταν δυνατόν -λογικά- να ζητηθεί η ΔΙΚΗ ΣΟΥ γνώμη.

    Βέβαια -και πάλι- αυτό το (αυτονόητο) πράγμα δεν το γράψαμε ποτέ σε
    κείμενο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γραφτεί, έτσι ώστε να μη
    λειτουργούμε ΜΟΝΟ με βάση “Ηθικές και θεωρητικές αρχές” αλλά και με…
    “idiot-proof written rules”.

    Γίνεται ένας καυγάς, ο Αιρετικός είναι ο ένας εκ των δύο που
    καυγαδίζουν, και παρόλα αυτά του ζητείται να δώσει την γνώμη του σε
    σχέση με την μεταβαση από editor σε author κάποιου άλλου, που όλως
    τυχαίως είναι αυτός με τον οποίο καυγαδίζει.
    ;)
    Για να πω το παραπονό μου, η δική μου γνώμη δεν ζητήθηκε…γιατί όχι?
    Θέλω να συνεισφέρω και εγω ρε παιδιά στο συλλογικό χαρακτήρα του
    όλου πράγματος.
    :)

    ΔΕΝ ζητήθηκε η γνώμη του Αιρετικού (σαν “ψήφος”) για τον ίδιο τον
    καυγά, αλλά η γνώμη του για το ΤΕΧΝΙΚΟ φάουλ. Είναι άλλωστε (αν και
    μπορεί να μη το ξέρεις) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ σε φόρουμ (με θέμα τα αυτοκίνητα)
    κι έχει τεράστια πείρα σε τέτοια ζητήματα.

    Την άποψή του για σένα μου την είπε έτσι κι αλλιώς και… διαφώνησα
    (ως προς το ΜΗ-τεχνικό θέμα της διένεξης κλπ).

    Oκ, για να το σοβαρεψουμε…και για να δείξουμε και τον δέοντα
    σεβασμό προς τους κανόνες.

    Ω ναι, τους κανόνες που… ΑΓΝΟΟΥΣΕΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ την τελευταία φορά που
    “εισηγήθηκες κάτι”. ΝΟΜΙΖΕΣ μάλιστα ότι… εγώ αποφασίζω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ εδώ
    μέσα και χρειάστηκε να σε ενημερώσω… πολλούς μήνες μετά από την
    εφαρμογή του κανόνα της συλλογικής διαχείρισης για την ΑΠΛΗ ύπαρξή
    της…

    Ομαδέωνα θεωρώ και εγω με την σειρά μου πως υπέπεσες σε φάουλ με
    το να ζητήσεις την συγκατάθεση του ενός εκ των δύο ατόμων από αυτά
    που έλαβαν μέρος στον καυγά. Το σωστό θα ήταν είτε να μην
    ζητήσεις την γνώμη κανενός εκ των δύο, είτε να ζητήσεις την γνώμη
    και των δύο.

    Εισηγούμαι και εγω την μετάβαση του Αιρετικού σε author. Έχει
    απίστευτα εκρηκτικό ταμπεραμέντο και είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα
    δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε τούτο εδω το μπλόγκ λόγω ακριβώς
    αυτού του εκρηκτικού, ναρκισιστικού ταμπεραμέντου που έχει.

    Εδώ… καλυβίζεσαι τελείως. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κρίνουμε τον καθένα με
    βάση το “ταμπεραμέντο”? Αυτά τα κάνουν κάτι ΒΡΩΜΕΡΑ ΕΡΠΕΤΑ του
    διαδικτύου που το παίζουν ΚΑΙ ψυχίατροι από πάνω… (και μας τάχουν
    πρήξει παντού, σχεδόν σε όλους τους χώρους, με αποτέλεσμα να πάει η
    δημοκρατία τ ου διαλόγου κατά διαόλου).

    Αν ο Αιρετικός έχει θερμό ταμπεραμέντο υπάρχουν ΕΞΗ ΑΤΟΜΑ ικανά να
    τον κράξουν – και να τον πετάξουν έξω ακόμη (αν και χλωμό το βλέπω).
    Εδώ ΔΕΝ λειτουργούμε με ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ αλλά με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.


    • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

     KnowDame δεν σε έχω ξεχάσει, θα απαντήσω στο σχόλιό σου αλλά πρώτα
     θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα με τον Ομαδέωνα. 

     “Το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ήταν η ΑΡΧΗ της διένεξης, (όσο και
     καλό ή ευγενικό) διότι ΣΕ ΑΥΤΟ απαντούσε ο Αιρετικός, όσο και
     αγενώς.΄Και το ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ είναι ότι…. το ΕΚΡΥΨΕΣ
     ΕΝΤΕΛΩΣ, έτσι ώστε να ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ το ΝΟΗΜΑ των “εκρήξεων”
     του Αιρετικού και να φανεί… λες κι είναι τρελλός!!!”

     Το δικό μου σχόλιο στο οποίο πάτησε ο αιρετικός για να ασκήσει
     αυτή την άκρως “εποικοδομητική” κριτική είναι το παρακάτω:

     Γειά σου ρε κάπταιν!

     Η απάντησή μου είναι αργοπορημένη αλλά ας είναι! Δεν θα μπορούσα
     να το έχω εκφράσει καλύτερα. Τα όσα λές συνιστούν πάνω-κάτω και
     την δική μου στάση επι του θέματος.

     Το λινκ προς το ποστ που περιέχει τόσο το σχόλιο του Κάπταιν οσο
     και το δικό μου εδω

     http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42120

     Εδω το σχόλιο του Αιρετικού που απαντά στο δικό μου:

     Λες βλακείες. Όταν σταματήσεις την επιλεκτική αυτή αντίληψη και
     ανάγνωση των γεγονότων και των σχολίων (γιατί σε χαρακτηρίζει επί
     του θέματος μια “voluntary selective ignorance”) και να
     παριστάνεις ότι δεν ξέρεις τι παίζεται, τότε έλα να ξαναμιλήσεις.

     Κι εφ’όσον συνεχίζεις αυτήν τη συναίνεση μιας απαράδεκτης
     στάσης (δηλαδή μιλώ για την ηρωοποίηση των ταγματασφαλιτών και τη
     δαιμονοποίηση και κατασυκοφάντηση και χυδαία εξύβριση κατά
     οποιουδήποτε “αριστερού μπετόβλακα” ή… ακόμα και “σταλινικού
     μπετόβλακα” που αρνείται να δεχθεί αυτήν τη στάση), εγώ πλέον
     απορώ τι κάνεις εδώ. Γιατί, αν διαφωνούσες με τις ύβρεις κατά των
     “αριστερών μπετοβλακών”, θα όρθωνες κάτι που να μοιάζει με
     παράστημα. Δεν το έκανες, αλλά συνεχίζεις να δικαιολογείς μια
     άθλια συμπεριφορά.

     Και κάτι ακόμα: η συνεισφορά σου εδώ πέρα είναι τόσο μικρή που
     δε σου δίνει τη δυνατότητα να μας κάνεις συστάσεις για το πώς θα
     αντιμετωπίζουμε αποδεδειγμένους συκοφάντες – ξέρεις για ποιον
     μιλώ.

     To λινκ προς το σχόλιο του Αιρετικού

     http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42115

     Τώρα που βλέπεις εσυ το νόημα Ομαδέωνα σε αυτό το ντελίριο που
     εξαπόλυσε ο Αιρετικός εις βάρος μου θα αφήσω εσένα να το εξηγήσεις…

     Το σχόλιο του είναι γεμάτο προσβολές και βρωμερά υπονοούμενα. Και
     δεν είχε κανένα νόημα.

     Για το αν δημιουργεί δε την εντύπωση πως είναι τρελός δεν
     ευθύνομαι εγω αλλά όλες αυτές οι αλητείες που έγραψε στο σχόλιό του.

     Να προσθέσω εδω πέρα πως το σχόλιο μου, αυτό το οποίο έσβησα,
     αρχικά το έβαλα κατά λάθος ως απάντηση σε ένα δικό σου σχόλιο
     Ομαδέωνα. Το σχόλιο σου είναι αυτό εδω

     http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41750

     Eαν πάει κανείς στο τέλος του θα δει το ονομά μου κάτω από το
     οποίο υπήρχε το διαγραμμένο σχόλιο (το οποίο όμως το έχω παραθέσει
     αυτούσιο σε αυτό εδω το σχόλιο λίγο παραπάνω). Κάτω από το σχόλιο
     μου ξεκινάει το σχόλιο του Αιρετικού το οποίο επίσης παρέθεσα.

     Η βρωμερή, γεμάτη συκοφαντίες και προσβολές προσωπική επίθεση που
     εξαπέλυσε ο Αιρετικός απλά ΔΕΝ δικαιολογείται με τίποτα!

     “Αντέστρεψες (ή αλλοίωσες σοβαρά) αιτία και αποτέλεσμα.”

     Ούτε αντέστρεψα, ούτε και αλλοίωσα τίποτα.

     Απλά πήγα και παρέθεσα το σχόλιο μου στο σωστό ποστ, αυτό του
     κάπταιν, προς το οποίο ήταν άλλωστε και απάντηση.

     “Εεεε…. Αν ήταν έτσι, ΑΝΕΥΘΥΝΑ, να “πηγαίνουμε πίσω” και να
     ΣΒΗΝΟΥΜΕ τα σχόλιά μας, τότε… ΠΟΙΟΣ ο λόγος να συζητάμε? Σε κάθε
     ένσταση ενός άλλου, θα “πηγαίναμε πίσω” και θα τα σβήναμε όλα,
     ώστε να φανεί ΕΚΕΙΝΟΣ “τρελλός” κι εμείς… καθαροί.”

     Nα εκλάβω το παραπάνω ως μέρος της προσπάθειάς σου να βγάλεις
     λάδι τον Αιρετικό παρά τα βρισίδια, τις συκοφαντίες, και τις
     προσβολές που εξαπέλυσε εις βάρος μου? Να το εκλάβω ως μέρος μίας
     προσπάθειας να φανεί ο φταίχτης και επιτιθέμενος ως θύμα? Και το
     θύμα ως θύτης?

     Γιατί με όλο τον σεβασμό αλλά η μεροληψία σου βγάζει μάτι.

     “Είναι αυτονόητο (αν και παραδέχομαι ότι δεν το γράψαμε ποτέ σε
     γραπτό κανονισμό) ότι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ η διόρθωση σχολίων από τον ίδιο το
     σχολιογράφο ακολουθεί κάποιους άγραφους (ηθικούς έστω) κανόνες.
     Π.χ. εγώ γράφω ένα σωρό “UPDATE” και “Υ.Γ.” (και το διασαφηνίζω).
     Γνώμωνας είναι να ΜΗΝ αλλοιώνεται το ΝΟΗΜΑ (και να μη χαλάει ο
     ΕΙΡΜΟΣ της συζήτησης).”

     ΚΑΝΕΝΑ νόημα ΔΕΝ αλλοιώθηκε, ΚΑΝΕΝΑΣ ειρμός ΔΕΝ χάθηκε!

     Εαν θέλουμε δε να είμαστε ακριβείς, αν άφηνα το σχόλιο εκεί που το
     είχα αρχικά κατά λάθος αναρτήσει, το σχόλιο του Αιρετικού (αυτό στο
     οποίο μου έκανε επίθεση και το οποίο έχω αναρτήσει αυτούσιο σε αυτό
     εδω το ποστ) θα φάνταζε ακόμα πιο ασυνάρτητο και αυτός ως ακόμα πιο
     παλάβός.

     “ΛΑΘΟΣ κάνεις. Από τη στιγμή που ΕΣΥ διέπραξες το σοβαρό φάουλ
     (που αρχικά φάνηκε και ακόμη χειρότερο) ΟΛΟΙ οι άλλοι ΜΠΟΡΟΥΝ να
     έχουν άποψη γι’ αυτό ΠΛΗΝ ΕΣΟΥ. Επομένως… ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο Αιρετικός
     αλλά και ΚΑΘΕ άλλο μέλος του μπλογκ ΕΙΧΕ δικαίωμα βέτο ΠΛΗΝ ΕΣΟΥ
     διότι ΕΣΥ έκανες το λάθος. ΔΕΝ ήταν δυνατόν -λογικά- να ζητηθεί η
     ΔΙΚΗ ΣΟΥ γνώμη.”

     Δεν νιώθεις πως υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων από την στιγμή
     που ζητάς την γνώμη, για το αν θα υποβιβαστώ* σε author ή όχι, αυτού
     (και μέχρι στιγμής ΜΟΝΟ αυτού) με τον οποίο καυγάδιζα (και μάλιστα
     χοντρά)?

     * Όπως και να ‘χει, μικρό το κακό πάντως. Δεν χάλασε και κόσμος,
     μπορώ να ζήσω και με τον υποβιβασμό.
     ;)
     Την κάνω όμως την κουβέντα εδω πέρα Ομαδέωνα όχι γιατί με ενδιαφέρει
     να…ξαναπροβιβαστώ
     :)
     αλλά γιατί θέλω να καταδείξω κάποια φάουλ στα οποία έχεις υποπέσει.

     “Εδώ… καλυβίζεσαι τελείως. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κρίνουμε τον καθένα
     με βάση το “ταμπεραμέντο”?”

     Υποθέτω ότι η εισήγηση του Αιρετικού να αποβληθω από την ομάδα
     διαχείρισης του μπλόγκ ήταν μεστή ορθολογικών επιχειρημάτων και
     έβριθε αναλύσεων που τις χαρακτήριζε η τετράγωνη λογική…

     Εντάξει μωρέ, αφου έκανε αυτός μία εισήγηση για μένα ζήλεψα και
     θέλησα να κάνω και εγω μία για αυτόν…
     ;)


 39. KnowDame says: 

  @OmadeonΌπως ξέρεις και από την περίπτωση με το ποστ του Ζώη, η
  ιδιότητα του author δεν του έδινε τη δυνατόητα να διορθώσει ούτε καν τα
  δικά του ποστ. Επομένως διαφωνώ με αυτή την απόφασή σου. Το γεγονός ότι ο
  Δ.Π δεν είναι εξοικειωμένος ακόμα με τις τεχνικές λεπτομέρειες, θέλει λίγο
  χρόνο και βοήθεια από εμάς τουλάχιστον στην αρχή (όπως έγινε και με τον
  Ζώη) 

  Για τη διένεξη Αιρετικού – ΔΠ λυπάμαι πολύ και θα ήθελα να χαμηλώσουν
  αν είναι δυνατό οι τόνοι. Στην περίπτωση που μείνουν υψηλοί, ας μην
  παραπονιέται κανένας. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Ασε
  που μερικές φορές λίγο βρισίδι εκτονώνει εντάσεις
  ;-)

  @Δύστροπη Πραγματικότητα

  Καλώς όρισες και πάλι. Για τον SG που ζητάς να επιτραπούν ξανά τα
  σχόλια του εδώ, θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί δεν το ζητάς και στην
  περίπτωση του Αιρετικού στην Καλύβα. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν
  ιδιαίτερα “έντονες” καταστάσεις. Τι είναι αυτό που σε κάνει να το ζητάς
  στην περίπτωση του SG και όχι του Αιρετικού;

  Επειδή εγώ για την περίπτωση του SG δεν έχω σχηματίσει ακόμα τελεσίδικη
  άποψη, θα με βοηθούσε πάρα πολύ να μου αναλύσεις την άποψή σου.

  Και επειδή σχολιάζω τώρα τα τελευταία γεγονότα, είναι ευκαιρία να πω
  κάποια πράγματα και για κάποια προηγούμενα σχόλια σου που μου έκαναν
  εντύπωση. Αντιλαμβάνεσαι την Καλύβα σαν ένα μπαρ!!! και γι’ αυτο
  αδιαφορείς για το γενικότερο κλίμα που διαμορφώθηκε από τις αρχές του
  χρόνου, όταν τόσο αλλού, όσο και στην Καλύβα ξεχύθηκαν προπαγανδιστές για
  να περάσουν την γραμμή ΤΙΝΑ. Όντας μία ως επι το πλείστον σιωπηλή
  αναγνώστρια, η οποία εκτός από το να διαβάζει διαλόγους και “μάχες”,
  προσπαθεί να δει τι “παιχνίδια” παίζονται ευρύτερα και μάλιστα σε μία
  εποχή όπου κρίνεται το μέλλον μας, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι
  δυστυχώς, στην Καλύβα το παιχνίδι του υπνωτισμού και εφησυχασμού είχε
  αποτελέσματα. Το γεγονός επίσης ότι έφυγαν οι περισσότεροι αξιόλογοι
  σχολιαστές που έδιναν την πραγματική αξία στην Καλύβα κάνει ακόμα πιο
  περίεργο αυτό τον εθισμό. Γιατί μόνο ως εθισμό μπορώ να καταλάβω τέτοια
  εμμονή
  :-)
  (τόσο δική σου, όσο και του Αιρετικού και του Omadeon παλιότερα και πολλών
  άλλων)

  Να σημειώσω εδώ τη δική μου άποψη για το διαδίκτυο και τα μπλογκ. Για
  μένα είναι ένα μέσο για μάθηση και για ανακάλυψη της αλήθειας σε ότι θέμα
  με απασχολεί κατά εποχές. Το γεγονός ότι κάποιοι ιστολόγοι έχουν κάποια
  εξειδίκευση (λόγω σπουδών ή λόγω εντατικής ενασχόλησής τους) σε κάποια
  θέματα βοηθά ακόμα περισσότερο σε αυτό το είδος μάθησης. Οι διάλογοι που
  αναπτύσσονται βοηθούν επίσης σε αυτή τη διαδικασία, λόγω του πλουραλισμού
  των γνώσεων και των οπτικών των σχολιαστών. Από εκεί και πέρα όμως, ο
  διάλογος για τον διάλογο, για μένα μόνο περιττά “παράσιτα” δημιουργεί
  (ίσως και λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου, που θεωρώ σκόπιμο να μιλήσω μόνο αν
  έχω κάτι ουσιαστικό να πω). Αν λάβουμε υπόψη ότι εμπλέκονται και
  προσωπικές επιδιώξεις και πολλή προπαγάνδα σε αρκετές περιπτώσεις (ειδικά
  το τελευταίο διάστημα), ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος να
  κολλήσει σε ένα μόνο μπλογκ.

  Στην περίπτωση της Καλύβας, την αξία δεν την δινουν τα ποστ (σε
  αντίθεση με άλλα αξιόλογα μπλογκ) λόγω του ότι στις περισσότερες των
  περιπτώσεων πρόκειται για αναδημοσίευση άρθρων από ΜΜΕ, αλλά οι διάλογοι
  αυτών των αξιόλογων σχολιαστών. Το γεγονός ότι έφυγαν οι περισσότεροι από
  αυτούς, για μένα ίσως και να είναι καλύτερο γιατί όλοι έχουν ή έφτιαξαν
  (όπως ο Παπούλης) δικό τους μπλογκ και επομένως δεν έχασα τη ματιά τους
  στα γεγονότα.

  btw επειδή μπορεί να σου έλειψε και ο Ντράλιον, τον ανακάλυψα και πάλι.
  Είχε ανοίξει άλλο μπλογκ λίγο μετά που έκλεισε το αρχικό του Dragon &
  Lion. Σε περίπτωση που σου έλειψαν οι θυελλώδεις αντιπαραθέσεις σας
  ;-)
  μπορείς να επισκεφτείς το καινούργιο του μπλογκ

  http://anotherskipper.blogspot.com/
  όπου όμως γράφει με καινούργιο
  ψευδώνυμο
  :-)
  • OMADEON
   says: 

   @KnowDame Καλώς σε βρίσκω (και μόλις γύρισα)….Πρώτα-πρώτα κάτι
   τεχνικό και
   διαδικαστικό…
    

   Όπως ξέρεις και από την
   περίπτωση με το ποστ του Ζώη, η ιδιότητα του author δεν του έδινε τη
   δυνατόητα να διορθώσει ούτε καν τα δικά του ποστ.


   ΟΧΙ,
   ο Ζώης στην πραγματικότητα
   ΔΕΝ ΕΙΧΕ (αρχικά) ρόλο “author”

   διότι

   κατά λάθος τον είχα κάνει απλό
   “contributor”
   .
   Διάβασε
   ξανά τη

   σελίδα με τους ρόλους
   :


   http://en.support.wordpress.com/user-roles/


   Επομένως διαφωνώ με αυτή την
   απόφασή σου.
   Το γεγονός ότι ο Δ.Π δεν είναι εξοικειωμένος ακόμα
   με τις τεχνικές λεπτομέρειες, θέλει λίγο χρόνο και βοήθεια από εμάς
   τουλάχιστον στην αρχή (όπως έγινε και με τον Ζώη)

   Αν η
   απόφαση είχε
   τις συνέπειες που ΝΟΜΙΖΕΙΣ

   θα είχες δίκιο.
   Ομως
   ΔΕΝ είναι έτσι:

   Οπως εξήγησα πριν,
   η ιδιότητα του “author” δίνει σε
   κάποιον πλήρη ελευθερία να ποστάρει ό,τι θέλει και να το διορθώνει όποτε
   θέλει.

   Το τεχνικό
   πρόβλημα με τον Ζώη
   για την ακρίβεια
   ήταν λίγο πιο
   περίπλοκο.

   Εχοντας κάνει το (αρχικό) λάθος να τον κάνω “contributor”, εκείνος -στο
   μεταξύ- έγραψε ένα ποστ όπου -αυτομάτως- “άναψε” ένα κουμπάκι που λέει
   “pending” (αν θυμάμαι καλά) το οποίο όμως… ΔΕΝ έσβησε όταν διόρθωσα το
   “contributor” σε “author”, με αποτέλεσμα ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ όταν διόρθωσα το δικό
   μου λάθος, δεν μπορούσε να δημοσιεύσει το ποστ του διότι δεν πατούσε το
   κουμπί
   (που δεν ήξερε καν, αφού… ούτε εγώ δεν το ήξερα
   καλά-καλά)…
 40. OMADEON
  says: 

  ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΜΗΝ απαντάτε στα… κλαδιά του “δέντρου” των σχολίων, διότι… τότε
  θα γίνουμε όλοι… “τρία πουλάκια κάθονταν” (σε άγνωστα κλαδάκια…)
  :-) 

  Αν απαντάτε, κάντε το στο ΤΕΛΟΣ μόνο, αλλά… ξεκινώντας με ΣΥΝΔΕΣΜΟ προς το
  σχόλιο στο οποίο απαντάτε… ΟΚ, απαντώ λοιπόν στον Αιρετικό στο (πρώτο)
  σχόλιό του προς τον Δ.Π., εδώ


  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42115
  Αιρετικέ…

  Κατ΄αρχήν εδώ ΔΕΝ μετράμε τον καθένα με βάση τον αριθμό ή το μέγεθος των
  ποστ του (λες κι είναι το… μέγεθος πεών ή βυζιών).

  Επίσης ο δύστροπος (σου εξήγησα ήδη) ότι έχει κάνει λίγα -μεν- αλλά
  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (συνήθως) σχόλια…

  …μεταξύ των οποίων ήταν και εκτενείς παραθέσεις από τον Michael Hudson,
  τον οποίο (αν θυμάμαι καλά)… πρωτο-γνώρισα χάρις σε σχόλιο του Δ.Π.


  http://delicious.com/omadeon/michael_hudson

  Δεύτερο λάθος σου (κατ’ εμέ) είναι ότι του αποδίδεις και ΠΡΟΘΕΣΗ κακή,
  ενώ… λόγω καλυβισμού (που βλάπτει σοβαρά την ίδια την ικανότητα προσοχής
  -χαχαχα)… ο άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει και… έφαγε τα μπινελίκια σου σαν
  να τού’ρθανε… πύραυλοι από το Διάστημα στο κεφάλι, οπότε… έσπευσε
  (μάλιστα) να… κρυφτεί κιόλας -χεχε- σβήνοντας το σχόλιό του!…

  Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκε καθόλου καλά το θέμα του Σωτηράκη
  αλλά… γι’ αυτό το θέμα ΠΙΟ καλά του “την είπε” (όμορφα) η KnowDame…

  Για τα υπόλοιπα έχω απαντήσει λίγο-πολύ, αν και… ΟΥΤΕ τελείωσα, ΟΥΤΕ
  με… αφήνει να τελειώσω αυτό το γαμημένο ποστ με ΤΟΣΑ πολλά σχόλια ώστε
  καθυστερούν και οι σχολιασμοί στο browser, κλπ.


 41. Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

  “1) ΔΕΝ διάβασες κάποια άλλα σημαντικά σχόλια (όπως υπέθεσα κι εγώ) 

  2) Το “τελευταίο σχόλιο του Καπετάνιου” ΔΕΝ ΗΤΑΝ αυτό στο οποίο απάντησες
  αλλά ένα άλλο (ενώ είχε προηγηθει και διάλογος, αναφορά δική μου σε ποστ
  του Παπούλη, κλπ)… ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΜΑΤΑ που αγνόησες παταγωδώς…

  3) Δεν σε ενδιέφερε να βγάλεις ΣΩΣΤΟ νόημα από την ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ των σχολίων
  με τη ΣΩΣΤΗ σειρά τους αλλά μόνο να… “τσιμπολογήσεις” κάτι, στο οποίο να
  μπορέσεις να απαντήσεις (όπως κάνουν οι… καλυβόκοτες).”Ρε συ τα
  ελληνικά τα καταλαβαίνεις? Δεν διάβασα τα άλλα τα σχόλια γιατί ήρθε ο
  άλλος ο σάλτας και άρχισε τις προσβολές και τα βρισίδια. Που να προλάβω να
  τα διαβάσω? Τι διάβολο δεν μπορείς να καταλάβεις λοιπόν και γράφεις όλο
  αυτό το παντελώς άσχετο κατεβατό από πάνω??

  Το δε σχολιο του καπταιν προς το οποίο προορίζονταν το σχόλιο μου (το
  σχόλιο αυτό το οποίο έσβησα γιατί κατά λάθος είχα αναρτήσει σε ένα σχόλιο
  δικό σου) είναι αυτό εδω

  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41747

  Α, κάτι ακόμα, τις προσβολές, τα βρισίδια και τις συκοφαντίες του
  Αιρετικού θα εξακολουθήσω να τις χαρακτηρίζω ακριβώς αυτό, ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ,
  ΒΡΙΣΙΔΙΑ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, γιατί αυτό ακριβώς είναι.
 42. OMADEON
  says: 

  Δύστροπε, ΜΗΝ απαντάς ΜΕΣΑ στο δέντρο… ΚΕΛΑΗΔΙΣΑΜΕ, ήδη… χαχαχαΚάνεις
  σαν μικρό παιδί τώρα, καλυβισμένος ΤΕΛΕΙΩΣ και ΕΝΤΕΛΩΣ, να επικεντρώνεσαι
  αλά-Ζέρβα στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ της ΑΓΕΝΕΙΑΣ του Αιρετικού (λες και δεν την
  έχουμε… φάει στη μάπα) και του ρίχνεις και ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ χειρότερες από τις
  δικές του αλλά ΜΗ ασχολούμενος ΚΑΘΟΛΟΥ με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ του
  θέματος… π.χ. (ΕΝΤΕΛΩΣ δειγματοληπτικά…) 

  “Εεεε…. Αν ήταν έτσι, ΑΝΕΥΘΥΝΑ, να “πηγαίνουμε πίσω” και να
  ΣΒΗΝΟΥΜΕ τα σχόλιά μας, τότε… ΠΟΙΟΣ ο λόγος να συζητάμε? Σε κάθε
  ένσταση ενός άλλου, θα “πηγαίναμε πίσω” και θα τα σβήναμε όλα, ώστε να
  φανεί ΕΚΕΙΝΟΣ “τρελλός” κι εμείς… καθαροί.”

  Nα εκλάβω το παραπάνω ως μέρος της προσπάθειάς σου να βγάλεις λάδι
  τον Αιρετικό παρά τα βρισίδια, τις συκοφαντίες, και τις προσβολές που
  εξαπέλυσε εις βάρος μου? Να το εκλάβω ως μέρος μίας προσπάθειας να φανεί
  ο φταίχτης και επιτιθέμενος ως θύμα? Και το θύμα ως θύτης?

  Ο Αιρετικός ήταν αγενέστατος αλλά είχε τους λόγους του. Εσύ ΣΥΖΗΤΗΣΕΣ
  ΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ τους λόγους αυτούς? ή ΕΜΕΙΝΕΣ (όπως ΟΛΕΣ οι καλυβόκοτες) στη
  ΣΚΕΤΗ επιφάνεια της αγένειάς του)?

  E, χέσε μου το “εκλαμβάνειν” σου, με ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΚΙΛΑ μνησικακίας ΧΩΡΙΣ
  ΛΟΓΟ και “σκέρτσα καλυβίστικα” να βγεις από πάνω σε έναν καυγά ΧΩΡΙΣ
  ΝΟΗΜΑ. Πήγαινε κι απάντησε στην KnowDame που έχει πολύ μυαλό κι έκανε το
  καλύτερο σχόλιο εδώ μέσα… διότι εγώ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ που θες και να ριξεις
  σπόντες στις προθέσεις μου όταν σου εξήγησα το ΜΕΓΑΛΟ φάουλ που έκανες.

  ΔΕΝ μετέφερες απλώς το σχόλιο. ΤΟ Ε-ΣΒΗ-ΣΕΣ. Κι εγώ ήμουνα στην παραλία
  με ένα λαπτοπ και αργό ιντερνέτ και μέχρι να βρω το σχόλιό σου κουράστηκα
  κιόλας.

  Το ΓΙΑΤΙ το έσβησες ΔΕΝ το κατάλαβα ακόμη. Το ΕΡΜΗΝΕΥΩ σαν υποσυνείδητη
  “κίνηση καλυβίστικης ανωτερότητας” απέναντι στον κακό, προσβλητικό,
  “σαλταρισμένο” “κόπανο” τον Αιρετικό τον οποίο έχεις πάθει ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
  να δαιμονίζεις αενάως και μετά ζητάς και ρέστα ότι τον υπερασπίστηκες
  κιόλας.

  ΔΕΝ τον υπερασπίστηκες τελικά. Τόπαιξες κριτής ΚΑΙ Πόντιος Πιλάτος. Κι
  όταν ένας άλλος με είπε “σταλινικό μπετόβλακα” στην Καλύβα ΠΟΛΥ πρόσφατα,
  το ΒΟΥΛΩΣΕΣ ΣΑΝ ΥΠΑΚΟΥΗ ΚΟΤΟΥΛΑ, όπως σε ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ.


  • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

   “Το ΓΙΑΤΙ το έσβησες ΔΕΝ το κατάλαβα ακόμη. Το ΕΡΜΗΝΕΥΩ σαν υποσυνείδητη
   “κίνηση καλυβίστικης ανωτερότητας” απέναντι στον κακό, προσβλητικό,
   “σαλταρισμένο” “κόπανο” τον Αιρετικό τον οποίο έχεις πάθει ΠΛΥΣΗ
   ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ να δαιμονίζεις αενάως και μετά ζητάς και ρέστα ότι τον
   υπερασπίστηκες κιόλας.ΔΕΝ τον υπερασπίστηκες τελικά. Τόπαιξες κριτής
   ΚΑΙ Πόντιος Πιλάτος. Κι όταν ένας άλλος με είπε “σταλινικό μπετόβλακα”
   στην Καλύβα ΠΟΛΥ πρόσφατα, το ΒΟΥΛΩΣΕΣ ΣΑΝ ΥΠΑΚΟΥΗ ΚΟΤΟΥΛΑ, όπως σε
   ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ.” 

   Παλικάρι μου από αυτά που λές εύκολα συνάγεται πως…

   ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ!

   Και γρήγορα!
   • OMADEON
    says: 


    *** reply 4 ***
     

    Σημείωση Admin/Omadeon (29/9/2010): (Μπορείτε
    επίσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ σε αυτή την παρέμβαση / σημείωση, αλλά

    κάντε το ΕΔΩ
    )

    Επειδή το προηγούμενο “σχόλιο” (του Δ.Π.) ξεπέρασε ΚΑΘΕ
    όριο… ιντερνετικής συκοφαντικής δυσφήμησης, η
    αλήθεια ορισμένων λεχθέντων, για την καταστολή των οποίων ο
    “ανεκτικός” Δ.Π. συνιστά… ψυχιατρείο(!) τεκμηριώθηκε στην
    “παρέμβαση 3″:

    http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#reply3

    …και ο σύνδεσμος σε “raw data” είναι:

    http://panosz.wordpress.com/2010/09/18/afrodite/#comment-101467

    _______ (τέλος σημείωσης/παρέμβασης
    Omadeon) ______

    Δεν μου λες κάτι ρε παλληκάρι τώρα…Πριν πάω για ύπνο σε ρωτάω
    γιατι…ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ. 

    1) ΕΧΕΙΣ συνειδητοποιήσει ΠΟΣΕΣ και ΠΟΙΕΣ ακραίες βρισιές και
    λάσπες εκστόμισες εδώ μέσα σήμερα, αργά το βράδυ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΕΝΑ?

    2) ΕΧΕΙΣ συνειδητοποιήσει ότι εγώ δεν σε έβρισα ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ?

    3) ΕΧΕΙΣ συνειδητοποιήσει πως με τους αφρισμένους οχετούς σου
    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, ότι… ο “σαλταρισμένος” “κόπανος” (κατ’ εσέ)
    Αιρετικός ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ από την αρχή που ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ σαν ΛΑΓΩΝΙΚΟ το
    ΤΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΒΟΘΡΟ έκρυβες μέσα σου?

    Το τελευταίο (3) μπορείς ΑΝ επιθυμείς να το εκλάβεις και σαν
    βρισιά. Ομως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…

    ΣΚΕΨΟΥ τα…

    UPDATE (28/9/2010)
    ΕΔΩ η ΤΕΛΙΚΗ μου απάντηση
    στο θέμα Δ.Π./Αιρετικού.
     

    Σχολιασμός ελεύθερος (και ΔΕΝ τέθηκε σε moderation ο
    Δ.Π.)


 43. Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

  Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει λίγο κώλος τα σχόλια και θα υπάρχει κάποια
  δυσκολία στην αναγνωσή τους.Απαντάω στον Ομαδέωνα στο σχόλιό του εδω

  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42148
   

  “Δεύτερο λάθος σου (κατ’ εμέ) είναι ότι του αποδίδεις και ΠΡΟΘΕΣΗ
  κακή, ενώ… λόγω καλυβισμού (που βλάπτει σοβαρά την ίδια την ικανότητα
  προσοχής -χαχαχα)… ο άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει και… έφαγε τα
  μπινελίκια σου σαν να τού’ρθανε… πύραυλοι από το Διάστημα στο κεφάλι,
  οπότε… έσπευσε (μάλιστα) να… κρυφτεί κιόλας -χεχε- σβήνοντας το σχόλιό
  του!”

  Με όλο το σεβασμό αλλά έγραψες ένα από τα πιο ύπουλα και βρωμερά σου
  σχόλια Ομαδέωνα.

  Αναρρωτιέμαι πως θα είχες αντιδράσει εαν ποτέ έγραφα κάτι αντίστοιχο, και
  εξίσου πρόστυχο, προς υποστήριξή σου πάντα, μην ξεχνιόμαστε, όταν
  πλακωνόσουνα στις διαδικτυακές μάπες με τον Καργούδη…

  Προσπαθείς να με παρουσιάσεις σαν πεπλανημένο (ή και σαν ηλίθιο) […λόγω
  καλυβισμού (που βλάπτει σοβαρά την ίδια την ικανότητα προσοχής -χαχαχα)… ο
  άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει…
  ] για να βγάλεις λάδι το τσογλανάκι το
  φιλαράκο σου και να τον εμφανίσεις ως αθώο, την στιγμή κατά την οποία όμως
  αυτό το τσογλάνι είναι ο θύτης και με έχει με ένα σωρό συκοφαντίες και
  προσβολές.

  Δηλαδή ρε μάγκα εαν δεν ήμουν πεπλανημένος, λόγω “καλυβισμού” (άλλη
  μαλακία και αυτή
  :lol:
  ) η επίθεση που μου έκανε αυτό το σαλταρισμένο τσογλάνι, που πασχίζεις να
  το βγάλεις λάδι, θα δικαιολογούνταν????

  To ότι δικαιολογείς δε ΠΛΗΡΩΣ τον άλλο τον ιδεοληπτικό φαίνεται από τα
  παρακάτω σου λόγια:

  “…ο άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει και… έφαγε τα μπινελίκια σου σαν να
  τού’ρθανε… πύραυλοι από το Διάστημα στο κεφάλι, οπότε… έσπευσε
  (μάλιστα) να… κρυφτεί κιόλας -χεχε- σβήνοντας το σχόλιό του!

  Είχε δίκιο ο άλλος ο σκατάς, οπότε και εγω, από την πολλή μου την
  “τρομάρα”, έσπευσα να “κρυφτώ” σβήνοντας το σχόλιό μου ε? Οπότε καλώς
  έφαγα τα “μπινελικιά” έτσι?

  Τολμάς ρε ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ και ΑΘΛΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ να λές ότι πήγα και
  έσβησα το σχόλιό μου “τάχατες” για να κρυφτώ από την “δίκαιη οργή” του
  Αιρετικού? Δε ντρέπεσαι καθόλου ρε ξεφτιλισμένε? Είπαμε να μεροληπτούμε
  αλλά εσυ το ξέχεσες, κράτα και κανα πρόσχημα τουλάχιστον ρε ξεφτίλα….

  Πόσες εξηγήσεις πρέπει να δώσω παραπάνω για να καταλάβεις ρε στοκάδι
  πως ο φίλος σου τα έκανε κώλο? (Και δεν έχει καν τα αρχείδια να ζητήσει
  μία συγγνώμη, έστω ιδιωτικά) Και εντάξει, δε λέω, θες να τον υπερασπιστείς
  αλλά θα το κάνεις αυτό ακόμα και προσπαθώντας να τα φορτώσεις όλα σε
  κάποιον που είναι αθώος ρε ΑΘΛΙΕ? Τοσο ΞΕΦΤΙΛΑΣ είσαι ρε? Και κατά τα άλλα
  βγαίνεις ρε ΚΟΠΑΝΕ και ΑΘΛΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ και κατηγορείς τον Πάνο για
  μεροληψία ενάντια στον φιλαράκο σου τον Αιρετικό? Ενω εσυ ρε ΑΘΛΙΕ
  ΥΠΟΚΡΙΤΗ τι κάνεις εδω πέρα? Φέρεσαι αντικειμενικά?

  Λοιπόν για να το τελειώνουμε,

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟ
  ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΜΒΩ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΤΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΤΕ
  Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΚΑΦΡΟΣ , ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

  Υ.Γ ΞΕΦΤΙΛΑ, ελπίζω να έχεις τα αρχείδια και να μην πάρεις το νυστέρι
  και αρχίσεις να πετσοκόβεις τα σχόλια μου για να σου βγούν τα
  “επιχειρήματα” και οι τόνοι λάσπης που θα ρίξεις πάνω μου ύστερα…

  Υ.Γ 2 Η ιδέα και μόνο πως ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ, όπως
  εσυ ή το άλλο το τσογλάνι, ενδέχεται να αποκτήσουν εξουσία σε μία
  μελλοντική κοινωνία, και ως εκ τούτου να αποκτήσουν εξουσία πάνω σε όλους
  εμας τους υπόλοιπους, μου προκαλεί ανατριχίλα…

  Να χαρώ κάτι άτομα σαν και εσένα που πασχίζουν να μας “απελευθερώσουν” από
  τα δεσμά μας…μπλιάχ, σκέτος εφιάλτης…

  Υ.Γ 3 Καλού-κακού πάντως θα κάνω και ένα save σε όλα αυτά σχόλια ώστε
  να τα έχω διαθέσιμα εαν τύχει και είτε εσυ, είτε το άλλο το ψυχιατρείο,
  αρχίσετε και ξερνάτε βρισίδια, προσβολές, και συκοφαντίες, όπως άλλωστε
  συνηθίζετε να κάνετε προς όποιον τολμήσει και διαφωνήσει με τις θεωρίες
  σας.
  • OMADEON
   says: 

   ΤΙ κάθεσαι και βρίζεις και συκοφαντείς τώρα… εμένα,
   βλάκα?Επειδή σου είπα ότι ο καλυβισμός βλάπτει σοβαρά την
   ικανότητα προσοχής?
    

   Σάμπως δεν είχε συμβεί ΚΑΙ σε μένα αυτό ή σε τόσους
   άλλους?

   Ε, την ώρα που έγραφες το αφρισμένο σου σχόλιο, εγώ σου
   έγραφα κάποιο άλλο, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ήπιο. Πήγαινε δες το:


   http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42152

   Και… ΟΧΙ, για… τιμωρία σου ΔΕΝ σε βγάζω ΚΑΝ από την ομάδα. ΝΑ εισαι
   εδώ και να μας βρίζεις. Μέχρι να καταλάβεις ΤΙ ζώο κρύβεις ΚΑΙ εσύ μέσα
   σου όπως ΟΛΗ η ανθρωπότητα. Εμείς δεν το κρύβουμε διότι το ΔΑΜΑΖΟΥΜΕ.

   ΒΛΑΚΑ. Που δεν πήρες καν χαμπάρι ΤΙ ΑΚΡΑΙΑ βρισίδια έφαγε ο Αιρετικός
   προ πολλών ημερών από μένα τον ίδιο, σε σχέση με την υπόθεση Γκιόλια…

   ΠΗΓΑΙΝΕ βρέστα. Κάνε αναζήτηση με τη λέξη “σέχτα”. Αύριο, όταν ξυπνήσω
   θα σου φέρω και το λινκ. Ετσι, για να δεις ποιος “μεροληπτεί”….

   Υ.Γ. Σούφερα ένα λινκ σε σχετικό σχόλιό μου ΑΠΟ ΤΩΡΑ


   http://omadeon.wordpress.com/2010/07/21/sexta-epanastates-ths-pordhs/#comment-40500

   Υπάρχουν κι άλλα χειρότερα. Δες και ΤΙ λέει η KnowDame από κάτω,
   ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΑΥΣΤΗΡΗ η κριτική της στον Αιρετικό:


   http://omadeon.wordpress.com/2010/07/21/sexta-epanastates-ths-pordhs/#comment-40491

   Εσύ, όμως… ΕΧΑΣΕΣ τη δική σου αξιοπρέπεια (ελπίζω προσωρινά)
   ΜΟΛΙΣ έσπασε ο πάγος της “νορμαλ” προσωπικότητάς σου (που έχει
   “πάντα δίκιο” – όπως όλα τα καλυβοπαλλήκαρα…)

   __________

   UPDATE (28/9/2010)


   ΕΔΩ η ΤΕΛΙΚΗ μου απάντηση
   στο θέμα Δ.Π./Αιρετικού.

   Σχολιασμός ελεύθερος (και ΔΕΝ τέθηκε σε moderation ο
   Δ.Π.)


   • Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

    “Και… ΟΧΙ, για… τιμωρία σου ΔΕΝ σε βγάζω ΚΑΝ από την ομάδα. ΝΑ εισαι
    εδώ και να μας βρίζεις. Μέχρι να καταλάβεις ΤΙ ζώο κρύβεις ΚΑΙ εσύ
    μέσα σου όπως ΟΛΗ η ανθρωπότητα. Εμείς δεν το κρύβουμε διότι το
    ΔΑΜΑΖΟΥΜΕ.”Ρε έχω κλάσει στο γέλιο με αυτά που διαβάζω εδω πέρα!!!! 

    :lol:
    :lol:
    :lol:
    :lol:
    :lol:
    :lol:

    Mην με τιμωρείς τόσο αυστηρά Ομαδέωνα, θα βάλω τα κλάματα!
    :D

    “ΒΛΑΚΑ. Που δεν πήρες καν χαμπάρι ΤΙ ΑΚΡΑΙΑ βρισίδια έφαγε ο
    Αιρετικός προ πολλών ημερών από μένα τον ίδιο, σε σχέση με την υπόθεση
    Γκιόλια…”

    Tι μου λές τώρα…μήπως σκίστηκε και κανα καλσόν…από την πολλή
    ακρότητα???
    :lol:

    …Μάλλον χάνω την ώρα μου τσάμπα και βερεσέ μου φαίνεται…
 44. OMADEON
  says: 

  Δεν λειτουργεί πλέον σωστά το… σύστημα σχολίων της WordPress. Τα τελευταία
  σχόλια αρχίζουν και βγαίνουν σε ΛΑΘΟΣ θέσεις, ενώ είμαι σίγουρος ότι τα
  έστειλα στη ΣΩΣΤΗ θέση.Από αυτή την άποψη κατανοώ -εκ των υστέρων- και
  τη δήλωση του Δ.Π. ότι είχε προορίσει το σχόλιό του σαν απάντηση σε άλλο.
  Τον πιστεύω 100%. 

  Θα πω κάτι… υπέρ του Δ.Π. τώρα, διότι σε οποιονδήποτε αμερόληπτο
  παρατηρητή μάλλον φαίνεται σαν να μερολήπτησα -μέχρι τώρα- υπέρ του
  Αιρετικού. Αυτό ειναι σχετικό βέβαια, και με το γεγονός ότι με τον
  Αιρετικό είμαστε δοκιμασμέοι πλέον σε αγώνες, μέσα στο διαδίκτυο,
  συναγωνιστές, ενώ ο Δ.Π. ποτέ δεν έγινε τόσο κοντινός ώστε να αναπτυχθεί
  και η δέουσα ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ του ΠΩΣ σκέφτεται μέσα του, πέραν της κοινωνικής
  επιφάνειας στην οποία -ανέκαθεν- φερόταν άψογα…

  Υπέρ του Δ.Π. είναι το γεγονός ότι οποιοσδήποτε νορμάλ άνθρωπος δεχόταν
  την εξαιρετικά ακραία επίθεση του Αιρετικού όπως έγινε σήμερα, θα
  αντιδρούσε μάλλον το ίδιο ή χειρότερα, όπως ο Δ.Π.

  Οσον αφορά τώρα το περιεχομενο των επιθέσεων, όπως το διαβάζω εκ των
  υστέρων, δεν είναι τόσο ακραιο όσο φαίνεται, τελικά. Ουσιαστικά ο
  Αιρετικός κατηγόρησε τον Δ.Π. για ένα απλό πράμα (με το δικό του ακραίο
  τρόπο βέβαια): Για συνυπευθυνότητα με ορισμένα αρνητικά της Καλύβας (και
  της στάσης της απέναντι στον ίδιο τον Αιρετικό αλλά και -εν μέρει- σε
  μένα). Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μπορεί ο Αιρετικος να έχει τον δικό
  του ακραίο τροπο να εκφράζει αυτό το πράμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η
  ΟΥΣΙΑ της κατηγορίας δεν έχει βάση ή περιεχόμενο. Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί
  συνυπευθυνότητας σε κάθε ομάδα. Η δικαιολογία οτι ο Δ.Π. “έλειπε” όταν
  γίνονταν τα χειρότερα δεν ευσταθεί τόσο πολύ (όσο νομίζει ο Δ.Π.) διότι…
  ΠΟΛΥ εύκολο θα ήταν να ανατρέξει σε πιο παλιά ποστ και να τα βρεί όλα, ενώ
  -άλλωστε- και πολύ πρόσφατα, π.χ. όταν με είπε κάποιος (“Catalinas”)
  “σταλινικό μπετόβλακα” κανείς δεν αντέδρασε ΟΥΤΕ βέβαια και ο Δ.Π. Ετσι κι
  εγώ, χωρίς καθόλου να υιοθετώ το ακραίο στυλ του φίλου Αιρετικού,
  προβληματίζομαι για τον Δ.Π. (δεν είναι δυνατόν να το κρύψουμε αυτό) αλλά…
  ΔΕΝ τον θεωρώ συνειδητά κακό ή εχθρό μας. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ στην ομάδα, έστω κι αν
  έριξε ήδη αρκετές σπόντες… σκέτη δυναμίτιδα. ΕΣΤΩ και αν… τα βρισίδια και
  η λάσπη που έριξε ο ίδιος μετά, στον Αιρετικό, αποδεδειγμένα (αν τα
  ζυγίσετε ΟΛΑ) υπερβαίνουν κατά πολύ τις αντίστοιχες επιθέσεις του
  Αιρετικού προς τον ίδιο.

  Ε, ίσως ήταν λοιπόν… αναγκαίο κακό να συμβει αυτός ο καυγάς, για να
  βγει στο φως και η “κακή όψη” του Δ.Π. την οποία ποτέ, μα ποτέ, δεν
  επιτρέπει στον εαυτό του να τη δείξει προς τα έξω… Ουδέν κακόν αμιγές
  καλού.

  Σε ΠΟΛΛΑ δεν απάντησα. Αν καθήσω να απαντήσω σε όλα θα φάμε… πενήντα
  ακόμη σχόλια.

  __________

  UPDATE (28/9/2010)


  ΕΔΩ η ΤΕΛΙΚΗ μου απάντηση
  στο θέμα Δ.Π./Αιρετικού.

  Σχολιασμός ελεύθερος (και ΔΕΝ τέθηκε σε moderation ο
  Δ.Π.)


 45. KnowDame says: 

  :shock:
  :shock:
  :shock:
  :shock:
  :shock:
  :shock:
  :shock:
  :shock: 

  Ξυπνάω, βλέπω αυτά που έγιναν μεταξύ Omadeon και Δύστροπη
  Πραγματικότητα και παθαίνω πολλαπλά σοκ

  ΕΛΕΟΣ βρε παιδιά!!! Ελπίζω να εκτονωθήκατε αρκετά χθες

  @Δύστροπη Πραγματικόητα

  Δες το μέηλ σου
  • OMADEON
   says: 

   Αγαπητή KnowDame 

   Δεν ξέρω ΤΙ λες περί εκτόνωσης, όσον αφορά εμένα, διότι εγώ… ΔΕΝ
   επιδόθηκα σε κανένα είδος εκτόνωσης χθες. Ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πόσο άσχημα
   μπορώ να βρίσω ΑΝ το θέλω (ή αν… επιθυμήσω να “εκτονωθώ”) και ΔΕΝ το
   έκανα.

   Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους (ΚΑΙ σε σένα) κάποια πράματα.

   1) ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ μπλογκάρχης, ΔΕΝ ΕΧΩ καμμία πλέον εξουσία να
   διώξω άτομα
   ή να πάρω άλλες σημαντικές αποφάσεις ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ
   ΟΜΟΦΩΝΗ γνώμη ΟΛΩΝ σας. Είμαι ΑΠΛΟ μέλος πλέον, με ΠΟΛΥ ελάχιστα
   (τεχνικά κυρίως) δικαιώματα παραπάνω.

   2) Τα ΑΠΛΑ μέλη έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχουν και συμπάθειες ή να
   κάνουν λάθη.
   ΔΕΝ υποχρεούνται να ενσαρκώνουν
   την εκάστοτε ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ του καθενός για μια (απόλυτα
   δίκαιη και αλάνθαστη) Υπερ-Εξουσία
   (=Μεγάλο Μπαμπά που θα στείλει στο… Πυρ το Εξώτερον όλα τα κακά παιδιά,
   κλπ. κλπ.)

   3) Παρά το (2) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να είμαι δίκαιος, π.χ. είπα (υπέρ
   του Δ.Π.

   στο σχόλιο ΕΔΩ
   )

   “Υπέρ του Δ.Π. είναι το γεγονός ότι οποιοσδήποτε νορμάλ
   άνθρωπος
   δεχόταν την εξαιρετικά ακραία επίθεση του
   Αιρετικού
   όπως έγινε σήμερα, θα αντιδρούσε μάλλον το
   ίδιο ή χειρότερα
   , όπως ο Δ.Π. “

   …και πολλά άλλα που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν τα εκτίμησε
   ο Δ.Π.

   Τέλος, ΔΕΝ πιστεύω ότι ο θυμωμένος έχει
   πάντα
   δίκιο (ακόμη κι αν είχε δίκιο στην
   αρχή). Μέσα στο θυμό του βγαίνει ΚΑΙ ένα μέρος του
   “πραγματικού εαυτού” του ΚΑΙ όσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
   πιστεύει
   για τους Αλλους. Και… αν είναι άδικα
   ή λανθασμένα, αυτά τα τελευταία, τότε… κακό δικό του.

   ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ
   από πάνω σας
   (“καλυβίστικη” ή άλλη…)

   ____________

   Υ.Γ. ΕΙΔΙΚΗ ιστοσελίδα
   θα εμφανιστεί εντός ολίγου
   ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ,


   http://omadeon.wordpress.com/council/

   με θέμα την ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ (και ΓΕΝΙΚΑ τις ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ μελών) για
   να μιλήσουμε ΠΙΟ άνετα εκεί (από τεχνική άποψη).

   Υ.Γ.2 (update 28/11/2010)   ΕΔΩ είναι η ΤΕΛΙΚΗ μου απάντηση
   στον καυγά Δ.Π./Αιρετικού.

   Σχολιασμός ελεύθερος εκεί (και ΔΕΝ τέθηκε σε moderation
   ο Δ.Π.)


 46. Ο Αιρετικός says: 

  Σου υπενθυμίζω ότι
  ο Κάπταιν εκδιώχθηκε από την καλύβα (με το
  στυλάκι το “δε σε διώχνω, αλλά σου δηλώνω ότι είσαι ανεπιθύμητος”) ως
  “αριστερός μπετόβλακας”
  επειδή δεν
  του καθόταν καλά στο στομάχι η προώθηση
  (την οποία
  επισήμανε ΚΑΙ ο Παπούλης,
  ασχέτως αν

  μετά την αρνήθηκε
  πηγαίνοντας να μας βγάλει
  και τρελούς
  ) της
  γραμμής Μπουγά, δηλαδή “το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν τρομοκρατική οργάνωση, οι
  ταγματασφαλίτες ήταν πατριώτες και υπέστησαν γενοκτονία”.

  Σου υπενθυμίζω ότι
  εδώ δεν έχεις
  συνεισφέρει ούτε μισό άρθρο – και μην πεις ότι δεν έχεις χρόνο.

  Τόσες ώρες σπαταλάς να διαβάζεις εν
  συνόλω (και όχι επιλεκτικά, όπως απέδειξες ότι κάνεις εδώ) τα σχόλια της
  καλύβας, συνεπώς ΕΧΕΙΣ χρόνο.

  Και να χαρείς,
  μη μας
  ξαναπείς ότι… κακώς κάναμε που διώξαμε το συκοφάντη Σωτηράκη
  ή ότι…
  του παραποιήσαμε τα σχόλια.

  Υ.Γ.
  Περισσότερα θα πει ο “σταλινικός μπετόβλακας” Omadeon όταν επιστρέψει.
  Ως τότε,
  κάτσε και σκέψου
  . Και αποφάσισε αν μας θεωρείς “αριστερούς
  μπετόβλακες” και “σταλινικούς μπετόβλακες”…
 47. OMADEON
  says: 

  Αιρετικέ αυτή η σύνδεση ιντερνέτ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ αργή…. 

  Μάλλον θα “την κάνω” τώρα για το σπίτι, όπου η… φλυαρία είναι πιο εύκολη.Επί της ουσίας -τώρα- δεν ιδρώνει τ’ αυτί μου με το στυλ σου, και άλλωστε…
  ΑΝ ιδρώσει τείνω να το λέω (ή να σου τη λέω, όπως μου τη λες κι εσύ).

  Το θεωρώ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ το να…. αλληλοβριζόμεθα ελευθέρως που-και-που, να
  ανάβουν και τα αίματα (γιατί ψυχρό είναι το αίμα των… ερπετών). Ε, αφού σε
  είπε και “σαλταρισμένο” και πολλά άααλλα ο Δύστροπος ΔΕΝ μπορεί πια να
  έχει παράπονο. Καταφέραμε όχι μόνο νάσαστε πάτσι,
  αλλά ΚΑΙ να είσθε άξια -πλέον- μέλη της αναδυόμενης Νέας Ιντερνετικής
  Φυλής των… Cyber-Απάτσι.
  :mrgreen:

  Η αλήθεια είναι ότι ο δύστροπος είχε μάλλον αναπτύξει… εξαρτημένα
  ανακλαστικά, λόγω υπερβολικής… καλυβίασης και διάλεξε
  -μοιραία- τη μοναδική -ίσως- παράγραφο σχολίου του
  Καπετάνιου που βρήκε μπροστά του… ευχάριστη (διότι
  αποτελεί αυτοτελές εγκώμιο του Πάνου) και… έσπευσε να εκφράσει
  (ΧΩΡΙΣ καν να διαβάσει τα υπόλοιπα _πρώτα_) την… απολαυστική (για τον
  ίδιο) απόλυτη συμφωνία του, με την εν λόγω παράγραφο.
  :mrgreen:

  Εσύ βέβαια του την είχες κάπως… στημένη, εκ των προτέρων, διότι τον
  τελευταίο καιρό, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι μας στήριξε (πράγματι) στο μακρυνό
  παρελθόν (όπως θυμήθηκε)… έτεινε να περνάει φάσης ανατολίτικης… Σιωπής
  μπροστά στα τεκμαινόμενα του καλυβικού “πραξικοπήματος” – που έδιωξε πολύ
  κόσμο κι απέμειναν οι… ΝΤΙΠ-για-ΝΤΙΠ καρα-μπετόβλακες
  ΜΑΖΙ με την αφεντομουτσουνάρα του τη δύστροπη και
  ΜΗ μπετοβλακισμένη
  αλλά απολύτως και δεόντως….
  αξιοποιημένη!

  χαχαχαχα
  :-)

  (θα επανέλθω, έχει ΠΟΛΛΗ πλάκα το θέμα, αλλά… φεύγω τώρα για το σπίτι –
  μετά από τις πιο τελευταίες διορθώσεις)


 48. Δύστροπη Πραγματικότητα says: 

  “Η αλήθεια είναι ότι ο δύστροπος είχε μάλλον αναπτύξει… εξαρτημένα
  ανακλαστικά, λόγω υπερβολικής… καλυβίασης και διάλεξε -μοιραία- τη
  μοναδική -ίσως- παράγραφο σχολίου του Καπετάνιου που βρήκε μπροστά του…

  Ουχί παιδί μου, δεν γίναν έτσι τα πράγματα….

  Μπήκα σε αυτό το ποστ επειδή εδω είχα αφήσει σχόλια την τελευταία φορά
  και το πρώτο καινούργιο σχόλιο που διάβασα ήταν αυτό του Κάπταιν, στο
  οποίο και αφήσα ένα μικρό σχόλιο. Που να το ξέρω ο δύστυχος ότι εδω μέσα
  πρέπει να διαβάζουμε τα σχόλια με συγκεκριμένη σειρά γιατί αλλιώς
  τσαντίζονται τόσο πολύ μερικοί?
  :shock:

  Tωρα σε σχέση με τα εξαρτημένα ανακλαστικά που λές μάλλον και κάποιοι
  άλλοι έχουν αναπτύξει τέτοια…
  ;)

  “και… έσπευσε να εκφράσει (ΧΩΡΙΣ καν να διαβάσει τα υπόλοιπα _πρώτα_)
  την… απολαυστική (για τον ίδιο) απόλυτη συμφωνία του, με την εν λόγω
  παράγραφο.”

  Σάμπως πρόλαβα να διαβάσω τα υπόλοιπα? Ήρθε κάποιος που το θεώρησε καλή
  κίνηση να αρχίσει τις προσβολές και τις συκοφαντίες, μην το ξεχνάς.
  ;)

  “ΠΑΡΑ το γεγονός ότι μας στήριξε (πράγματι) στο μακρυνό παρελθόν
  (όπως θυμήθηκε)… έτεινε να περνάει φάσης ανατολίτικης Σιωπής μπροστά στα
  τεκμαινόμενα του καλυβικού πραξικοπήματος …”

  Πρώτα από όλα χαίρομαι που θυμήθηκες Ομαδέωνα ότι όντως σας είχα
  υποστηρίξει λίγο παλιότερα. Ο άλλος μέσα στο ντελίριο τα ξέχασε όλα (ή
  ίσως τα διέγραψε όλα) …

  Η Ανατολίτική σιωπή μήπως έχει να κάνει κάτι με το γεγονός πως όταν ο
  Αιρετικός διαγράφτηκε εγω ηδη βρισκόμουν σε διακοπές? Γιατί, δεν μπορεί,
  το βιονικό σας μάτι θα το παρατήρησε, όλο σχεδόν τον Αύγουστο ήμουν απών
  από τα σχόλια της Καλύβας…
  ;)

  Αρχίζει και έχει πλάκα εδω μέσα όντως…
  :)

  *** reply
  1 ***
  Admin/Omadeon (UPDATE και απάντηση, 28/9/2010) 

  @Δύστροπε,

  επειδή αυτό το ΠΟΛΥ σοβαρό (πλέον) ΟΜΑΔΙΚΟ blog ΔΕΝ
  αντέχει τέτοιους καυγάδες… και σήμερα υπάρχει ΝΕΟ σοβαρό ποστ, του οποίου
  τα σχόλια ΔΕΝ ΘΕΛΩ να διαταρράξω (στη δεξιά στήλη μας)…. σου απαντώ
  -εκ των υστέρων-
  ΕΔΩ, στο ΚΑΤΩ μέρος του σχολίου σου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ
  ΠΕΙΡΑΞΩ ΚΑΘΟΛΟΥ όσα έγραψες (με την εξαίρεση της προσθήκης
  “blockquotes” για να γίνουν ΠΙΟ ευανάγνωστα
  ). Μπορείς επίσης ΕΛΕΥΘΕΡΑ
  να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, αλλά

  κάντο ΕΔΩ
  . Εχουμε και λέμε, λοιπόν…

  ΟΡΙΣΤΕ αυτοτελές τμήμα αυτού του σχολίου σου, όπου…
  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ κι αποδεικνύεσαι ΚΑΙ ψεύτης:

  “και… έσπευσε να εκφράσει (ΧΩΡΙΣ καν να διαβάσει τα υπόλοιπα
  _πρώτα_) την… απολαυστική (για τον ίδιο) απόλυτη συμφωνία του, με την
  εν λόγω παράγραφο.”

  Σάμπως πρόλαβα να διαβάσω τα υπόλοιπα? Ήρθε κάποιος που το θεώρησε
  καλή κίνηση να αρχίσει τις προσβολές και τις συκοφαντίες, μην το ξεχνάς.
  ;)

  Εεε…. Καλά κρασιά…
  :mrgreen:

  -ΕΙΝΑΙ δυνατόν ποτέ, να ήρθε ο Αιρετικός και να “αρχίσει τις προσβολές και
  τις συκοφαντίες” ΜΕΤΑ το γράψιμο του σχολίου σου και να… ΠΡΟΚΑΛΕΣΕI (με…
  “αντιστροφή χρόνου”??) τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κάτω από τις οποίες (είπα
  ότι) ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ (αρχικά)?

  Γιαααα…. σκέψου το _Καλά_!
  :twisted:

  Εγώ ΔΕΝ μίλησα ΚΑΝ, για το ΤΙ έκανες _μετά_,

  Εγώ μίλησα για το ΠΩΣ εξηγείται αυτό (το φάουλ)
  που ΗΔΗ έκανες (που ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να καταλάβω…)

  Διότι… (δεν ξέρω ΑΝ το συνειδητοποιείς), ήρθες στο
  μπλογκ του ΕΞΟΡΙΣΤΟΥ… κρεμασμένου (Αιρετικού) κι άρχισες
  να μιλάς για… σχοινί (χεχε) – ή μάλλον για τον ΙΔΙΟ τον…
  “δήμιο” (του Αιρετικού), τον κ. Πάνο Ζέρβα, εγκωμιάζοντάς
  τον, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για το “ποστ μίσους” του Πάνου (κατά του
  Αιρετικού), που… ΚΑΘΟΛΟΥ δεν γράφτηκε “όταν ήσουν στις διακοπές”. Γράφτηκε
  10 Σεπτέμβρη. Επομένως… ΜΗ μιλάς!

  Πάααμε παρακάτω…

  (αφήνοντας κατά μέρος ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ “το πιο τελευταίο”, το σχόλιο του
  Καπετάνιου που είπες, ντάξει… τα λάθη ανθρώπινα είναι.
  :twisted:
  )

  Tωρα σε σχέση με τα εξαρτημένα ανακλαστικά που λές μάλλον και κάποιοι
  άλλοι έχουν αναπτύξει τέτοια…
  ;)

  Ααα έτσι, εεε? Και… ΓΙΑΤΙ να μην αναπτύξει κι ο Αιρετικός ένα μικρό
  “εξαρτημένο ανακλαστικό” να σε ΣΥΧΑΙΝΕΤΑΙ (απλά ΑΥΤΟ) λόγω της ΣΙΩΠΗΣ σου
  το Σεπτέμβρη (που ΔΕΝ έλειπες…) κλπ. κλπ.

  (ειναι κακό παιδί, κι αυτός, ΟΠΩΣ… εσύ -χεχε- αλλά εσύ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ
  ΣΚΟΥΠΙΔΙ -κοντολογίς- οπότε… ΓΙΑΤΙ να υπερασπιστείς σκουπίδια? Ετσι δεν
  είναι, εεε?)

  Πρώτα από όλα χαίρομαι που θυμήθηκες Ομαδέωνα ότι όντως σας είχα
  υποστηρίξει λίγο παλιότερα. Ο άλλος μέσα στο ντελίριο τα ξέχασε όλα (ή
  ίσως τα διέγραψε όλα) …

  Εγώ ποτέ δεν ξέχασα την (πλέρια) ΕΥΚΟΛΗ υπεράσπιση,

  δεν είδα όμως καμμία ΔΥΣΚΟΛΗ…
  :mrgreen:

  (δύστροπη, μπορεί… -χεχε)

  Α, και το “ντελίριο” που είπες (για τον Αιρετικό)
  αποτελεί ΚΑΙ λάσπη ΚΑΙ ύβρη, οπότε ΜΗΝ παραπονιέσαι… όταν μιλάς ΕΤΣΙ
  σε ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ σου (συν-αρθρογράφους στο ίδιο blog) κι
  αυτοί μετά σε θεωρησουν “persona non grata”. Εγώ πάντως ΔΕΝ σε
  θεωρούσα έτσι…

  ΕΣΥ διέγραψες (επίσης) την (αναγνωρισμένη κι από τον Πάνο
  κάποτε) προσφορά του Αιρετικού σε υλικά “δημοσιογραφικά” στην Καλύβα κι
  άρχισες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τον θεωρείς μπετόβλακα (ή κάποια πράματα ΠΑΡΑ
  ΠΟΛΥ χειρότερα,
  όπως αποδείχτηκε). Οπότε… ΓΙΑΤΙ να
  σε ευγνωμονεί ο Αιρετικός και για ΤΙ πράμα να σε
  ευγνωμονεί?

  Αρχίζει και έχει πλάκα εδω μέσα όντως…
  :)

  Γειά σου… σκερτσόζικο παιντί μου εσύ. Σε κάναμε ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος
  μας, κι ήρθες ΜΟΝΟ για πλάκα, τελικά…

  (ή μάλλον για “στήριξη του Πάνου” αρχικά, και μετά για ΦΟΝΙΚΗ
  λεκτική επίθεση
  … ΑΚΟΜΗ και σε μένα τον ίδιο, όχι ΜΟΝΟ
  τον Αιρετικό – ΟΠΩΣ σε μάθανε τα ήθη της Καλύβας… )

  Η Ανατολίτική σιωπή μήπως έχει να κάνει κάτι με το γεγονός πως όταν ο
  Αιρετικός διαγράφτηκε εγω ηδη βρισκόμουν σε διακοπές? Γιατί, δεν μπορεί,
  το βιονικό σας μάτι θα το παρατήρησε, όλο σχεδόν τον Αύγουστο ήμουν απών
  από τα σχόλια της Καλύβας…
  ;)

  Το Σεπτέμβρη δηλαδή… ΠΟΥ ήσουν?

  Μάζευες χόρτα? Εβραζες κόλλυβα? ΑΣΤΟ καλύτερα….
  (τα είπα και πριν)

  E, ΙΔΡΩΣΕ το βιονικό “μας” μάτι (εκείνο το “σας
  ΓΙΑΤΙ το ΕΧΩΣΕΣ? Εγώ νόμιζα ότι “βιονικό” θεωρούσες ΜΟΝΟ τον Αιρετικό…

  :twisted:
  )

  Αποδείχτηκες πλάσμα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ, διότι… (όπως κι ορισμένοι
  Καλυβιώτες) με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ μη-συμφωνία μου με τους ΔΙΚΟΥΣ σου οχετούς
  (κατά του Αιρετικού) ΕΣΠΕΥΣΕΣ να με τσουβαλιάσεις μαζί του…

  update: ΠΟΙΟΣ είναι εκείνος που “Δεν ανέχεται τους
  διαφωνούντες”,
  κείνος που “βρίζει και συκοφαντεί όποιον δεν
  συμφωνεί μαζί του”?

  -ΕΓΩ? ή… ΕΣΥ (που δεν ανέχτηκες ΟΥΤΕ ΚΑΝ την επιλογή
  μου
  , να ΜΗ φερθώ γαϊδουρινά και “καλυβίστικα” στον
  Αιρετικό, αλλά να τον κριτικάρω ΧΩΡΙΣ δαιμονοποίηση?)

  __________ ΤΕΛΟΣ παρέμβασης OMADEON ___________

  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μη δίνετε… θετικούς πόντους στην παρέμβαση, γιατί εδώ
  βαθμολογούμε το ΙΔΙΟ το σχόλιο, ΠΡΙΝ την παρέμβασή μου)


 49. KnowDame says: 

  Ωχ μέχρι να γράψω το σχόλο μου, εσεις γράψατε ένα σωρό ακόμα! Δες λίγο
  παραπάνω 50. OMADEON
  says: 

  Δύστροπε… μην κάνεις το δύστροπο, 

  εδώ έχουμε μπροστά μας… πραγματικότητες !
  :mrgreen:

  π.χ. εσύ ο ίδιος λες….

  Μπήκα σε αυτό το ποστ επειδή εδω είχα αφήσει σχόλια την τελευταία αφορά και το πρώτο καινούργιο σχόλιο που διάβασα ήταν αυτό του Κάπταιν, στο οποίο και αφήσα ένα μικρό σχόλιο. Που να το ξέρω ο δύστυχος ότι εδω μέσα πρέπει να διαβάζουμε τα σχόλια με συγκεκριμένη σειρά γιατί αλλιώς τσαντίζονται τόσο πολύ μερικοί?

  […]

  Σάμπως πρόλαβα να διαβάσω τα υπόλοιπα? Ήρθε κάποιος που το θεώρησε καλή κίνηση να αρχίσει τις προσβολές και τις συκοφαντίες, μην το ξεχνάς.

  Αρα… ΤΙ βγαίνει από όλα αυτά?

  1) ΔΕΝ διάβασες κάποια άλλα σημαντικά σχόλια (όπως υπέθεσα κι εγώ)

  2) Το “τελευταίο σχόλιο του Καπετάνιου” ΔΕΝ ΗΤΑΝ αυτό στο οποίο απάντησες αλλά ένα άλλο (ενώ είχε προηγηθει και διάλογος, αναφορά δική μου σε ποστ του Παπούλη, κλπ)… ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΜΑΤΑ που αγνόησες παταγωδώς…

  3) Δεν σε ενδιέφερε να βγάλεις ΣΩΣΤΟ νόημα από την ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ των σχολίων με τη ΣΩΣΤΗ σειρά τους αλλά μόνο να… “τσιμπολογήσεις” κάτι, στο οποίο να μπορέσεις να απαντήσεις (όπως κάνουν οι… καλυβόκοτες).

  4) Σε προηγούμενό σου σχόλιο, ωστόσο, πριν καιρό, δεν τσιγκουνεύτηκες (στο σχόλιο ΕΔΩ) να  κακο-χαρακτηρίσεις ΟΛΗ τη συζήτηση (ενώ δεν την διάβασες όλη UPDATE: Ισχυρίστηκες ότι τη διάβασες όλη, αλλά ειλικρινά ΔΕΝ σε πιστεύω)…

  5) το “προσβολές και συκοφαντίες” μπάζει νερά. Θάπρεπε να πεις απλώς “μπινελίκια αιρετικά” -χεχε-
  :mrgreen:
  (θα του “την πω”, κι αυτουνού στο ΕΠΟΜΕΝΟ σχόλιό μου, μην ανησυχείς -χεχε)

  _____________

  UPDATE admin/Omadeon:

  Εκ των υστέρων, προσθέτω: Ο Δύστροπος ποτέ (πριν) δεν συγκρούστηκε μαζί μου. Τις απόψεις του ΔΕΝ τις θεωρώ καν πολύ διαφορετικές, με βάση όσα ΞΕΡΩ μέχρι τώρα από τον ίδιο. Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ο νεοφιλελευθερισμός (στον οποίο ειλικρινά ΔΕΝ θεωρώ ότι πιστεύει) αλλά… η (σοσιαλδημοκρατική αν και ΜΗ-προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ) ΑΚΡΩΣ δογματική “Φιλελεύθερη Ανεκτικότητα” που τον διακατέχει, κυρίως στην πράξη, αλλά -τελικά- ΚΑΙ στη θεωρία, δηλαδή τον τρόπο που ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ γενικά (και προσπαθεί να φέρει την… ωμή πραγματικότητα στα μέτρα του). ΠΟΛΥ σημαντικό παράδειγμα αυτής της δογματικής του εμμονής στην “ελευθερία” ήταν και η παρέμβασή του (σε μια συζήτηση ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ) υπέρ της… επαναφοράς του Σωτηράκη, ΧΩΡΙΣ να δώσει την παραμικρή σημασία σε ΕΝΑ σωρό πράματα που του εξηγήσαμε λεπτομερώς. Αναφέρομαι στο σχόλιό του εδώ


  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41577

  …αλλά και σε ΠΟΛΛΑ άλλα που ακολούθησαν. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ήταν η επιμονή του (σχεδόν… γαϊδουρινή μπορώ να πω). Εκ των υστέρων _πιθανολογώ_ ότι… λόγω υπερβολικής αυτοπεποίθησης (επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι καλός στην επιχειρηματολογία) ένοιωσε… ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ από την… ελκυστική ΑΠΟΛΑΥΣΗ που έχασε, του να επιχειρηματολογήσει ο ΙΔΙΟΣ κατά του Σωτηράκη. Αυτή η αλαζονεία είναι ΚΛΑΣΣΙΚΑ καλυβίστικη (το ΕΠΑΘΛΟ του Καλυβισμού ειναι τα… “εύσημα” του “καλού σχολιαστή”, που φέρνει ΚΑΙ μπούγιο στην κουβέντα). ΑΥΤΟ πιστεύω ότι ήταν η προσωπική του αιτία για τη γαϊδουρινή επιμονή περί επαναφοράς του Σωτηράκη, αλλά υπήρχε ΚΑΙ θεωρητική αιτία, η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ “φιλελεύθερη ανεκτικότητα” – ™ Zizek.

  ________

  UPDATE (28/9/2010)

  ΕΔΩ η ΤΕΛΙΚΗ μου απάντηση στο θέμα Δ.Π./Αιρετικού.

  Σχολιασμός ελεύθερος (και ΔΕΝ τέθηκε σε moderation ο Δ.Π.) 51. OMADEON
  says: 

  ANAKOIΝΩΣΗ: 

  *****************

  ΑΥΤΟ το σχόλιο είναι σε ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (bug) στο λογισμικό της WORDPRESS.

  (ΜΠΟΥΚΑΡΑΜΕ το σύστημα! χαχαχα…. :-) )

  -ΟΚ, δεν είναι αστείο, ΚΑΘΟΛΟΥ….

  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΝΩ τα σχόλια σε ΑΥΤΟ το ποστ (εντός ολίγου) και οποιαδήποτε συζήτηση (ΙΔΙΩΣ για τη διένεξη Δ.Π. και Αιρετικού) μεταφέρεται εδώ:

  __________

  UPDATE (28/9/2010)


  ΕΔΩ η ΤΕΛΙΚΗ μου απάντηση
  στο θέμα Δ.Π./Αιρετικού.

  Σχολιασμός ελεύθερος (και ΔΕΝ τέθηκε σε moderation ο Δ.Π.)

  Επίσης, στη νέα σελίδα
  http://omadeon.wordpress.com/council/

  (σελίδα συνεδριάσεων για ΟΛΑ τα μέλη του blog, και όχι μόνο εμάς)

2 Comments »

 1. Αργά ή γρήγορα πρέπει να διασαφηνιστεί και μια ΑΦΑΝΗΣ (προς τα έξω) παρεξήγηση εκ μέρους της KnowDame, η οποία ΑΗΔΙΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ από τον καυγά ώστε… έθεσε υπό αμφισβήτηση την ίδια τη συμμετοχή της στο blog. Κατ’ αρχήν η KnowDame έχει αηδιάσει πρωτίστως από το ακραίο στυλ του Αιρετικού, στον οποίο και έριξε (δικαιολογημένα) ΟΛΗ την ευθύνη για τη σύγκρουση που αναλύουμε ΕΔΩ. Ομως έπεσε και εκείνη θύμα μιας απλής ΤΕΧΝΙΚΗΣ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ παρεξήγησης:

  1. Η μετατροπή του status / ρόλου του Δ.Π. σε “author” (που έγινε από μένα αρκετές ώρες ΠΡΙΝ συγκρουστεί ΚΑΙ με μένα ο Δ.Π.) δεν οφειλόταν με κανένα τρόπο σε… υποστήριξη του Αιρετικού, αλλά στο τεράστιο φάουλ του Δ.Π. να σβήσει το αρχικό του σχόλιο, αφήνοντας τη “συζήτηση” με τον Αιρετικό από κάτω σαν… τσαμπί ξεκρέμαστο, αρχικά ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ για μένα (που έλειπα αλλά… έβλεπα που-και-που τη συζήτηση σε ΠΟΛΥ αργή ταχύτητα, μέσω λαπτοπ σε παραλία με ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ σύνδεση – όπως ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ). Οταν ανάκτησα επιτέλους κανονική σύνδεση διαδικτύου, ήταν πλέον αργά, διότι ο Δ.Π. είχε ΗΔΗ παρανοήσει και άρχισε να επιτίθεται ΚΑΙ σε μένα.
  2. Ο λόγος που μετάτρεψα το ρόλο του Δ.Π. σε “author” είναι διότι με αυτό τον τρόπο (ενώ διατηρεί ΠΛΗΡΗ ελευθερία συγγραφής και διόρθωσης ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ποστ) ΔΕΝ μπορεί πια να αλλάζει σχόλια (ή αναρτήσεις άλλων). Μετά τη δριμύτατη, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ οξεία ΚΑΙ βρώμικη επίθεσή του (σε μένα), το θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να ξανα-αποκτούσε υπερ-δικαιώματα editor, έτσι κι αλλιώς. Ο κίνδυνος να βλάψει το μπλογκ ή να αλλοιώσει σχόλια καθίσταται ΠΟΛΥ μεγάλος και απαγορευτικός για δικαιώματα “editor”.
  3. Πάμε τώρα στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ της KnowDame, η οποία είχε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ κατά τα άλλα (στο
  να ΜΗ θέλει να επιβληθεί “ποινή” έξωσης ή υποβιβασμού στον Δ.Π. κλπ.) αλλά είχε ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΛΑΘΟΣ κάτι
  ΠΟΛΥ σημαντικό,
  που της εξήγησα σε σχόλιο αλλά ΠΑΛΙ δεν κατάλαβε. Ορίστε το σχόλιό μου και πάλι, στο
  οποίο ΔΕΝ απάντησε η KnowDame επί σειρά ημερών,
  αλλά… επανήλθε (σε ιδιωτική συνομιλία) για να
  μου… καταλογίσει ευθύνες επειδή “δεν σεβάστηκα το βέτο της”. ΠΟΙΟ βέτο της?
  ΑΝ ΔΕΝ την είχε ικανοποιήσει πλήρως, η εκτενής ΑΠΑΝΤΗΣΗ που έδωσα, τότε… ας το
  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, εκείνες τις ΜΕΡΕΣ που πέρασαν!
  Η KnowDame επικαλέστηκε μια ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ του Δ.Π. (αν γινόταν “author”), η οποία όμως
  ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, άρα και η λογική της ένστασής της, ήταν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ. Ιδού ΓΙΑΤΙ:

  OMADEON says:
  26/09/2010 στις 21:52

  @KnowDame Καλώς σε βρίσκω (και μόλις γύρισα). Πρώτα-πρώτα κάτι τεχνικό και διαδικαστικό…
  (είχες πει)

  Όπως ξέρεις και από την
  περίπτωση με το ποστ του Ζώη, η ιδιότητα του author δεν του έδινε τη
  δυνατόητα να διορθώσει ούτε καν τα δικά του ποστ.

  -ΟΧΙ, ο Ζώης στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΧΕ (αρχικά) ρόλο “author”
  διότι κατά λάθος τον είχα κάνει απλό “contributor”.
  Διάβασε ξανά τη σελίδα με τους ρόλους: http://en.support.wordpress.com/user-roles/

  Επομένως διαφωνώ με αυτή την απόφασή σου. Το γεγονός ότι ο Δ.Π δεν είναι εξοικειωμένος ακόμα με τις
  τεχνικές λεπτομέρειες, θέλει λίγο χρόνο και βοήθεια από εμάς ουλάχιστον στην αρχή (όπως έγινε και με τον Ζώη)

  Αν η απόφαση είχε τις συνέπειες που ΝΟΜΙΖΕΙΣ
  θα είχες δίκιο.
  Ομως ΔΕΝ είναι έτσι:

  Οπως εξήγησα πριν, η ιδιότητα του “author” δίνει σε κάποιον πλήρη ελευθερία
  να ποστάρει ό,τι θέλει και να το διορθώνει όποτε θέλει.

  Το τεχνικό πρόβλημα με τον Ζώη για την ακρίβεια ήταν λίγο πιο περίπλοκο.
  Εχοντας κάνει το (αρχικό) λάθος να τον κάνω “contributor”, εκείνος -στο
  μεταξύ- έγραψε ένα ποστ όπου -αυτομάτως- “άναψε” ένα κουμπάκι που λέει
  “pending” (αν θυμάμαι καλά) το οποίο όμως… ΔΕΝ έσβησε όταν διόρθωσα το
  “contributor” σε “author”, με αποτέλεσμα ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ όταν διόρθωσα το δικό
  μου λάθος, δεν μπορούσε να δημοσιεύσει το ποστ του διότι δεν πατούσε το
  κουμπί (που δεν ήξερε καν, αφού… ούτε εγώ δεν το ήξερα
  , καλά-καλά)

  Comment by OMADEON — 12/10/2010 @ 12:07 pm

 2. Επίσης ΞΑΝΑΛΕΩ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ότι…

  1) ο Αιρετικός έγραψε ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, κανένα εκ των οποίων δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΡΙΣΙΑ,
  και κανένα εκ των οποίων δεν είχε “συκοφαντία (με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έννοια) αλλά -βεβαίως-
  τα σχόλιά του ήταν ΠΟΛΥ ΑΚΡΑΙΑ σε στυλ, προβοκατόρικα, προσβλητικά (_και_ ΑΔΙΚΑ -εν μέρει- ΚΑΙ “τσουβαλιαστικά”).

  2) ο “Δύστροπη Πραγματικότητα” έγραψε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ σχόλια (θα τα μετρήσω 16 σε αριθμό ΜΕΣΑ στον καυγά),
  και (με την εξαίρεση 2 αρχικών ΟΥΔΕΤΕΡΩΝ σχολίων του σε μένα)…. ΟΛΑ με βρισιές,
  ΟΛΑ με ΠΟΛΛΗ ΛΑΣΠΗ, ΟΛΑ άκρως προσβλητικά, και όλα αυτά ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ προς ΕΜΕΝΑ, ΑΔΙΚΩΣ.

  3) ο Δ.Π. δεν εκτίμησε ΚΑΘΟΛΟΥ, ούτε το ποσοστό αλήθειας που είχε ο Αιρετικός, ΟΥΤΕ όσα του
  επεσήμανα εγώ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ την ίδια την ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ.

  _____________
  Για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ “κρυφή επάνοδο” του Δ.Π. δείτε εδώ:
  http://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#comment-42457
  …και την ΕΚΤΕΝΗ πρώτη ανάλυση του καυγά, που ξεκίνησε ΕΔΩ:
  http://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#comment-42181

  Comment by OMADEON — 12/10/2010 @ 12:41 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: