Omadeon's Meta-Blog

17/01/2012

Απάντηση(1) στο λίβελλο: ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ” ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

ΑΝ ήρθατε εδώ από σύνδεσμο, πρώτη φορά, δείτε και την κεντρική ανάρτηση στο άλλο blog, ΕΔΩ.

Takis Fotopoulos

Τάκης Φωτόπουλος

Αυτός ο λίβελλος που ανάρτησε η “Περιεκτική Δημοκρατία” του Τάκη Φωτόπουλου (στις 3/1/2012) είναι κενός περιεχομένου, αστήρικτος για κάθε προσεκτικό αναγνώστη. Παραδόξως, παρατίθενται στον ίδιο λίβελλο ακόμη και ορισμένες θετικές κρίσεις μου για τον Τάκη Φωτόπουλο, οι οποίες δεν ακυρώνονται από την κριτική που του είχα ασκήσει ταυτόχρονα. Αυτές οι θετικές κρίσεις, ήταν βέβαια γραμμένες μαζί με κριτική, κι έτσι δεν μπόρεσε ο λιβελογράφος να τις σβήσει εξ ολοκλήρου (χωρίς να σβήσει και τα δήθεν “αποδεικτικά στοιχεία”). Ωστόσο, ο λίβελλος παραλείπει ΟΛΑ τα άλλα θετικά (πλήρη σχόλια) που είχα επίσης γράψει για τον Τ.Φ. και το έργο του. Αυτά ήταν πιο εύκολο να αποσιωπηθούν εντελώς, σαν να μην έγιναν ποτέ! Δηλαδή: Ο λιβελογράφος παραλείπει πολλά που είχα γράψει υπέρ του Τάκη Φωτόπουλου (και τις απόψεις και το έργο του) έτσι ώστε να κατασκευάσει μια ανύπαρκτη ενοχή:

-Τον απαξιωτικό μύθο του λασπολόγου – συκοφάντη Omadeon“, του… μη-αντικειμενικού, αλλά  “δήθεν“. Δηλαδή…  άλλου ενός συνωμότη του (υποτιθέμενου) “βρώμικου πολέμου κατά του Τάκη Φωτόπουλου” (στο διαδίκτυο).

 • ΑΝ τρίβετε τα μάτια σας τώρα, μαθαίνοντάς  όλα αυτά  πρώτη φορά, τότε μία σύνοψη επεισοδίων που χάσατε είναι η εξής:

 • Hμουν απλός σχολιαστής του ομαδικού blog “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα” (που συκοφαντήθηκε σαν σύνολο από τον ίδιο, όπως πολλοί άλλοι… ακόμη και το blog-aggregator “You Pay Your Crisis”, σαν… όργανο της Ισραηλινής Πρεσβείας)
 • Οταν έγινε μια οργισμένη και υβριστική ανάρτηση κατά του Τ.Φ. από ένα μέλος του (πλουραλιστικού και ομαδικού) blog ΣΧΣ, η οποία -πράγματι- πρόσβαλλε και έθιγε τον Τάκη Φωτόπουλο, αρχικά επιχείρησα (ματαίως) να ηρεμήσω τα πνεύματα. Και…παρόλο που αποδεδειγμένα δεν ήμουν ανάμεσα στους φανατικούς αντιπάλους του Τ.Φ. (που ενίοτε τον έβριζαν), αναγκάστηκα να αμυνθώ έντονα στην κατάπτυστη συμπεριφορά ορισμένων Φωτοπουλικών που έκαναν… γυαλιά-καρφιά το διάλογο, συκοφαντώντας σχεδόν όλους τους άλλους σχολιαστές σαν… πράκτορες (ή με άλλες… “τιμητικές” ιδιότητες), κλπ.
 • Τα θετικά σχόλια που είχα γράψει αποσιωπήθηκαν, αργότερα, από την Π.Δ. για προφανείς… βρώμικους λόγους, δηλαδή για να σκηνοθετηθεί ο μύθος του “λασπολόγου συκοφάντη Omadeon”, έτσι ώστε να συγκαλυφθεί η άθλια συμπεριφορά των (κυρίως ανώνυμων) φανατικών οπαδών του Τάκη Φωτόπουλου,  σε εκείνη τη “συζήτηση” κάτω από μία (πράγματι υβριστική) ανάρτηση κάποιου άλλου, που τον ενόχλησε  πολύ.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εκ των υστέρων, διαβάζοντας προσεκτικά διάφορα κείμενα του Τάκη Φωτόπουλου, θεωρώ πως τον… είχα υπερτιμήσει (τότε) ψάχνοντας να βρω κάτι θετικό στο έργο του, ώστε να μετριάσω την ηλίθια διένεξη με τους φανατικούς οπαδούς του, στους “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”. Εξάλλου, η δική του δεδηλωμένα προβοκατόρικη (υβριστική και λασπολογική) συμπεριφορά… ξεπέρασε ακόμη και τα τεντωμένα όρια ξεφτίλας των πιο φανατικών οπαδών του (όταν με αποκάλεσε “αλητοχαφιέ”, δηλώνοντας πως… θα με βρίζει μέχρι να μάθει… τα στοιχεία μου, κ.ο.κ.)

Θα παραθέσω σε λίγο ΟΛΟ το λίβελλο, μαζί με απαντήσεις (σημείο-προς-σημείο).

Οσον αφορά, όμως το ένα και μοναδικό πραγματικό “ατόπημά μου”, το ότι συμπέρανα βιαστικά (από όσα διάβασα κάποια στιγμή, μέσα στον καυγά) ότι ο Τάκης Φωτόπουλος “συκοφάντησε τον Καστοριάδη” (κλπ.) θεωρώ πως το θέμα παραμένει ανοιχτό, αλλά οπωσδήποτε είχα κάποια λάθη, ΚΑΙ κάποιο δίκιο ταυτόχρονα, σε όσα είπα (αλλά μόνο η έρευνα θα δείξει ΤΙ ισχύει). Αν εξαιρέσουμε αυτό το ζήτημα, όμως…

-Συνοψίζω ΟΛΑ τα υπόλοιπα, που μου καταλογίζει ο λίβελλος, στο εξής ένα και μοναδικό “ατόπημα”:

 • Το ότι τόλμησα να  εκφράσω, με απόλυτη ειλικρίνεια, μία πολύ γνωστή κακή εικόνα που δημιουργεί ο ίδιος ο Τάκης Φωτόπουλος. Μία εντύπωση που δημιουργεί σε ΟΛΟΥΣ τώρα πια, δηλαδή σε ΚΑΘΕ αντικειμενικό αναγνώστη, πλην φανατικών οπαδών και παρατρεχάμενων…

Ομως αυτή η εικόνα της συμπεριφοράς του Τ.Φ. (τουλάχιστον στο διαδίκτυο) αποτελεί τώρα πια οφθαλμοφανές (και αντικειμενικό) ΓΕΓΟΝΟΣ, πέραν πάσης αμφισβήτησης όταν ο Τάκης Φωτόπουλος παρεξηγεί τόσο χοντρά ώστε π.χ. να θεωρεί το blog “You Pay Your Crisis”… όργανο του Σιωνισμού, ή της Ισραηλινής Πρεσβείας, κλπ. – ή όταν απειλεί με μηνύσεις ΧΩΡΙΣ  ΛΟΓΟ… ένα σωρό σοβαρούς έντιμους ανθρώπους που ΔΕΝ τον συκοφάντησαν (Σπύρο Μαρκέτο, Λεωνίδα Βατικιώτη, David Ames Curtis, κ.’α.) ή όταν τσουβαλιάζει ένα σωρό άσχετα (και εν πολλοίς ασύνδετα μεταξύ τους) ιστολόγια και πρόσωπα, καταγγέλοντάς τα (ψευδώς) ότι επιδίδονται όλα μαζί σε… οργανωμένη “βρώμικη εκστρατεία” εναντίον του, κλπ.

Γι’ αυτό το λόγο, θεωρώ πως στοχοποιήθηκα πολύ άδικα από τον Τάκη Φωτόπουλο και τους φανατικούς οπαδούς του (εξίσου ρυπαρόστομους με τον… ίδιο, αφού αργότερα με αποκάλεσε “αλητο-χαφιέ“, “κατοχικό κουκουλοφόρο με κεραίες”, κλπ  ακόμη και μετά το… ειρηνευτικό γράμμα μου προς τον ίδιο).

 •  Τέλος πάντων, μάλλον την πάτησα σαν το… “κακό παιδί”, σε γνωστό παιδικό παραμύθι, που τόλμησε να πει, κάποια στιγμή: “ο αυτοκράτορας είναι γυμνός”.

  -Με τη διαφορά, ότι ο Τ.Φ. δεν είναι αυτοκράτορας, ούτε και γυμνός, ενώ… τα “κακά παιδιά” είναι (τώρα γι’ αυτόν)… πάρα πολλά.

Αυτός ο λίβελλος απευθύνεται λοιπόν (εκ των πραγμάτων) είτε σε εντελώς απληροφόρητους και/ή επιπόλαιους αναγνώστες, είτε σε κάποια άτομα με προκατειλλημένη αντιπάθεια για μένα (ή το blog  omadeon.wordpress.com), πρωτίστως τους φανατικούς οπαδούς του Τάκη Φωτόπουλου (και της “Περιεκτικής Δημοκρατίας” του) που μόνο δημοκρατικά δεν συμπεριφέρεται στο διαδίκτυο).

Εν πάση περιπτώσει, ορίστε ένα πλήθος δειγμάτων του λιβέλλου (στην αριστερή στήλη) μαζί με ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μου (στη δεξιά στήλη του ακόλουθου πίνακα):

(όπου ορισμένα τμήματα του λιβέλλου τα απάντησα με προτεραιότητα, πριν τα υπόλοιπα, σαν πιο σημαντικά κατ’ εμέ).

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ” ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

http://www.inclusivedemocracy.org/pd/crit/2012_01_03_staxiologisi_internetikis_sikofantias.htm

 

Δηλαδή…

Λίβελλος της ΠΔ κατά αμερόληπτου σχολιαστή /blogger,

ώστε να τον παρουσιάσει σαν “λασπολόγο-συκοφάντη”

version 1.0 (θα προστεθούν updates & links)

 
Από τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στην ΠΔ

= Από το βρώμικο μυαλό κάποιων που… ηδονίζονται να δημιουργούν εχθρούς !

ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΛΑΣΠΗ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ …ΠΙΣΙΝΗ ΚΑΜΜΙΑ “διαστρέβλωση” δεν υπηρξε εδώ, αν και το θέμα (κανονικά) είναι ασήμαντο (σιγά τη “λάσπη”)!Απλούστατα όμως, εδώ… ο Τάκης Φωτόπουλος ψεύδεται αποδεδειγμένα.Το να εκνευριστεί κάποιος επώνυμος αριστερός διανοούμενος, νεοφερμένος στο διαδίκτυο, επειδή κάποιος τον είπε “μεγαλοαστό”, είναι κατανοητό. Το να αντιδράσει με απειλές μήνυσης είναι βέβαια κάπως ακραίο, αλλά…
omadeon
Δεκεμβρίου 27, 2011 στις 12:18 ΠΜ Το ότι ξεκινήσατε το “νταραβέρι με το ιντημήντια” πριν δέκα χρόνια θέλοντας να μηνύσετε κάποιον που σας έβρισε (νομίζω σας είπε “μεγαλοαστό” – που δεν είναι καν βρισιά) δείχνει τη ρίζα του προβλήματος… (ΑΝ η πληροφορία αυτή είναι σωστή. ΑΝ πάλι δεν είναι σωστή, ΜΗ τη θεωρήσετε συκοφαντία. ΤΡΙΧΕΣ θα είναι)
Αυτό είναι κάτι που γράφτηκε συχνά από άλλους. Δεν το θεώρησα τόσο σημαντικό. Γι’ αυτό και είπα ότι… αν δεν είναι αληθινή αυτή η ιστορία, τότε δεν είναι συκοφαντία, αλλά “τρίχες”. Εξέφρασα αμφιβολία, διότι…-Δεν είχα δει ακόμη, με τα μάτια μου, την απόδειξη, ότι όντως είχε συμβεί αυτό που διάβασα! Παραθέτω λοιπόν τώρα την απόδειξη ότι ο Τάκης Φωτόπουλος ψεύδεται συνειδητά (συκοφαντώντας με και σαν “διαστρεβλωτή”). Ορίστε η “τεκμηρίωση” που απαίτησε, απόσπασμα ανακοίνωσής του στο indymedia:https://archive.today/bPaOr#selection-381.2564-381.3276

[…]
3. Οι χαρακτηρισμοί που δημοσίευσε παραπάνω κάποιος θρασύδειλος κουκουλοφορος εναντίον μου (‘αστυνομικός καθηγητής’ και ‘μεγαλοαστός’) αποτελούν συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον μου . Εφόσον λοιπόν η Διαχειριστική Ομάδα δεν τήρησε την πολιτική και νομική υποχρέωση της (πράγμα για το οποίο φέρει ακέραια την πολιτική και νομική ευθύνη) καλώ το θρασύδειλο άτομο με το ψευδώνυμο «Σταυρος από Ιλίσια» η να ανακαλέσει δημόσια τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του η να μου στείλει αμέσως τα στοιχεία της ταυτότητας του στην email διεύθυνση μου (μπορεί να την βρει στην ιστοσελίδα www.inclusive democracy.org) για να του υποβάλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση όπου θα υποχρεωθεί να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του. Δεν έχω ποτέ ασχοληθεί με την αστική δικαιοσύνη αλλά… 

[…μπλα-μπλα-μπλα…]-Τάκης Φωτόπουλος

Αρχική Πηγή:  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=52336

Το μόνο που αποδεικνύει αυτή η παλιά ιστορία, είναι μια μεγάλη ευθιξία, μάλλον κατανοητή σε …πρωτάρη του διαδικτύου (τότε). Δεν βλέπω γιατί πρέπει να τον προσβάλλει, μετά από τόσα χρόνια! Βλέπω όμως τώρα, με… ανατριχίλα, την ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι είναι 100% ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ, απολύτως αποδεδεδειγμένα !

Και επικίνδυνος ψεύτης, θάλεγα, αφού… προσβάλλεται με την παραμικρή ιστοριούλα από το παρελθόν, την οποία αρνείται πεισματικά, συκοφαντώντας εκείνον που του τη θυμίζει σαν… “συκοφάντη”, ενώ ξέρει πολύ καλά, ότι ο ίδιος ψεύδεται (και είναι… “μετα-συκοφάντης”).

Εκτός αν… “δεν θυμάται καλά”, βέβαια. (Ω ναι, καλάαα… ΣΙΓΑ, αφού… δεν ξεχνιούνται αυτά!)

 

ΕΔΩ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤOΥΣ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑ…
 Μα… ΗΔΗ αποδείχτηκαν ψευδείς ΟΛΕΣ οι καταγγελίες μελών της ΠΔ ότι (δήθεν) υπέστησαν “απειλές φυσικής βίας”, είτε έμμεσα είτε άμεσα.Οι αποδείξεις είναι στη συζήτηση ΕΔΩ, όπου αποδείχτηκε επίσης μία άλλη μεγάλη ψευτιά, ότι δήθεν “λογοκρίθηκαν” σχόλια των οπαδών της ΠΔ από τους “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”. Επειδή βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση, πρέπει να παρουσιαστεί το (αυτοτελές) τμήμα της με τα σχόλια που αποδεικνύουν την ψευτιά, σαν κάτι πιο ευανάγνωστο, χωριστά από τη συνολική συζήτηση (και αυτό είναι κάτι που ετοιμάζω… stay tuned for updates! Aλλά αν ενδιαφέρεστε κάντε τον κόπο να βρείτε τις αποδείξεις μόνοι/μόνες σας, εκεί. ΔΕΝ Είναι τόσο δύσκολο…)Τώρα, εδώ…

ΤΙ είναι αυτό που νοιώθει ο λιβελλογράφος ότι… τον απειλεί“? 

 

omadeon
Δεκεμβρίου 27, 2011 στις 2:14 ΠΜ Προβλέπω νέο γύρο επιθέσεων… διότι δεν είχα προσέξει αυτή τη λεπτομέρεια

Ήδη άλλωστε βγήκαν σχόλια και στο Ιντι και στο ΣΧΣ που άμεσα η έμμεσα απειλούν τη σωματική ακεραιότητα εμένα και των μελών της ΠΔ, όπως έκανα δημόσια καταγγελία στην Ελευθεροτυπία.

-Τάκης Φωτόπουλος

Κύριε Φωτόπουλε, ΟΥΔΕΝ σχόλιον απείλησε έμμεσα ή άμεσα ΚΑΝΕΝΟΣ τη σωματική ακεραιότητα.

Αναλαμβάνω όμως… να ρίχνω απίστευτα αναίμακτα βρισίδια σε ΟΠΟΙΟΝ οπαδό σας τολμήσει να ξανα-εμφανιστεί εδώ χωρίς ΠΡΩΤΑ να υποδείξει το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σχόλιο που εξέλαβε σαν κάτι τέτοιο…

Περιστοιχίζεστε από σαλταρισμένους ΚΑΙ επικίνδυνους ΜΥΘΟΜΑΝΕΙΣ παρανοΪκούς.

Ο χειρότερος εχθρός σας ΕΙΝΑΙ αυτά τα άτομα. Καταλάβετέ το…

Δεν γνωρίζω το βαθμό της δικής σας συμμετοχής ή ευθύνης γι’ αυτό τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γκεμπελισμό αλλά να είστε σίγουρος ότι ΔΕΝ θα μείνει αναπάντητος αν δεν αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ η συκοφαντία, ως προς το ιστολόγιο ΣΧΣ. Ως προς το ιντιμήντια δεν ξέρω τι έγινε, αλλά εδώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ιντιμήντια.

 

Η μοναδική (νέα) “απειλή” (που είδε ο λιβελογράφος) είναι στο τέλος, εκείνο το “να είστε σίγουρος ότι δεν θα μείνει αναπάντητος” (=ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ γκεμπελισμός ΤΩΝ οπαδών της ΠΔ).

Τίποτε το μεμπτό, εδώ !

Ισα-ίσα, όταν επιτέλους ο ερωτωμενος (“φίλος της ΠΔ”) υπέδειξε το επίμαχο σχόλιο, αποδείχτηκε ΚΑΘΕ άλλο παρά “απειλή βίας”, εκείνο το σχόλιο (και ένα άλλο  παρόμοιο).Ηταν σαφείς αναφορές σε διαδικτυακή κάθαρση μέσω αποκλεισμού δολιοφθορέων του  διαλόγου, από το διάλογο. Περιείχε μάλιστα και την “απειλή” να στείλω γράμμα στον… ίδιο τον Τάκη Φωτόπουλο(!) – όπως και ΕΓΙΝΕ, αργότερα…,Αποδείχτηκε ότι η “καταγγελία της ΠΔ” ήταν ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ψέμαέστω… μια χοντρή παρεξήγηση) και ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Εδώ όμως… (δηλαδή σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το σχόλιο)…

Κοντολογίς, αυτό που ο Τάκης Φωτόπουλος (ή ο λιβελλογράφος) νοιώθει ότι τον “απειλεί” εδώ, δεν είναι άλλο από την κριτική (απάντηση στις ψευτιές των μελών της ΠΔ).

 

…ΕΝΩ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΑΦΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΕΝΑ απολύτως “κάλεσμα για αυτοδικία” δεν υπάρχει εδώ, αποδεδειγμένα.
Και…ΚΑΝΕΝΑΣ δικαστής δεν θα το “έπαιρνε έτσι”. -Γιατί?
Δεκεμβρίου 23, 2011 στις 5:48 ΜΜ Υ.Γ.2 Και μια τελευταία διευκρίνιση που ΞΕΧΑΣΑ, πολύ σημαντική νομίζω.Επειδή ζούμε σε καθεστώς ανελευθερίας, όπου όλη η δικαιοσύνη είναι στα χέρια του κράτους και η τήρησή της επαφίεται σε εξουσίες, ή στην αστυνομία, κλπ…. γι’ αυτό το λόγο θαρρώ πως έχουμε… ΜΑΛΘΑΚΕΨΕΙ και αποχαυνωθεί, ή έστω αποπροσανατολιστεί… να αμελούμε α καθήκοντά μας σαν ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΑΤΟΜΑ, στο να υλοποιήσουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ μια πραγματικά δίκαιη συλλογική δικαιοσύνη. Περιμένουμε πάντα (έστω και υποσυνείδητα) κάποιοι άααλλοι “να καθαρίσουν για πάρτη μας” ή “να τιμωρήσουν τους κακούς”, κ.ο.κ.Θέλετε μια πραγματικά αυτο-οργανωμένη και αυτόνομη κοινωνία? ΟΚ, αλλά αυτό σημαίνει ότι ΜΟΝΟΙ μας πρέπει να φροντίζουμε τα πάντα. Η αλληλεγγύη δεν είναι τότε προαιρετική, αλλά καθίσταται ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, όπως και ο εμποδισμός κάθε πλήγματος κατά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας ΚΑΘΕ ανθρώπου, όχι πια “μόνο ο καθένας για πάρτη του”. Οπότε… πολλές ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ κακές συνήθειες πρέπει να τις ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. -Διότι… [1] πρώτον, όπως είχα ΗΔΗ καταστήσει σαφές, στα (επιτηδείως κρυμμένα από το λιβελογράφο) συμφραζόμενα, μοναδικό μέτρο προστασίας του έντιμου διαδικτυακού διαλόγου είναι η έξωση και ο αποκλεισμός αμετανόητων λασπολόγων (όπως τα συγκεκριμμένα μέλη της ΠΔ, παρόντα σε εκείνη τη συζήτηση). Μοναδικό “μέτρο δικαιοσύνης” στο διάλογο είναι η έξωση  εκείνων που καταστρέφουν το διάλογο (αν δεν συνετιστούν από την κριτική των ατοπημάτων τους).[2] δεύτερον, διότι με βάση το όραμα μιας μελλοντικής κοινωνίας, πραγματικά ελεύθερης και αυτόνομης, όσα είπα στη συνέχεια περί αυτο-οργάνωσης, συλλογικής δικαιοσύνης, και (ιδίως) αλληλεγγύης είναι απολύτως σαφή, ή σχεδόν αυτονόητα.[3] τρίτον, διότι σε εκείνη τη συζήτηση, τα μέλη της ΠΔ είχαν παντελώς άγνωστα στοιχεία (τόπου διαμονής κλπ.) άρα ΔΕΝ υπήρχε κι άλλος τρόπος αναχαίτισής τους (αν συνέχιζαν τις επιθέσεις)  από την έξωση ή το “μποϋκοτάζ” (όπως το αποκάλεσα), έτσι κι αλλιώς. Αυτό το έκτακτο μέτρο, ήδη διατίθεται όμως, στα blog και στα forum, σαν τεχνική δυνατότητα. Είναι το… moderationΕξάλλου…
Οποιος θεωρήσει “αυτοδικία” αυτή την (πολύ σωστή) υπενθύμιση ή έκκληση για συλλογική αυτο-οργάνωση, εγρήγορση, πραγματική δικαιοσύνη, αυτονομία και (ιδίως) αλληλεγγύη… μάλλον είναι παντελώς άσχετος με όλους σχεδόν τους ελευθεριακούς διανοητές (όπως ο Καστοριάδης ή ο Μπούκτσιν).
Αλλά ακόμη και αν δεν ξέρει κανείς τίποτε για όλα αυτά, η παρερμηνεία περί δήθεν “αυτοδικίας” αποτελεί κραυγαλέα διαστρέβλωση νοήματος και οφθαλμοφανές ψεύδος, με προφανή σκοπιμότητα την κατα-συκοφάντηση του άλλου.
ΕΔΩ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΤΙΜΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ Τ.Φ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΤΑΝ Κανένα θράσος δεν υπάρχει εδώ.Το θράσος ειναι του Αντώνη, δηλαδή ο δόλος του να αποκρύψει το γεγονός ότι είμαι αποδεδειγμένα έντιμος και ειλικρινής ιστολόγος (και σχολιαστής του), τον οποίο ο ίδιος ξέρει πολυ καλά και… αποκλείεται να ήθελα εγώ να επιτεθώ στον Τάκη Φωτόπουλο. Σιώπησε όμως, ενώ ουσιαστικά προσυπέγραψε τις συκοφαντίες, λόγω προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, που δεν τον τιμά καθόλου. Ανέντιμος αποδείχτηκε ο Αντώνης (ΚΑΙ αχάριστος… σταλινικός). ΟΧΙ εγώ…
ΕΔΩ Ο ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ Τ.Φ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΔ ΓΙΑ…ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ “character assassination” ! Φυσικά. Αφού… δεν κάνετε τίποτε άλλο, συνήθως, από… ακριβώς αυτό!
 Δεκεμβρίου 24, 2011 στις 4:39 ΜΜ ΑΝ έγιναν εν γνώσει του Φωτόπουλου, όσα έγιναν, τότε… ο ίδιος ο Φωτόπουλος δεν είναι εκείνος που ξέραμεΑλλά και στο διαδίκτυο οι “τακτικές Φωτόπουλου” για “character assassination” είναι θάνατος.
Εκατό φορές πιο αρνητικές από ό,τι ήταν στον παραδοσιακό τύπο
Φυσικά.
ΟΛΑ αυτά που είπα, είναι σωστά (και ο παρών λίβελλος είναι… χαρακτηριστικό παράδειγμα).
ΕΔΩ Η “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ” ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Φ. ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ “ΓΕΝΙΚΑ” ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΔ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ Η κάθε αξιολόγηση προχωράει ανάλογα με όσα μαθαίνει κανείς κάθε στιγμή.Τεκμηρίωση φυσικά και χρειάζεται, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ακαριαία.
Δεκεμβρίου 24, 2011 στις 12:10 ΠΜ Ο Φωτόπουλος ΔΕΝ είναι εντάξει, καθόλου. Και μπορώ τώρα να το τεκμηριώσω σε πλήθος περιπτώσεων… Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου η ποιότητα των στοιχείων και επιχειρημάτων του Τ.Φ. που αφορούν μια άλλη μεγάλη του αντιπαράθεση, εναντίον της “Διεθνούς Αμνηστείας”. Γύρευε καυγά από την αρχή και αφορμή για να τους φορτώσει… ατοπήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ να έστεκαν, μέχρι στιγμής. Η σελίδα είναι εδώ
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grdialogs/amnesty_dialogue.htm
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά εκεί…Η γενική τάση του Τ.Φ. (και των οπαδών του) είναι να ξεκινάει από μία γενίκευση (π.χ. “υπηρέτες της Νέας Τάξης”) και να προσπαθεί μανιωδώς να ταιριάξει ΚΑΘΕ συγκεκριμμένη περίπτωση με τη γενίκευση, πατώντας αδιακρίτως αθώους και ενόχους, βάσιμες ή αβάσιμες ενοχές και ευθύνες παντού…
Αυτό είναι σημαντικό σχόλιο και 100% ειλικρινής αξιολόγηση όσων διάβασα, ΟΧΙ “λάσπη”.
Παρόλ’ αυτά, η Διεθνής Αμνηστεία έχει τα δικά της τρωτά, όχι πάντα προφανή. Οι άστοχες κριτικές εναντίον της (όπως αυτές που διάβασα) την βοηθούν, όμως, να γλυτώνει τη σοβαρή κριτική για ορισμένα πραγματικά λάθη (ή μεροληψίες) της, κλπ.Βασικά απογητεύτηκα, διότι γύρω στα μισά “επιχειρήματα” του ΤΦ κατά της Διεθνούς Αμνηστείας μου φάνηκαν σαθρά ή αστήρικτα, ενώ η γενική τάση που αναφέρω πιο κάτω είναι οφθαλμοφανής.
Δεκεμβρίου 17, 2011 στις 10:50 ΠΜ

Εκεί την πάτησε ο Φωτόπουλος. Αν η μανία καταδίωξης που τον διακατέχει κατά καιρούς… .

Ο πονηρός σκοπός του λιβελογράφου εδώ, για κατασκευή ΨΕΥΔΩΝ εντυπώσεων σε βάρος μου διαφαίνεται εύκολα, αν δείτε το ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ σχόλιό μου (σε μέλος της ΠΔ) που ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ο λίβελλος:omadeon
Δεκεμβρίου 18, 2011 στις 12:10 ΠΜ

Κάτι τέτοια γράφετε και… παρεξηγιέστε χειρότερα.

Αφού έχετε δίκιο στα ΠΙΟ ουσιώδη, όσα αφορούν το ΠΟΛΥ σημαντικό έργο του Φωτόπουλου…

Γιατί δεν κάνετε ένα διαχωρισμό εκεί, σταματώντας ΕΚΕΙ, αντί να επεκτείνεστε σε… ανούσιες ανταποδώσεις ετικετών και χαρακτηρισμών?

Εδώ είναι… διαδίκτυο, όχι παίξε-γέλασε. ΠΟΛΥ χειρότερο των… Βαλκανίων.

Θα ήταν κατόρθωμα αν ο κ. Φωτόπουλος δεν ανάπτυσσε… μια ΠΑΡΑ πολύ συνηθισμένη παρανοική αντίδραση σε όσα… παρανοΪκά ΗΔΗ συμβαίνουν.

Γι’ αυτό μην παρεξηγείτε και όσα είπα εγώ. Τιμώ τον Φωτόπουλο για τις ιδέες του, ΟΧΙ για τις αντιδράσεις του σε επιθέσεις του διαδικτύου, του ιντυμήντια και του κάθε… ιντερνετισμένου.

_______________________

Εν πάση περιπτώσει… Δικαίωμά μου είναι, το να πιστεύω ότι ο τάδε (ή ο δείνα) επώνυμος διανοητής περνάει στιγμές, όπου η δημόσια συμπεριφορά του (στο διαδίκτυο) διακατέχεται από κάποιο είδος… μανιακής εμμονής. Αλίμονο, αν δεν μπορούμε να το πούμε αυτό (ιδίως σε ένα διαδίκτυο όπου οι πάντες παρεξηγούν πολύ εύκολα)!

Ο Τάκης Φωτόπουλος έχει συχνά δημιουργήσει μια τέτοια εντύπωση, την οποία όσοι εκτιμούν το έργο του… αποσιωπούν, σαν  μία περίπτωση “αυτοκράτορα που δεν φορούσε ρούχα αλλά κανένας δεν μπορούσε να του το πει”. Εκ των υστέρων όμως, πιστεύω ότι το κάνει εσκεμμέναόχι τόσο πολύ επειδή παρεξηγεί, όσο επειδή η καλλιέργεια τέτοιου κλίματος συμφέρει, για τη δημιουργία πολύ έντονου φανατισμού αφοσίωσης στους οπαδούς του.

Δεκεμβρίου 20, 2011 στις 9:15 ΜΜ Γίνατε όλοι της ΠΔ ένα μάτσο χάλια σαν τον αρχηγό σας. Από αυτή την άποψη αδικείτε τον εαυτό σας…
 Διότι όποιος σκέφτεται έτσι είναι… παρανοΪκός με περικεφαλαία. Για πολλοστή φορά, ο λιβελογράφος ακολουθεί την ίδια ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ τακτική. ΚΡΥΒΕΙ τα πιο ουσιώδη στο σχόλιο ώστε να αλλοιώσει το νόημά του, μέσω αποσπασματικής παράθεσης (παλιού κόλπο… αρχαρίων του διαδικτύου).
Το ΠΛΗΡΕΣ σχόλιο έχει εντελώς διαφορετικό επίκεντρο, το ΣΟΒΑΡΟ λάθος ΛΟΓΙΚΗΣ που έκανε ένας φανατικός οπαδός του Φωτόπουλου. Ορίστε το:omadeon
Δεκεμβρίου 20, 2011 στις 9:15 ΜΜ

Δήμο… κάτι δεν πάει καλά με πολλά που κάθεσαι και γράφεις…

Για αυτο μην πιανεις την ΠΔ στο στομα σου, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΒΙΣΒΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ.

Σοβαρολογείς? ότι… Οποιος δηλαδή αμφισβητεί την “ΠΔ” και “δεν είναι επώνυμος” (και με στοιχεία και επιχειρήματα) “είναι πράκτορας με πατέντα”?

ΤΙ λες?
Μπάς και παίζει να είναι… απλός μαλάκας?

Γίνατε όλοι της ΠΔ ένα μάτσο χάλια σαν τον αρχηγό σας. Από αυτή την άποψη αδικείτε τον εαυτό σας…
Διότι όποιος σκέφτεται έτσι είναι… παρανοΪκός με περικεφαλαία. Κι αν δεν έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο έργο (όπως ο Φωτόπουλος)… είναι ΣΚΕΤΟΣ παρανοΪκός με περικεφαλαία.

_________ (τέλος πλήρους σχολίου) ______

ΣΗΜ.: ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Τ.Φ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ “ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ” ΡΟΖΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΞΥΜΝΗΤΙΚΟ ΠΟΣΤ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Φ.. “ΣΥΜΠΤΩΣΗ”; Ούτε ξέρω ποιός είναι αυτός ο Ροζάνης, ούτε καν διάβασα ποτέ τη σχετική ανάρτηση, ούτε βλέπω κανένα ιδιαίτερο λόγο να του είχε επιτεθεί κανείς τόσο υβριστικά (όπως ο Πάνθηρας, που είχε ΚΑΙ προηγούμενα με τον Τάκη Φωτόπουλο).Αμέτρητοι διαφορετικοί διανοητές και άλλα επώνυμα πρόσωπα, έχουν παρουσιαστεί σε αναρτήσεις των “Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα”, ή εγκωμιαστεί, ή έχουν υποστεί κριτική κατά καιρούς (ανάλογα και με τους σχολιαστές που τυχαίνει να είναι παρόντες εκεί).Δεν έχει και κανένα νόημα αυτή η σύγκριση, ιδιαίτερα εφόσον… δεν εμφανίστηκαν ποτέ άλλοτε τόσο επιθετικοί, αγενείς και προκλητικά – συκοφαντικοί σχολιαστές, όσο οι “οπαδοί της ΠΔ”. Αν μάλιστα, υπάρχει κανείς που να προτιμά το Ροζάνη από τον Φωτόπουλο, ανάμεσα στους πολλούς διαφορετικούς (σε απόψεις) συν-ιστολόγους των ΣΧΣ, πολύ λογικό θα ήταν να τον προβάλλει, αλλά ουδεμία συνωμοσία υπήρξε, αν όντως συνέβη αυτό.

Τέλος, η αυθαίρετη σύνδεση μεταξύ των δύο αναρτήσεων (περί ΤΦ και Ροζάνη) μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ή… συνωμοσιολογική, δεδομένου ότι ο καθένας γράφει τα δικά του, στους Σ.Χ.Σ.
Δεκεμβρίου 23, 2011 στις 2:53 ΠΜ 
Ναι, σε πιστεύω Thomas γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ διανοούμενος που σέβεται τον εαυτό του και δίδασκε και σε πανεπιστήμια, δεν θα επέτρεπε ποτέ ΤΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά όπως αυτή που εξήγησα στο σχόλιο πιο πριν, αφορώντας το Νίκο.
Ο Νίκος μπορεί κάλλιστα να είναι ο,τιδήποτε… από πλανεμένος, τελείως λάθος μέχρι… πολιτικός εχθρός. 
ΑΚΟΜΗ και στο χειρότερο εχθρό όμως… δεν πρέπει να στήνεται ΤΟΣΟ μεγάλη και βρώμικη πλεκτάνη λάσπης (που λόγω και της δομής του διαδικτύου… Αν δει κανείς ΠΟΣΟ βρωμερές επιθέσεις είχα(με) υποστεί λίγο πριν γραφτεί αυτό το σχόλιο, από φανατικούς οπαδούς της ΠΔ, θα δει αμέσως ΠΩΣ η απαίσια συμπεριφορά αυτών των οπαδών της ΠΔ είχε καταφέρει να με κλονίσει, εκείνη τη στιγμή, κλονίζοντας κάθε (προηγούμενή μου) εμπιστοσύνη στον Τάκη Φωτόπουλο! Αλλά δυστυχώς… είχα δίκιο, όπως αποδείχτηκε. Ο Τάκης Φωτόπουλος ΕΙΝΑΙ συνένοχος για τις κακές συμπεριφορές ΟΛΩΝ των οπαδών του, εφόσον πάντα τις εγκρίνει, ή τις υιοθετεί ο ίδιος (όπως  αυτός εδώ ο λίβελλος).
ΕΔΩ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ «Ο Φωτόπουλος περίμενε τον θάνατο του φιλοσόφου για να τον δυσφημίσει», ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ “ΑΘΩΑ” ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Τ.Φ… ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ  “Για τις δηλώσεις του Φωτόπουλου ΜΕΤΑ το θάνατο του Καστοριάδη μπορώ να πω ότι ήταν συκοφαντικές” ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ.Φ. Ν’ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ! Το “συνελήφθη επ’ αυτοφώρω” είναι αστυνομική έκφραση, κατάλληλη για… μπάτσους της σκέψης σεδικτατορικά καθεστώτα. Θα είχε κάποιο, νόημα μόνο αν υπήρχε πρόθεση για συνειδητό ψέμα ή αλλοίωση.Εγώ αυτά που βρήκα, αυτά ανάφερα (και κάτω από την επιρροή ιδιαίτερα βρωμερών επιθέσεων που εξαπέλυε η ΠΔ, εναντίον εμού και άλλων, εκείνη τη στιγμή).Απλώς,κάποιος (της ΠΔ) απέδειξε (μάλλον άστοχα) ότι είχα λάθος, αν νόμιζα ότι ο Τ.Φ. είχε κριτικάρει τον Καστοριάδη μόνο μετά το θάνατό του. Ομως το φλέγον θέμα δεν ήταν αυτό (αν και παρασύρθηκα ο ίδιος να”τσιμπήσω” προσωρινά στην εξήγηση αυτή). Το φλέγον θέμα ήταν, κατά πόσον ο Τ.Φ. είχε κάνει ιδιαίτερα έντονες επιθέσεις στον Καστοριάδη μετά το θάνατό του (με δόλο) έτσι ώστε να τον μειώσει (ανενόχλητος), κι αυτό το θέμα είναι για μένα ανοιχτό, δηλαδή κάτι που ερευνώ.Το λάθος μου ήταν η βιασύνη να κρίνω, ΠΡΙΝ διαβάσω αρκετά. Αυτό είναι όλο…Κατηγορήθηκα ως “γκεμπελίσκος”, επειδή έβγαλα 1-2 βιαστικά συμπεράσματα. Ομως περίπου τα ίδια λένε και άλλοι. π.χ. στο πρώτο σχόλιο εδώ:
 http://real-democracy.gr/forum/i-dimokratia-os-diadikasia-kai-os-kathestos#comment-12566 

“Αν ο φωτοπουλος τα ελεγε αυτα κ ο καστοριαδης ηταν εν ζωη θα ετρωγε πολλες ”καρπαζιες”! “
Ας κυνηγήσει ο Τάκης όλους αυτούς (που δηλώνουν ΚΑΙ γνώστες θεμάτων όπως π.χ. ο Καστοριάδης). Εγώ είμαι δεδηλωμένα απλός μαθητής και βιάστηκα να κρίνω, ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
Δεκεμβρίου 25, 2011 στις 3:55 ΠΜ
Γύρισα από μια υπέροχη βραδιά έξω με φίλους (είδαμε και την ταινία “in time”, που ΣΥΝΙΣΤΩ σαν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί είναι αλληγορία της ταξικής πάλης σήμερα, όχι μόνο του μέλλοντος…) αλλά βλέπω εδώ ένα σεσημασμένο μισαλλόδοξο ΑΝΩΝΥΜΟ τσουτσέκι – ταλιμπάν “του Φωτόπουλου” να με αποκαλεί “γκαιμπελίσκο” ΧΩΡΙΣ λόγο ενώ ο ίδιος αλλοιώνει προκλητικά τα λόγια μου και το νόημά τους μπροστά σε όλους. Δυστυχώς το τσουτσέκι κατάφερε να σκορπίσει τη βρώμα του και αλλού, στο ιστολόγιο του ΠΡΩΗΝ διαδικτυακού μου φίλου Αντώνη.. Η σαπίλα θριαμβεύει, είναι και μεταδοτική.Και… τον βλέπω εδώ να παραθέτει άσχετα πράματα που απλώς αποδεικνύουν το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ΥΠΗΡΧΕ έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Καστοριάδη και Φωτόπουλου (ή μάλλον επιθέσεις του Φωτόπουλου ΣΤΟΝ Καστοριάδη) πολύ πριν εκείνο το άρθρο-επικήδειο που… τον θάβει σαν θιασώτη της πρώτης Αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Εκείνη τη φήμη την είχα πιστέψει κάποτε σαν πολύ πιθανή, χωρίς να ψάξω το θέμα, αλλά… αποθαρρύνθηκα έτσι χωρίς λόγο από το να μελετήσω πιο πολύ έναν πολύ μεγάλο φιλόσοφο. Τις επιθέσεις εκείνες του Τ.Φ. στον Καστοριάδη δεν τις ήξερα. Αυτό που είπα ότι “περίμενε μέχρι το θάνατό του” είναι δική μου ερμηνεία. Μπορεί και να μην περίμενε. Δεν βλέπω όμως ΠΟΥ βρίσκεται “Γκεμπελισμός” σ’αυτό. Με βάση όσα ξέρουμε, αποφασίζουμε ΤΙ ισχύει. Για τις δηλώσεις του Φωτόπουλου ΜΕΤΑ το θάνατο του Καστοριάδη μπορώ να πω ότι ήταν συκοφαντικές. Αν διαφωνείτε, αποδείξτε ότι ΔΕΝ ήταν. ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
ΟΛΑ σωστά εδώ (και ακριβολογώ).Δεν βλέπω ΠΟΥ συνιστούν “γκεμπελισμό”. Αν υπάρχει λάθος είναι στη βιασύνη να κρίνω και τίποτε παραπάνω.Επιπλέον, παραθέτω το τέλος του σχολίου που ΚΡΥΦΤΗΚΕ επιτήδεια. Περιείχε ΚΑΙ έκκληση για συλλογική δράση φιλαλήθειας και εντιμότητας) ενάντια στην (κάθε είδους) λάσπη μέσα στο διαδίκτυο, καθώς και… δήλωση ΥΠΕΡ του Τάκη Φωτόπουλου (και εμού): […]…Αν διαφωνείτε, αποδείξτε ότι ΔΕΝ ήταν. ΤΙΠΟΤΕ άλλο.Εξηγηθείτε ΕΔΩhttp://protagma.wordpress.com/2011/11/13/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b9%ce%b1/#comment-218
Κοιτάχτε, αν δεν πάρετε μέτρα και δεν δραστηριοποιηθείτε περισσότερο στην πολιτική που ΠΕΡΙΕΧΕΙ ο διαδικτυακός διάλογος, θα δείτε τη λάσπη να πλήττει όλο τον κόσμο και να ξεπηδάει από πολλές μεριές ταυτόχρονα, λόγω του διαδικτύου ενισχυμένη (ενώ με σωστή χρήση του διαδικτύου θα είχε μειωθεί πολύ).Η θέση μου για τον Φωτόπουλο είναι ότι… δεν είχα θέση, παρά μόνο συμπάθεια και εκτίμηση για το έργο του, ΠΡΙΝ αυτές τις εξοργιστικές συμπεριφορές των οπαδών του. Οποιος θέλει μπορεί να δει ΤΙ έλεγα για το Φωτόπουλο το 2008, κι αν το θεωρήσει εκείνο το άρθρο συκοφαντικό, τότε… ας δει γιατρό!
ΕΔΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Φ. (ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ), ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ, ΟΤΑΝ Ο Τ.Φ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ… ΣΥΓΓΝΩΜΗN! ΚΑΝΕΝΑ “δείγμα οχετού” δεν παρουσιάσατε, μέχρι τώρα. Με πολύ κόπο διαστρεβλώσατε το νόημα (ελάχιστων) σχολίων μου για να τα παρουσιάσετε όπως σας βολεύει, δηλαδή όπως βολεύει το μύθο του “λασπολόγου συκοφάντη”, που κατασκευάσατε. Δίνετε  και σύνδεσμο στο ίδιο το κάθε σχόλιο βέβαια, αλλά… ίσως ποντάροντας στο στατιστκό γεγονός ότι ελάχιστος κόσμος θα κάνει κλικ, ή (το πιο πιθανό) ίσως έχοντας νομίζει λανθασμένα πως (τάχαμου) αλιεύσατε σημαντική “λάσπη”. ΤΡΙΧΕΣ αλιεύσατε, αλλά… εκλαμβάνετε σαν “λάσπη” οποιαδήποτε κριτική (πετώντας 100% στα σκουπίδια και όλες τις θετικές κριτικές). -Γιατί? Το μόνο που αποδείξατε, είναι ότι για τον Τάκη Φωτόπουλο είχα εκφράσει και κριτική. Το μόνο είδος “λάσπης” που αμυδρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (όσων είχα πει) αφορά το (αν ή όχι) “περίμενε να πεθάνει ο Καστοριάδης μέχρι να τον λασπώσει”. Μιλώντας πλέον από… πικρή πείρα, εικάζω ότι δεν περίμενε, καθόλου! Και λοιπόν… τι?(Στο μεταξύ όμως, κρύψατε επιμελώς και όλα τα ΠΟΛΥ σημαντικά που είχα πει ΥΠΕΡ του Τ.Φ. ή της Π.Δ. -Γιατί, εεε?)Για πολλοστή φορά, είστε αποδεδειγμένα ασύστολοι ψεύτες, σίγουρα συνειδητοί.
Και φυσικά επίσης (αποδεδειγμένα) θρασύτατοι γκεμπελίσκοι, αφού κυριολεκτικά ζείτε μέσα από τη διαστρέβλωση, από τη μυθομανιακή παραχάραξη  λεχθέντων του Αλλου, του δήθεν “εχθρού”.

Διότι… “γκεμπελισμός” υφίσταται ακριβώς στην τάση κακόβουλης διαστρέβλωσης, όχι στη σκέτη λάσπη.
Άρα, η αρχική μου εντύπωση, ότι ο Τάκης Φωτόπουλος παρεξήγησε άδικα, ήταν… μάλλον λανθασμένη, τελικά! Σαφέστατα, ενίοτε δεν κάνει τον κόπο (ή δεν θέλει καν) να κατανοήσει ΤΙ λέει ο Αλλος, διότι (ίσως) δεν τον πολυ-ενδιαφέρει, ή και για άλλους λόγους.

Οι ιδιαιτερότητες του διαδικτυακού διαλόγου (με τον οποίο δεν είναι εξοικειωμένος) ασφαλώς χειροτερεύουν αυτή την κατάσταση.

omadeon
Δεκεμβρίου 26, 2011 στις 11:58 ΜΜ Και επειδή δεν έχω τίποτε να κρύψω θα βάλω όλα τα σχόλιά μου ανεξαιρέτως σε ειδική ιστοσελίδα, από όπου μπορεί μετά να επιλέξει ο κ. Φωτόπουλος ποια τον “συκοφαντούν” και να μου κάνει μήνυση. Δεκτές και συγνώμες (αν και… χλωμό το βλέπω) εκ μέρους του.
ΦΥΣΙΚΑ και είχα σκοπό να το κάνω, αυτό, ,αλλά… είναι πολύς όγκος δουλειάς, Ήθελα να το κάνω για όλα τα σχόλια όλων, μαζί με πλήρη και εκτενή ανάλυσή τους, μαζί και με όλες τις συνδέσεις μεταξύ τους, στο “διάλογο” που έγινε.Και τότε, θα έβλεπε κάθε αμερόληπτος αναγνώστης… ποιός επιτέθηκε σε ποιον, πως και γιατί…

4 Comments »

 1. […] Απάντηση(1) στο λίβελλο: ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ… (17-1-2012) […]

  Pingback by Κύριε Τάκη Φωτόπουλε, ο ένοχος στα θρίλερ είναι συνήθως ο… μπάτλερ ! « Anti-IMF Collab. Blog — 17/01/2012 @ 5:15 pm

 2. […] Omadeon's Meta-Blog A blog about a blog Skip to content AboutVideosRichard Wolff Interview (test post) « Απάντηση(1) στο λίβελλο: ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛ… […]

  Pingback by Takis Fotopoulos’ threats, insults and slander against David Ames Curtis and me (English Translation) « Omadeon's Meta-Blog — 18/01/2012 @ 8:27 pm

 3. […] μοχθηρούς λιβέλλους, πλασαρισμένους σαν “πολιτικές ανακοινώσεις” ή […]

  Pingback by Από σήμερα, αυτό το blog ΞΑΝΑ-ονομάζεται ‘OMADEON’ + αναδημοσίευση Πιτσιρίκου: ‘Εναντίον’ « OMADEON — 28/01/2012 @ 1:20 pm

 4. […] στις εκτενείς και επίπονες εξηγήσεις μου, π.χ. στην εκτενή απάντηση ΕΔΩ. Αυτό, μαζί με πολλά συνειδητά ψεύδη τους (κλπ.) τα […]

  Pingback by Απειλή Διασυρμού ‘σε όλο το Πανελλήνιο’ από τον Τάκη Φωτόπουλο κατά επώνυμου blogger-δημοσιογράφου στην Κάτω Ημαθία « Omadeon's Meta-Blog — 03/02/2012 @ 2:10 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: