Omadeon's Meta-Blog

02/02/2012

Απειλή Διασυρμού ‘σε όλο το Πανελλήνιο’ από τον Τάκη Φωτόπουλο κατά επώνυμου blogger-δημοσιογράφου στην Κάτω Ημαθία

Takis Fotopoulos

Takis Fotopoulos

Στις λυσσαλέες του επιθέσεις, ο Τάκης Φωτόπουλος αποκάλυψε και μία πάγια θέση του, την οποία (συνήθως) δεν εκφράζει φανερά:

 • Σύμφωνα με τον Φωτόπουλο, η ίδια η ανωνυμία στο διαδίκτυο, αποτελεί… εφεύρημα του Συστήματος, ενορχηστρωμένο από τη… γνωστή Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
 • Η ίδια αυτή μυστική υπηρεσία (πάντα κατά τον ΤΦ) βρίσκεται και πίσω από την προώθηση μιας νέας νομοθεσίας (στης ΗΠΑ) για την αποποινικοποίηση της λάσπης στο διαδίκτυο (!)
 • Μοναδικός απώτερος σκοπός όλων αυτών των… μεθοδεύσεων του συστήματος (δηλαδή της ανωνυμίας αλλά και της “αποποινικοποίησης της συκοφαντίας σε site *.com” όπως την περιγράφει ο ΤΦ) είναι η σπίλωση… “αντι-συστημικών αγωνιστών” (=δηλαδή… του ίδιου του Τάκη Φωτόπουλου, –πρωτίστως)!

Στο μεταξύ, ο Φωτόπουλος στέλνει και απειλητικές επιστολές, οπουδήποτε εμφανιστεί ο παραμικρός αντίλογος στους γνωστούς λιβέλλους του. Σε αυτές τις επιθέσεις, ξεπερνάει συνεχώς τα όριά του, οξύνοντας το κλίμα κάθε φορά, με εναν τρόπο τόσο προβοκατόρικο, ώστε προκαλεί την έντονη εντύπωση πως είναι εσκεμμένος. Μία πρόσφατη απειλή του (για δημόσιο διασυρμό “σε όλο το πανελλήνιο”) κατά ενός επώνυμου blogger – δημοσιογράφου, δείχνει να ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο. Κι αυτό γιατί… ο ανυποψίαστος διαχειριστής του blog “Εφημερίδα της Κάτω Ημαθίας”, κ. Μόχλας, όχι μόνο αποκάλυψε αμέσως το αληθινό του όνομα, μετά την πρώτη (προβοκατόρικη και προσβλητική) επιστολή του ΤΦ, όχι μόνο απάντησε στον ΤΦ πολύ φιλικά, νηφάλια και μη-επικριτικά, αλλά… δεν είχε ούτε και την παραμικρή διάθεση επίκρισης του ΤΦ, από την αρχή. Απλό ρεπορτάζ είχε κάνει, αναπαράγοντας… ένα ηχηρό μπαράζ λιβέλλων του Τάκη Φωτόπουλου αλλά (για λόγους αντικειμενικότητας) δημοσίευσε και την “άλλη άποψη” (κατά τη γνώμη του), δηλαδή την αρχική επίθεση του Πάνθηρα κατά του Τάκη Φωτόπουλου από τους “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”.

Οι αναρτήσεις στο blog του κ. Μόχλα που αφορούν το θέμα, είναι εδώ:

Η πρώτη ανάρτησή του κ. Μόχλα περιείχε μάλιστα και εγκωμιαστική προβολή του Τάκη Φωτόπουλου με σύντομη αναφορά στο έργο του. Παρόλ’ αυτά, στη (δεύτερη) απάντηση του ΤΦ, ο επώνυμος blogger κ. Μόχλας έλαβε την εξής πρωτοφανή απειλή (με κόκκινα bold στο τέλος):

Από: Takis Fotopoulos

Κυριε “δημοσιογράφε”,

Εαν είσασταν πραγματικός δημοσιογράφος δεν θα δημοσιεύατε ποτέ σε έντυπο την αθλιότητα που αναδημοσιεύσατε (την οποία απέσυραν ακόμη και τα Ιντιμίντια!) γιατι θα πηγάινατε κατευθείαν στο πειθαρχικό της Ενωσης Συντακτών για κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενω το κίτρινο έντυπο σας θα έκλεινε με μια απλή μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτο μάθατε στη δημοσιογραφική σχολή (σε οποία ειμαι σίγουρος ποτέ δεν πήγατε), ότι είναι το ιδιο πράγμα η επώνυμη καταγγελία και η ανώνυμη λασπολογία οποιουδήποτε διαδικτυακού αλήτη κατα ανθρώπων που καταθέτουν επώνυμο Λογο κατά της εξουσίας εδω και 40 χρονια; Περιττό να πώ οτι εαν δεν αποσύρετε άμεσα το λασπολογικό λίβελλο θα φροντίσω να σας μάθει ολόκληρο το πανελλήνιο.

Με λίγα λόγια, ο Τάκης Φωτόπουλος απειλεί με διασυρμό “σε ολόκληρο το πανελλήνιο” όχι μόνο… ανώνυμους γκεμπελίσκους και “αρχιχαφιέδες”, που είναι “χειρώτεροι από ζώα” (όπως αποκάλεσεα εμένα, με ιδιαίτερη… τρυφερότητα -χεχε) αλλά απειλεί τώρα με πανελλήνιο διασυρμό και επώνυμους blogger / δημοσιογράφους, παρόλο που αυτοί είναι (δήθεν) άξιοι σεβασμού (κατά τον ίδιο) επειδή είναι επώνυμοι. Το θεωρεί μάλιστα “αυτονόητο”, το να τους διασύρει “σε όλο το πανελλήνιο”, αν δεν υπακούσουν στις διαταγές του και δεν λογοκρίνουν, αυτό που ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να λογοκριθεί.

Τώρα βέβαια… οι μαζικοί διασυρμοίσε όλο το πανελλήνιο” (επώνυμων προσώπων) δεν είναι και τόσο… νόμιμοι, όσο (πιθανώς) νομίζει ο κύριος Τάκης μας. Τέτοιοι διασυρμοί (αν περιλαμβάνουν και προσβολές ή συκοφαντίες) αποτελούν ένα είδος αυτοδικίας, αλλά… ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να δράσει σαν δικαστής ΚΑΙ δήμιος (της υπόληψης άλλων ανθρώπων) – “as judge and jury” – αγγλιστί. Τους διασυρμούς αυτούς, ΗΔΗ τους εξαπλώνουν άλλοι στο διαδίκτυο, με αναδημοσιεύσεις σε φιλικά του blog, αλλά και μέσω της πρόσθετης επέλασης… “πεζικάριων” (ανώνυμων κουκουλοφόρων της οργάνωσής του) που φιμώνουν, μέσα από πνιγηρούς και δυσώδεις τραμπουκισμούς ...κάθε αντίλογο, στα σχόλια των blog, όπου αναδημοσιεύονται οι λιβέλλοί του.

 • Και όλα αυτά εγκυμονούν σωρεία κινδύνων που περνάνε απαρατήρητοι χωρίς αντίσταση. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και οργανωμένη μοχθηρή επίθεση, όχι μόνο κατά του δικαιώματος της ανωνυμίας στα blog, όχι μόνο κατά του δικαιώματος για αντίλογο (από… “μη-εγκεκριμμένους” δημοσιογράφους) αλλά -πολύ απλά- κατά της ίδιας της Ελευθερίας του Λόγου.

Ας δούμε τώρα μερικά αποσπάσματα της πρώτης επιστολής Φωτόπουλου-προς- Μόχλα, που με αφορούν. Απαντώ στο δεξί παράθυρο:

...Αλήθεια, όμως, μπορείτε να μας εξηγήστε, εμεις στην ΠΔ ποιο λόγο θα έιχαμε ν αρχίζαμε ‘επιθεση’ εναντίον ενος παντελώς άγνωστου στο πανελλήνιο ανώνυμου διαδικτυακού λασπολολόγου με το ψευδώνυμο “Omadeon” που εχει αφιερώσει εκατοντάδες ώρες για να γράφει χιλιάδες σχόλια ο ιδιος η και με αλλα ψευδώνυμα σε οποιοδήποτε blog, Facebook, twitter κλπ έχει πρόσβαση (μαζι με ενα συνεργείο παρόμοιων λασπολόγων που (απο χρόνια) τον ακολουθούν (Αιρετικος, “Danae Papαdopoulou”) και φθάνοντας μέχρι την εσχάτη πολιτική ανεντιμότητα και ανηθικότητα να προσπαθεί επανειλημμένα να αλλοιώσει το βιογραφικό λήμμα της wikipedia για να με παρουσιάσει ως Σταλινικό, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι διαχειριστές της να επεμβαίνουν συνεχώς για να αφαιρούν τους βανδαλισμούς του; …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1)”για ποιό λόγο”

Πιθανότατα.. (εν μέρει) διότι αποτελώ βολικό εξιλαστήριο θύμα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η παράνοια του Στάλιν εξόντωσε (εκτός από πραγματικούς αντιπάλους) ΚΑΙ τεράστιο πλήθος αποδεδειγμένα αθώων θυμάτων, έτσι ώστε να δικαιώσει το δικό της φανατισμό.

2) Γιατί εμένα?

Διότι αντιστάθηκα με επιμονή στο μπαράζ λάσπης και ύβρεων που εξαπέλυσαν οι φανατικοί οπαδοί της ΠΔ στη συζήτηση, κάτω από την ανάρτηση του Πάνθηρα. Και ενώ άλλοι (κατά της ΠΔ) απλώς έριχναν ροχάλες, εγώ επέλεξα τίμιο διάλογο, με επιχειρήματα που δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν οι οπαδοί της ΠΔ, παρά μόνο με απειλές μηνύσεων (χωρίς λόγο) και πολλή λάσπη. Δεν ήξερα ότι ο Τάκης Φωτόπουλος έχει τόσο μεγάλη υπερ-ευαισθησία, αν του ασκήσει κανείς κριτική στις γνωστές παρανοήσεις του και θεωρήθηκα ύποπτος για την αντικειμενικότητά μου, αργότερα μέχρι και… αρχι-συνωμότης εναντίον του!

Γεγονός παραμένει ότι ουδείς από την ΠΔ έδωσε την παραμικρή βάση στις εκτενείς και επίπονες εξηγήσεις μου, π.χ. στην εκτενή απάντηση ΕΔΩ. Αυτό, μαζί με πολλά συνειδητά ψεύδη τους (κλπ.) τα θεωρώ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι έψαχναν τρόπο να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ έναν Ενοχο, έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσουν σαν ΜΟΧΛΟ για να απλώσουν τα νύχια τους και να κερδίσουν δημοσιότητα.

Η “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ” είναι πολύ κοινό φαινόμενο στις πφανατικές πολιτικές σέκτες και ακραίες ιδεολογίες. Είναι επίσης κοινός τόπος σε… δικτατορικά καθεστώτα που θέλουν να επιβληθούν, ή σε αστυνομικές και στρατιωτικές μορφές εξαπάτησης. Π.χ. για να γίνει η εισβολή στο Ιράκ ο Μπους επανέφερε τα βασανιστήρια, όχι για να βρει την Αλ Κάιντα, αλλά για να αποσπάσει ομολογίες δήθεν ενόχων που θα δικαιολογούσαν τον πόλεμο

 

Ο περισσότερος κόσμος που παρακολουθεί τις πρόσφατες διενέξεις του Τάκη Φωτόπουλου (ΑΝ τις παρακολουθεί) δείχνει να βαριέται αφάνταστα. Διάχυτη είναι και η αφελής εντύπωση ότι πρόκειται για ασήμαντες “προσωπικές διαμάχες”, που “δεν αφορούν κανέναν” (πλην εμπλεκόμενων). Αυτή η αφελής (πρώτη) εντύπωση όμως, επισκιάζει τις πραγματικές απειλές εναντίον όλων μας, δηλαδή κατά της Ελευθερίας του Λόγου, όχι μόνο κατά της ανωνυμίας στα blog.

Ως γνωστόν, εδώ και καιρό, ο Τάκης Φωτόπουλος (μαζί με την πολιτική του σέκτα “Περιεκτική Δημοκρατία”) έχει θέσει στο στόχαστρο (πλην εμού) τα blog “You Pay Your Crisis” και “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”, τους οικονομολόγους Λεωνίδα Βατικιώτη και Σπύρο Μαρκέτο, και πλήθος άλλων. Τα ίδια έκανε μετά, και στον οικονομικό αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, του οποίου η νηφάλια και φιλική απάντηση (στο πρώτο προσβλητικό γράμμα του Τ.Φ.) καθόλου δεν πτόησε τον Φωτόπουλο από να του εξαπολύσει μανιασμένο λίβελλο (που αναπαράχθηκε αμέσως κι από ορισμένα blog που… αντιπαθούν το Δημήτρη Καζάκη). Τελικά, ο λίβελλος κατά του Καζάκη αξιοποιήθηκε δεόντως από εχθρούς του Καζάκη που… έτριβαν τα χέρια τους από χαρά. Με άλλα λόγια, ο Τάκης Φωτόπουλος κατέστη πλέον… ακούσιος “συστημικός πράκτωρ”, διάσπασης και διχασμού, σε ορισμένες περιπτώσεις. (Προς το παρόν όμως η περίπτωση Καζάκη δεν θα αναλυθεί σε τούτη εδώ την ανάρτηση).

Τώρα… επειδή φαίνεται σαν να ειναι “προσωπικές συγκρούσεις”, όλα αυτά, γι’ αυτό και (προς το παρόν) κάθε αντίλογος σε αυτές τις επιθέσεις είναι ανύπαρκτος (αν εξαιρέσουμε όσα γράφω εγώ). Οχι γιατί οι επιθέσεις του Τάκη Φωτόπουλου δεν ενοχλούν τους πληγέντες, αλλά διότι όσοι βλέπουν αυτές τις επιθέσεις σαν απλούς “καυγάδες” δεν αντιλαμβάνονται το ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τους περιεχόμενο. Οι πληγέντες συνήθως προτιμούν “να μη δώσουν συνέχεια”, ενώ άλλοι σέβονται (όπως και ο υποφαινόμενος – τουλάχιστον αρχικά) το αξιόλογο και μακροχρόνιο (πράγματι) έργο ενός συγγραφέα αρκετών βιβλίων και αμέτρητων άρθρων, που ειχε εκτιμηθεί από το ελληνικό κοινό, σαν “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, μέσα στη μυωπική, αθεράπευτα εσωστρεφή “ελληνική πραγματικότητα”, μιας χώρας όπου… αν δεν υπήρχε η τρέχουσα οικονομική κρίση, θα είχε ακόμη περισσότερη εσωστρέφεια (π.χ. όπου σχεδόν όλες οι εφημερίδες έπαιρναν τις εξωτερικές ειδήσεις τους από την ίδια πηγή, γράφοντας όλες… σχεδόν τα ίδια, για θέματα εξωτερικού).

Related articles

 • Ο έσχατος ξεπεσμός ενός πρώην πάρα λίγο ελευθεριακού διανοούμενου (sxoliastesxwrissynora.wordpress.com) – ο αρχικός προσβλητικός και απαξιωτικός λίβελλος, που ενόχλησε αφάνταστα τον Τάκη Φωτόπουλο και θα μπορούσε να είχε απαντηθεί με άρθρο του ιδίου του Τ.Φ. μέσα στους “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα” (που προσφέρθηκαν να το κάνουν) αλλά… αντί αυτού απαντήθηκε με απίστευτους βρώμικους τραμπουκισμούς εκ μέρους οπαδών του Τ.Φ. και οδήγησε στην τρέχουσα κατάσταση

6 Comments »

 1. […] (όπως συνήθως) μεταξύ των οποίων και από το blog “Εφημερίδα της Κάτω Ημαθίας”. Εκεί, ο (εξίσου αθώος με τον Καζάκη) διαχειριστής κ. […]

  Pingback by Λίβελλος Τάκη Φωτόπουλου κατά Δημήτρη Καζάκη: Υλοποίηση Απειλών μιας Νέας Μορφής Διαδικτυακού Τραμπουκισμού (Θεωρία και Πράξη) « Omadeon' — 03/02/2012 @ 6:57 am

 2. […] και “Βαθύ Κόκκινο”, τον Δημήτρη Καζάκη, τον επώνυμο blogger Χάρη Μόχλα, τον [μεταφραστή του Καστοριάδη] David Ames Curtis, κ.ά. (ενώ από […]

  Pingback by Η Χρυσή Αυγή τιμά τον ‘έντιμο αριστερό’ Τάκη Φωτόπουλο (Sieg Heil, Herr Takis)! | OMADEON — 24/09/2013 @ 12:54 am

 3. […] blog “Βαθύ Κόκκινο”? Ο Δημήτρης Καζάκης? O επώνυμος ιστολόγος Χάρης Μόχλας?-Ο μεταφραστής του Καστοριάδη David Ames Curtis?  [τέσσερις… […]

  Pingback by O Τάκης Φωτόπουλος θάβει τους αντιφασίστες Τάκη Ζώτο, Ε. Κουνιάκη, Θ. Καμπογιάννη | OMADEON — 10/10/2013 @ 7:55 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: