Omadeon's Meta-Blog

06/02/2012

Η σταράτη απάντηση του blog ‘Βαθύ Κόκκινο’ στις προσβολές, ύβρεις και απειλές του Τάκη Φωτόπουλου

«θα φροντίσω να μάθει το ευρύτερο κοινό το ρόλο σας» – απείλησε ο Τάκης Φωτόπουλος το blog “Βαθύ Κόκκινο”,  μέσα σε υβριστικό, προσβλητικό μέηλ του. Οπότε, το “Βαθύ Κόκκινο” απάντησε στον Τάκη Φωτόπουλο, με το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα:

28/1/2012 02:16 π.μ.

Κύριε Φωτόπουλε,

Το ύφος του ηλεκτρονικού μηνύματος που μας απευθύνατε είναι προσβλητικό, υβριστικό και ανοίκειο. Σε ένα χαρμάνι προκλητικότητας και θράσους μιλάτε για «κατάντημά» μας έχοντας παράλληλα την αυταπάτη ότι θα μας φοβίσουν οι απειλές σας («θα φροντίσω να μάθει το ευρύτερο κοινό τον ρόλο σας»).

Φυσικά είστε βαθιά νυχτωμένος. Αν για κάτι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, είναι που μέχρι τώρα δεν προσπερνούσαμε τις απόψεις σας, τις αναδημοσιεύαμε όποτε μας τις στέλνατε, γιατί αν και δεν τις ασπαζόμαστε, θεωρούσαμε τα γραπτά σας κείμενα προβληματισμού.

Γνωρίζαμε φυσικά ότι δεν αρκεί να βλέπεις το σύγγραμμα αλλά πρέπει να ξέρεις και το ποιόν του συγγραφέα. Μέχρι τώρα δεν σας ξέραμε. Τώρα σας μάθαμε.

Καληνύχτα κύριε Φωτόπουλε και ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσετε και να μην ανακαλύπτετε παντού εχθρούς σας.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Δεν θα σχολιάσω εδώ, αυτό το μήνυμα. Θα σας προτρέψω όμως να το σκεφτείτε προσεκτικά, αν θέλετε να κατανοήσετε όλη αυτή την πολύ περίεργη ιστορίαΤην ονόμασα “περίεργη” διότι… κάτι δεν μου κάθεται καθόλου καλά, με το “pattern” ή την εικόνα που αναδύεται, αν λάβουμε υπ’ όψη και τις επιθέσεις της Περιεκτικής Δημοκρατίας σε πολλά άλλα blog, καθώς και σε επώνυμους ανθρώπους. Η Περιεκτική Δημοκρατία έχει μαζέψει τις “παλληκαριές της” σε μία (σχετικά) κεντρική ιστοσελίδα, εδώ:

Εκεί θα βρείτε και αναφορές σε πολλά blog όπου επιτέθηκε, μεταξύ των οποίων το aggregator “You Pay Your Crisis” και ο Δημήτρης Καζάκης. Οι λίβελλοι του Τάκη Φωτόπουλου λειτούργησαν σαν “τανκς” (μαζικής καταστροφής υπολήψεων), στηριζόμενοι από “σχολιαστές” ταλιμπάν “πεζικάριους”, μέσα έναν Πληροφορικό Ιερό Πόλεμο, “για την υπεράσπιση του Τάκη Φωτόπουλου” από τους “ανώνυμους γκεμπελίσκους κουκουλοφόρους” (=πρωτίστως… εμένα τον ίδιο -χαχαχα). Προηγούμενες επιθέσεις του Τ.Φ. σε διάφορα blog και πρόσωπα έχουν ήδη αναλυθεί, εδώ:

H ιστοσελίδα της “Περιεκτικής Δημοκρατίας”, όπου δημοσιοποιήθηκε αυτό το γράμμα (κοντά στο τέλος της σελίδας) είναι:

Η ίδια ιστοσελίδα, παραθέτει πρώτα κάποια μέηλ οπαδών της Περιεκτικής Δημοκρατίας (επιθέσεων) προς το “Βαθύ Κόκκινο”. Μετά παραθέτει το (πράγματι) “προσβλητικό, υβριστικό και ανοίκειο” μέηλ του Φωτόπουλου προς το “Βαθύ Κόκκινο”. Ακολουθεί η απάντηση του “Βαθύ Κόκκινου” (που ήδη διαβάσετε). Τελευταίο εκεί, θα βρείτε ένα… (λίαν επιεικώς) κατάπτυστο μήνυμα “απάντησης” του Τάκη Φωτόπουλου, προς το “Βαθύ Κόκκινο”.

 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν διευκρινίζεται πουθενά, σε αυτή την ιστοσελίδα, αν δόθηκε άδεια δημοσιοποίησης από το “Βαθύ Κόκκινο” προς τον Τάκη Φωτόπουλο για το δικό τους μήνυμα, αλλά… εικάζω ότι τέτοιες “τυπικές λεπτομέρειες” δέν ενδιαφέρουν καν τον Τάκη Φωτόπουλο.

Η αρχική “συζήτηση” στο Βαθύ Κόκκινο βρίσκεται εδώ (=σύνδεσμος στο τελευταίο σχόλιο της συζήτησης) και τα σχόλια έχουν αντίστροφη χρονική διάταξη (τελευταίο σχόλιο στην κορυφή. Το πρώτο σχόλιο ήταν δικό μου, αυτό εδώ. Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα 35 σχόλια, θα διαπιστώσετε ένα απίστευτο… ρεσιτάλ τραμπουκισμού και λάσπης από διάφορους (ανώνυμους) οπαδούς της ΠΔ. Το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν τόσο… γκεσταπίτικο,  ώστε ο διαχειριστής giorgis δήλωσε, στο τέλος:

Ο/Η giorgis λέει:

27/01/2012 στις 05:32

Δυστυχώς η συζήτηση εδώ και καιρό έχει παρεκτραπεί, ίσως και με δικιά μας ανοχή. Σταματάει εδώ.

Επίσης στην ιστοσελίδα μας κανένα κείμενο της Π.Δ δεν θα ξαναδημοσιευτεί και οι λόγοι είναι αυτονόητοι.

[…]

Enhanced by Zemanta

5 Comments »

 1. […] Η σταράτη απάντηση του blog ‘Βαθύ Κόκκινο’ στις προσβολ… Λέει: 06/02/2012 at 06:20 […]

  Pingback by κ. Τάκη Φωτόπουλε, ο ένοχος στα θρίλερ είναι συνήθως ο… μπάτλερ! (εδώ όμως, είστε ΕΣΕΙΣ ο ίδιος) « OMADEON — 06/02/2012 @ 6:50 am

 2. Εδώ είναι που πρέπει να τονιστεί η χρήση δυο μέτρων και δυο σταθμών εκ μέρους του Τάκη Φωτόπουλου:

  – Αν κάποιος διαφωνεί μαζί του έστω και ελάχιστα και δεν βγάζει όνομα και επώνυμο στο διαδίκτυο, είναι “ανώνυμος κουκουλοφόρος”.

  – Αν όμως κάποιος συμπλέει μαζί του στον “ανένδοτο” που έχει κηρύξει, τότε μπορεί να βρίζει και να συκοφαντεί ανώνυμα, χωρίς να θεωρείται “ανώνυμος κουκουλοφόρος”.

  Άραγε, γνωστός δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” που τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό του Τάκη Φωτόπουλου και δηλώνει ανευ όρων εχθρός της ανωνυμίας (άρα και εχθρός των whistleblowers που η ανωνυμία τους προστατεύει ακόμη και από θανάσιμα αντίποινα όταν αποκαλύπτουν φαινόμενα εγκληματικής δραστηριότητας) τι έχει να πει για τους ανώνυμους υβριστές που υποστηρίζουν τον Τάκη Φωτόπουλο; Μήπως θα μας πει ότι είναι θεμιτή η ανωνυμία όταν οι υποστηρικτές του Τάκη Φωτόπουλου υβρίζουν και συκοφαντούν άλλους;

  Comment by Ο Αιρετικός — 06/02/2012 @ 9:06 am

 3. […] λάσπης πάρα πολύ κόσμο, π.χ. τα blog “YouPayYourCrisis” και “Βαθύ Κόκκινο”, τον Δημήτρη Καζάκη, τον επώνυμο blogger Χάρη Μόχλα, τον […]

  Pingback by Η Χρυσή Αυγή τιμά τον ‘έντιμο αριστερό’ Τάκη Φωτόπουλο (Sieg Heil, Herr Takis)! | OMADEON — 24/09/2013 @ 12:54 am

 4. […] Η σταράτη απάντηση του blog ‘Βαθύ Κόκκινο’ στις προσβολ… […]

  Pingback by Διαμαρτυρία στην ‘Ελευθεροτυπία’ για έντυπο διασυρμό ανώνυμου blog από τον Τάκη Φωτόπουλο | OMADEON — 08/10/2013 @ 2:45 am

 5. […] blog “Βαθύ Κόκκινο”? Ο Δημήτρης Καζάκης? O επώνυμος ιστολόγος Χάρης […]

  Pingback by O Τάκης Φωτόπουλος θάβει τους αντιφασίστες Τάκη Ζώτο, Ε. Κουνιάκη, Θ. Καμπογιάννη | OMADEON — 10/10/2013 @ 7:55 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: